Foto van een Eicher Puma smalspoor. Na de kleppen, klepgeleiders, nieuwe zuigerveren en cilinder gehoond te hebben nog steeds olie uit de uitlaat. Helaas...

Eicher Puma

marcel-pek
Foto van een Eicher Puma smalspoor. Na de kleppen, klepgeleiders, nieuwe zuigerveren en cilinder gehoond te hebben nog steeds olie uit de uitlaat. Helaas...

Reacties

+1
nhmonteur
Misschien een keer flink aan het werk zetten? Na het honen en nieuwe zuigerveren moet het nog wel een beetje op elkaar inlopen.
marcel-pek
@nhmonteur oké, we gaan dat proberen. Is kijken hoe ik zo'n 2 cilinder flink aan het werk kan zetten. Haha misschien voor de beregeningspomp ofzo.
+1
ramele
@marcel-pek zou hem liever aan een waterremmetje zetten, dan kun je het vermogen wat hij moet leveren zelf regelen .
+1
Towaberg
Ik zou hem ook eens goed laten werken, hopelijk gaat het daar mee over.
marcel-pek
@Towaberg gaan we proberen. Ben benieuwd.
Towaberg
Wij ook🤞@marcel-pek
+1
Piet1960
Een mestmixer bij je in de buurt opzoeken, daar knappen ze van op.
marcel-pek
@Piet1960 ja dat is nog beter ja, kan ik zo bij de buurman doen.
+1
Yanmarthomas
Hey. Hoe is dit nu opgelost? Ik had het zelfde met mijn 533 waarvan de motor nu een complete revisie krijgt. Wat je gezien hebt geloof ik.
marcel-pek
@Yanmarthomas het bleek uiteindelijk dat de olie langs de olieschraapveren boven de zuiger terecht kwam. Nu 2 nieuwe cilindersets en drijfstanglagers erop gezet, Koppen gereviseerd oliepomp nagekeken. Allemaal originele onderdelen uit Duitsland vandaan dus kan er als goed is weer een tijd tegenaan. Hij start en loopt als een zonnetje!
Yanmarthomas
@marcel-pek oké. Je krukas zag er ook niet meer nieuw uit zag ik. Wat heb je hiermee gedaan?
marcel-pek
@Yanmarthomas hier heb ik iemand naar laten kijken en vond hem niet tegenvallen. Op de foto leek het erger dan dat het was. Er zat niks geen speling op, ook de hoofdlagers niet dus hebben we besloten om hem in mekaar te zetten.
+1
Yanmarthomas
@marcel-pek oké mijn krukas gaat er morgen uit. Om overal nieuwe lagers in te leggen. 4 nieuwe hoofdlagers en 3 drijfstanglagers krukaskeeringen
+1
Yanmarthomas

(klik om te vergroten)

Zo ziet de mijne eruit. Dit is het hoofdlager
marcel-pek
@Yanmarthomas oké mooie klus om te doen. Komt helemaal goed. Vind het altijd mooi dat meer mensen met smalspoor trekkers aan de gang zijn. Ik heb zelf een international 633 smalspoor gehad. Soms nog wel is spijt dat ik hem weg gedaan heb.
+1
Yanmarthomas
@marcel-pek oké aardig te vergelijken heb een 423 533 en 633 smalspoor test gereden. Vondt de 533 het mooiste en het fijnste

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Eicher Puma ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!