Van mijn 20 to mijn 35 reed ik jaarlijks 7a8 carnavalstoeten.dit is een foto van in mijn beginjaren.

Zetor 8540

stijn-de-bock
Van mijn 20 to mijn 35 reed ik jaarlijks 7a8 carnavalstoeten.dit is een foto van in mijn beginjaren.

Reacties

+2
walker1
Mooie foto, fijne herinneringen aan een 8540 tijdens een stage in 1994. Was toen nieuwe trekker.
+1
stijn-de-bock
@walker1 heel veel heb ik er niet mee gereden, maar ook wel positieve herinneringen aan,pluspunt was de taaie motor die zijn mannetje stond aan een lichte gronddumper,minpuntje was toch het rijgedrag op de weg.maar simpele en degelijke trekkers.
+1
walker1
@stijn-de-bock Ik weinig mee op de weg gereden, boer waar ik stage liep had grote huiskavel en nog kavel wat verderop in dezelfde straat. Was daar complete trekker, fronthef, front pto.
+2
joozt
Mooie trekker! Ook veel met zo’n type gewerkt vroeger en ooit zelfs m’n trekkerrijbewijs er mee gehaald! Lange pook met de versnellingen precies verkeerd om dan dat je zou verwachten.
walker1
@joozt Ja, was geen logisch schakelpatroon. Maar wel met 3 traps powershift als ik me goed herinner.
stijn-de-bock
@walker1 ik moet ook al denken hoe het was🤦‍♂️
+2
joozt
@walker1 klopt! Volgens mij was de achteruit rechtsvoor. En de 1 zat daar tegenover. En inderdaad de 3 traps powershift met de hendel onder het stuur!
+1
walker1
@joozt tractorfan.nl/doc/465/ Pook met 3 versnellingen en een achteruit. veld en transport groep. Dus 2 x 3 x 3 = 18 vooruit, 2 x 3 = 6 achteruit.
+1
joozt
@walker1 oja! En die mooie draaiknoppen op het dashboard!
+1
a3vandiejen
Mooie foto.
+1
Towaberg
Mooie zetor, deze zie je niet zoveel, bij ons toch niet.
stijn-de-bock
@Towaberg bij ons ook maar enkele,deze is jaren geleden al vertrokken voor export.
+2
Kramer U800
@Towaberg Zijn inderdaad voor export allemaal terug gegaan naar Polen en Tsjechië. Wij hadden een cabrio type weet ik zo niet meer. Kwam een Pool hem ophalen met 2 houten plankjes als oprijplanken. Hij reed hem erop en de plankjes bogen door en de Zetor ging scheef en wij gingen naar binnen toe want als dat ding eraf donderde wilde we dat niet mee maken 😅 Eerst ook nog vragen of hij achteraf kon betalen 🙈
Theuny
De buren van mn opa en oma hebben nog zo ene. Wordt alleen nog gebruikt om stro te hakselen voor de koeien of om 4 ha. tarwe te zaaien
+2
stijn-de-bock
@maarten-suykerbuyk ik toen ik nog jaarlijks ongeveer 8 carnavalstoeten reed.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Zetor 8540 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!