Foto van een Energic 645 Enjambeur, die ik vorig jaar heb gehaald nabij Dijon. Gisteren nog eens buiten gehaald voor een ritje rond de woning, want verder mogen we eigenlijk toch niet op dit moment.

Filmpje kan je altijd hier bekijken. 
https://youtu.be/STfhmJ6J2yA

Energic 645

Foto van een Energic 645 Enjambeur, die ik vorig jaar heb gehaald nabij Dijon. Gisteren nog eens buiten gehaald voor een ritje rond de woning, want verder mogen we eigenlijk toch niet op dit moment.

Filmpje kan je altijd hier bekijken.

Reacties

marc102
Voor welke gewassen zou zoiets gebruikt zijn?
+1
erik9831
@marc102 is gebruikt geweest in de wijngaarden, als sproeimachine. Deze werd er dan achterop aangebouwd. Maar je kon hem ook gebruiken als cultivator naast de wijnranken. Wanneer je de 2de rij deed, was zo het spoor helemaal gecultiveerd.
+1
wotan2
Peugeot diesel?
+3
erik9831
@wotan2 inderdaad, een Indenor TMD, daarom de rook 😄 Zat in de Peugeot 403 of J7 in die tijd. de versnellingsbak is van een Peugeot J7, remschijven en blokken zijn van een Simca rally 2.
basia
@wotan2

Ja ; Peugeot eigenlijk Indenor motor .
Cil inhoud kan 2,1 of 2,3 en zelfs ook 2,5 zijn
Ik weet nog dat Ford Granada de 2,1 Indenor diesel monteerde , wel taai motortje maar moelijk op gang te krijgen ; later met de 2,3 werd het aardig beter .
In de Ford Scorpio lag later de 2,5 met turbo en dat liep wel lekker .
+1
erik9831
@basia deze is een 1.8 diesel, met 48pk. Werden ook veel gebruikt in de plezierboten in die tijd.
basia
@erik9831

Ja ik heb het gezien ; de voorganger van de 2,1 denk ik
De 2,1 zat ook in de peugeot 504D en J4 en J9

En klopt ja ; zaten ook veel in bootjes
+2
Saeghershof
Zalig filmpje. Kan je die in hoogte verstellen?
+1
erik9831
@Saeghershof het is een schommelsysteem. Wanneer je met een voorwiel door een punt rijd, zou hij recht moeten blijven. juist tussen de voor en achterwielen kan omhoog en omlaag, voor wanneer de cultivators zijn gemonteerd. de kettingen aan de zijkanten kan je inderdaad afregelen, om de responstijd van de cultivatortanden te verbeteren en de diepte in de grond dan.
+1
fendt farmer309c
Mooie machine en ook heel mooi filmpje gaat volgens mij veel tijd in zitten zo iets maken.
+1
erik9831
@fendt farmer309c met de corona wat meer tijd … 😄 Wou eens zoiets doen, leek mij leuk. zit er ook wat meer verhaal in. thx 👍
+2
wim-same
Prachtig Erik.
+1
a3vandiejen
Prachtig om te zien, motor kappie is leuk zo bovenop.
+2
yoohan
Ik vind het een leuk filmpje van een bijzondere machine. Sowieso leuk om ook het verhaal erbij te lezen, is interessant om te weten waar zoiets voor gebruikt is.
+1
farmer1Z
Erik,is dit een Hertploeg links naast de tractor in het filmpje ik denk van wel
+1
erik9831
@farmer1Z inderdaad een hert enkel schaar ploegje. Is van men grootvader geweest. We hebben ook nog al de facturen van aankoop nog terug gevonden.

Iets mindere goede staat wel als die van jou 😄
+1
kramer
Hoort echt bij jouw verzameling.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Energic 645 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!