Foto van een Massey Ferguson 1080. Afgelopen zaterdag de trekker gestart en dat viel ons heel erg mee. Sloeg na een paar rondgaan al aan. Alleen laadt hij niet bij, dat heb ik gemeten met een multimet

Massey Ferguson 1080

Loekje
Foto van een Massey Ferguson 1080. Afgelopen zaterdag de trekker gestart en dat viel ons heel erg mee. Sloeg na een paar rondgaan al aan. Alleen laadt hij niet bij, dat heb ik gemeten met een multimeter. Amperemeter werkt ook niet, zal vermoedelijk met elkaar te maken hebben. Weet iemand toevallig of ik de kabels op de dynamo zo goed heb aangesloten?

Reacties

Loekje
Hier een foto hoe het aangesloten zat. Maar daar zit de 'W' ook niet aangesloten.(?)

(klik om te vergroten)

Saeghershof
B+ is de + van de accu. D+ komt van het lampje in het dashbord
Fendttrisixfan
W klem is voor toerental te meten
john deere 7810
De B+ staat voor de de baterij +.hier gaat de laadspanning doorheen naar je accu. die moet dus aan je accu. De D+ komt van je controlelampje (dashboard) ook direct een handig ezelbruggetje. deze is voor de stuurspanning van de rotor die regelt dus de laadspanning. De W is de aansluiting om eventueel een toerental af te halen voor een toerenteller. deze is meestal niet aangesloten.

We kunnen dus niet zien of je de kabels goed hebt aangesloten. als je ze aangesloten hebt zoals hierboven, en het controlelampje brand als hij op contact staat met de motor uit. dan zal het lampje moeten uitgaan op moment dat die loopt. is dat niet het geval dan is je dynamo kapot. wat er dan kapot aan is zal je aan de specialist moeten overlaten.
+1
Loekje
@john deere 7810 verhaal is helder. Ik ga binnenkort weer er naar kijken. Bedankt allen!
+1
JvH 1120
Controleer ook even of je massa van de dynamo wel goed is dit kan ook een probleem zijn als je alles nieuw in de verf hebt gezet

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 1080 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!