Foto van een Fendt 304 LS, vorige week de biologische aardappelen geëgd.. Geplaatst door Ritchie op 30-04-2020 om 17:50:55, met 17 reacties.

Fendt 304 LS

Foto van een Fendt 304 LS, vorige week de biologische aardappelen geëgd.

Reacties

yoohan
Die staat lekker breed op spoor. Ben niet helemaal bekend met plantafstanden akkerbouw, maar aardappels staan op 75cm toch? Trekker dan op 3m ofzo?
+1
Ritchie
@yoohan

Zoals @deufi zegt 3.15! Naar mijn weten is de planter niet aangepast, Biotrio heeft ze gezet dus dat moet ik even navragen komend weekend.
yoohan
@Ritchie
Oke, weer wat geleerd. Wist niet dat het 3.15 was.
Op de weg wel vervelend rijden zo denk ik?
Ritchie
@yoohan

Ja op 3.15 lopen de wielen mooi buiten het bewerkte 😉

Je moet er best aan wennen, ik ben er na 3 jaar wel aan gewend maar je leert het inschatten. Bij deze trekker heb ik het liefst wat gewicht voorin, dan stuurt ie het prettigst. Met de 415 is het geen enkel probleem. Je kunt alleen niet zomaar ff de berm in met zo'n spoorbreedte dan weet je niet waar je blijft.
+1
deufi
Spoorbreedte 3,15 lijkt mij?
Fendt280S
Met de treffler eg die zowel boven als onderin even veel druk geeft op de tanden. Vandaar dat er ook ruggen geëgd kunnen worden!
Ritchie
@Fendt280S

Juist! Jij inmiddels ook al zo'n Treffler?
Fendt280S
@Ritchie
Nee nog niet maar is wel een wens voor in de mais en graan teelt. Straks heb ik een schoffelbalk voorop en een wiedeg achter voor in de mais.
Ritchie
@Fendt280S

Maïs is een lastige teelt om zuiver te houden vind ik zelf, niet eens het jaar van maïs telen maar als je het jaar na de maïs een lastig gewas teelt wordt het moeilijk. Vooral graan is dan heel moeilijk denk ik omdat je dat volvelds teelt. Op tijd een groenbemester zaaien tussen de rijen helpt dan wel.

Het mooiste is om na de maïs het in grasklaver te doen, maargoed het mooiste is ook om na een paar jaar grasklaver maïs te zaaien haha. Dan kun je maar 1 keer maïs telen. Wellicht denk ik dat het het mooiste is om na het scheuren graan te zaaien en daarna maïs?
Fendt280S
@Ritchie
Welke vruchtwisseling ideaal is weet ik niet, voor iedereen weer anders maar schoonhouden van mais is prima te doen is mijn ervaring.
4/5 jaar grasland scheuren. Dan mais na de mais graan/wikke en in het voorjaar doorzaaien met gras/klaver/luzerne/kruiden waardoor weer een nieuwe mat ontstaat.
Ritchie
@Fendt280S

Ja je moet er gewoon scherp op zijn dan gaat het wel, weer speelt ook een hele belangrijke rol.

Klinkt goed! Je maait dat graan/wikke mengsel en vervolgens zaai je er een grasmengsel door als ik het goed begrijp?
+1
Fendt280S
@Ritchie
We zaaien vroeg in het voorjaar eind februari zeg maar door de graan/wikke het gras/klaver mengsel. De wikke en het graan beschermen dan de kiemplantjes van het gras en de klaver tegen wind en kou is het idee. Tot nu toe staat het doorgezaaide er prima op.
Ritchie
@Fendt280S

Oké, mooie tactiek zo. Dat is ook het mooie vind ik, er is niet 1 goeie tactiek. Het ene jaar werk het wel goed en het andere jaar werkt het minder.

Bij jullie is de bodemtemperatuur ook niet zo laag als hier denk ik in de winter?
+1
BvdD
@Fendt280S
Ik heb nog een 9 meter brede treffler te koop. Misschien is dat wat voor je.

fassaertmachines.nl/resultaat/7398/…

Gr Bas.
stannetje96
Wat voegt dat ding voorop nou precies toe?
Ritchie
@stannetje96

De rijpaden liggen iets hoger na het aardappels planten, met die messen haal je mooi die rand weg zegmaar. Ligt het rijpad vlak en doet de GPS het makkelijker.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 304 LS ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!