Foto van een Veenhuis Super Silagewagen, vandaag de silagewagens afgemaakt voor het nieuwe seizoen gras en mais. De rode beschermkappen voor en achter laten stralen en zelf nieuw in de verf gespoten.

Veenhuis Super Silagewagen

Fordje4600
Foto van een Veenhuis Super Silagewagen, vandaag de silagewagens afgemaakt voor het nieuwe seizoen gras en mais. De rode beschermkappen voor en achter laten stralen en zelf nieuw in de verf gespoten. Verder rondom led verlichting gemonteerd en nieuwe bredere banden eronder gedaan. Verder nog een paar kleine storingen/aanpassingen gedaan

Reacties

gkgerbengk
Wat voor een kleur rood heb je hier op gespoten? Echt Veenhuis rood of gewoon een ral kleur. Hier staat een pot Fendt rood waarmee ik wel eens bijstip dat lijkt er ook wel op. Hier zijn de kappen te veel verkleurt om er met de ralwaaier nog wat van te maken.
Fordje4600
@gkgerbengk ik heb een synthetische lak besteld (geen 2k lak) ik heb veenhuis rood besteld bij kramp, mooie oranjere bende was dat... daarna veenhuis rood bij sparex besteld, kleur is veel mooier en dieper. Let wel op dat je niet de veenhuis kieper rood besteld maar wel de veenhuis silagewagen rood, hier zit verschil in.
gkgerbengk
@Fordje4600 Juist. Hier ook wel goede ervaring met sparex verf. Mooi dik waarmee je goed kunt kwasten.
Hoe zit dat bij deze wagen met het opstellen van de bodemketting. Ik zie hier geen bout wat je kunt aandraaien door het voorschot. Zal wel onder t klepje verstopt zitten. Of moet je dan die gele u losdraaien?
Fordje4600
@gkgerbengk dit heb ik gespoten, ik vind kwasten niet leuk en niet mooi genoeg. Ik wil de machines graag zeer strak hebben en daar doe ik mijn best voor ookal lukt dat niet altijd.

Wat het spannen betreft, er zit een bout die moet je vanaf onder de wagen aandraaien. De iets oudere silagewagens hebben de bouten vooraan en dan trek je de ketting strak, bij deze is het net andersom. De bouten zitten nog wel vooraan maar nu duw je de ketting strak.
gkgerbengk
@Fordje4600 ah duwen dus ipv trekken? En heb je nu ook een grotere stelmogelijkheid. Toevallig vorige week hier nog opgemeten. 12cm kan ik de 2040 wagen stellen. Naar mijn mening altijd te weinig. De baan waarin de as schuift was ook compleet verrot waardoor hij niet meer wou schuiven dus eruit geslepen. Hier heb ik een rvs strip voor laten maken. Hier frezen ze een gleuf in. Die roest dus nooit weer.

Nu zie ik ook dat je geen gat naast de as in de wand hebt zitten. Hier moest de as er naar de zijkant uit. Bij jou kan hij dus er aan de voorkant uit als je de gele u losdraait?
Fordje4600
@gkgerbengk stelmogelijkheid is wel groter als 12 cm, hoe veel weet ik niet. En volgens mij kan de as er compleet met tandwielen via onderlangs uit of via de binnenkant van de bak. Zal er morgen eens naar kijken, vind het wel interessant om te weten
+1
gkgerbengk
@Fordje4600 dat zou wel een hele verbetering zijn als de as er in zn geheel uit zou kunnen. Was nog wel een heel werk om de as goed blank te krijgen en de as met stelringen weer schuivend te krijgen omdat je er niet zo makkelijk bij kan.
Zit er wel eens aan te denken om hem zo te maken als het bij jou is. Ook wegens veel makkelijker schoonmaken (rotte mais oid) en doorsmeren van de bronzen bussen. Een schuin kopschot met hydraulische klepje komt er sowieso nog een keer in als ik tijd heb.

Als je wilt maak maar ffn een paar foto's ervan als je er toch naar gaat kijken. Dan krijg ik er een beetje een beeld van.
Fordje4600
@gkgerbengk ik ben er vandaag niet aan toe gekomen maar kijk morgen of zaterdag even

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Veenhuis Super Silagewagen ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!