Loonbedrijf Hartemink (Sinderen) × op de foto met een Lemken Vari-Opal 8.. Foto is geplaatst door jehan op 23-04-2020 om 21:44:25, met 11 reacties.

Lemken Vari-Opal 8

jehan
Loonbedrijf Hartemink (Sinderen) × op de foto met een Lemken Vari-Opal 8.

Reacties

+1
MaxxuM4ever
Keert hij nog mooi als je zo ondiep ploegt?
jehan
@MaxxuM4ever hoe diep schat je dat ik hier ploeg?
jmos
@jehan een cm of 13/14 als ik het zo bekijk. Dan moet het land ook wel mooi vlak liggen zonder al te veel groenbemester anders wil het niet zo ondiep.
MaxxuM4ever
Ik denk ook geen 20cm
jehan
Allebei fout helaas ..jullie gaan niet door voor het weekend weg ..ik ploeg hier 22 a 23 centimeter ...het lijkt heel ondiep omdat de voor hier heel breed is
wibe
@jehan ik hoor van sommige boeren dat het lastig ploegen is dit jaar. De stukken waar onderzaai in de maïs is gedaan zit de groenbemester heel diep en veel geworteld, en wil het zand niet mooi keren / breken wat je hier ook ziet. Merk je dat ook?
+2
T60401
@wibe Groenbemester heeft inderdaad invloed op het ploegwerk. Dat de grond niet wil keren kan ik niet beamen maar dat de grond niet breekt klopt. Op plaatsen waar minder groenbemester staat valt de grond fijn uit elkaar. Op plaatsen waar in flink pak Italiaans staat valt de grond niet uit elkaar en lijkt het een beetje of je stugge klei aan het ploegen bent. Ga je dan korter bij kijken zie je dat de grondt aan elkaar blijft hangen van de worteltjes.
jehan
@wibe klopt ja ..vernietigen van onderzaai is veel moeilijker dan nagewas ..wij gaan volgend jaar onderzaai allemaal frezen ..maar de doorworteling is wel heel goed van onderzaai ..het moeilijke van onderzaai vernietigen is de sporen van het hakselen die er ingereden worden tijdens de oogst
jmos
@jehan dan verkijk ik me er wel heel erg op. Het blijft wel aardig kluiterig liggen dan voor 22cm diep. Zie het hier ook wel op stukken met veel groenbemester dat het niet uit elkaar valt.
jehan
@jmos dit is voor onze begrippen zware grond ..

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Lemken Vari-Opal 8 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!