Foto van een Case IH Puma 130 CVX met een krone hark. Eerste 17 ha weer bij elkaar. Had nog wel 2 weken mogen staan wat opbrengst betreft, maar dan is 't gras voor de melkkoeien op.

Case IH Puma 130 CVX

robotboer
Foto van een Case IH Puma 130 CVX met een krone hark.
Eerste 17 ha weer bij elkaar. Had nog wel 2 weken mogen staan wat opbrengst betreft, maar dan is 't gras voor de melkkoeien op.

Reacties

TeunFendt
Beetje tevreden over die hark?
robotboer
@TeunFendt zeker! Nu het 12e seizoen
TeunFendt
@robotboer Oh wij hebben ook zon hark maar ben hem wel een beetje beu 🙃. Hij loopt niet meer recht achter de trekker aan en alles piept en kraakt bovendien is de capaciteit ook maar matig vind ik.
robotboer
@TeunFendt 5ha per uur kom ik op. We hebben 'm wel altijd binnen staan en smeren machines voor elk gebruik weer door.
+1
ford8630power
@robotboer Ik moest mn best doen om er 4 ha per uur mee halen altijd. Heb'm nog geen seconde gemist sinds we een claas 2900 hebben. Hark je minstens 2 keer zoveel mee bij elkaar in dezelfde tijd.
Noorderling
@ford8630power
Maar is diegene die na jou komt ook sneller klaar?
Ik ben liever 2uur extra aan het harken dan dat de hakselaar 2uur extra werk heeft om elke wiers maar over te knallen. Dat is 20liter diesel tegenover een kleine 1000euro.
8 of 10 meterse hark scheelt me per snede al 15km wiers exclusief de extra keren en tijd die je nodig bent met draaien. Kost je bij 3 snedes sowieso al anderhalf uur.
Van 8 naar 12 meter scheelt 25 kilometer wiers!
+1
ford8630power
@Noorderling Hier is vaak het aanrijden de beperking met een goede snede. Dus of je nou 9 of 12 meter bij elkaar harkt maakt niet uit. Later in het jaar rijden we het meest zelf weg of we maken er balen van, dan maakt het niet uit hoe groot de wiers is.
robotboer
@ford8630power ligt natuurlijk ook aan de perceelsgroote, maar nu een lang stuk van 13 ha dan wil het heel vlot.
Zo'n 2900 is ook een paar meter breder dan dit natuurlijk maar de volgende hark word hier zeker weer een zijafleg alleen iets groter. Die hakselaar moet zo min mogelijk over het land rijden.
jasper-santing0
Dit ga je over twee weken voeren????? Of ga je er koeien in weiden.
+1
robotboer
@jasper-santing0 dan beginnen met voeren. De melkkoeien blijven hier binnen.
jasper-santing0
@robotboer Dan kom je toch straks in de knoop als je daar nu al van moet voeren?
+1
robotboer
@jasper-santing0 als we genoeg regen krijgen niet. En anders kopen we van 't najaar wel mais.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Case IH Puma 130 CVX en hebben de trefwoorden poseren , harken en Mooi zijn geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!