Aan het eucomissen planten.. Foto is geplaatst door teun-van-der-kolk op 24-04-2020 om 10:29:11, met 9 reacties.

John Deere Meerdere

Aan het eucomissen planten.

Reacties

+1
oldtimergek
Is het puur voor de bol of gaat het om de bloem. Ben ze eigenlijk nog nooit tegen gekomen de zgn ananas plant. Maar zal in het veen koloniale gebied wel niet geteeld worden. Verkeerd soort grond denk ik.
+1
@oldtimergek Deze "ananas plant" wordt geteeld voor de bol, ben eerlijk gezegd nog niet heel bekend met deze bol. We telen deze bollen op contract en dit is het eerste jaar. Maar ik denk inderdaad dat veengrond niet de goede grond is voor deze teelt. Wij zitten hier op pure zandgrond.
T Stuijt
Komen ze bij jullie ook al boven? 😉
@T Stuijt ben net even gaan kijken maar de eerste komen de grond uit.
T Stuijt
@teun-van-der-kolk
Oh kijk aan! Ik heb ze op 30 Maart geplant, de vroege soorten en zaailingen staan al ruim boven. De late soorten beginnen nu te komen.
@T Stuijt wij hadden een stuk of 30 partijen, sommige hadden zelfs nog geen eens een naam en bestonden uit 3 bollen. Sommige partijen staan wel al een stukje boven de grond maar de meeste beginnen nu pas te komen.
roscho
Waarvoor worden die eucomissen gebruikt? Is het puur om bollen te krijgen voor de siertuin of worden de plantdelen ook nog ergens anders voor gebruikt?
+1
@roscho ik weet niet zeker waar ze voor worden gebruikt, wij telen ze op contract. Maar waarschijnlijk worden de bollen verkocht om bijvoorbeeld in potten te doen of om in je tuin te zetten.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van John Deere ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!