Foto van een Steyr Profi 6135 vandaag de slootsmid bemester getest. Ging op zich goed. Alleen ligt de mest nog iets teveel op de grond ipv erin.

Steyr Profi 6135

jantje 8110
Foto van een Steyr Profi 6135 vandaag de slootsmid bemester getest. Ging op zich goed. Alleen ligt de mest nog iets teveel op de grond ipv erin.

Reacties

Baltus_steyr
Ik denk en weet wel zeker dat je onder deze (zomerse) omstandigheden de mest niet in de grond zult krijgen. als je echt mest in de grond wilt krijgen moet je toch snel naar een vredo machine gaan denk ik!
jammermaarhelaas
Je kunt kijken hoe het gaat als je het frame verder laat zakken door de wielen iets hoger te stellen, zodat de rechthoek profielbuis van de elementen bijna vlak komt te staan in het werk. Nu loopt ie nog behoorlijk op richting het hoofdframe, dat is de stand bij nieuwe schijven en kouters, maar na de nodige slijtage is de werking in die stand niet meer als voorheen.
Door hem verder te laten zakken kan de schijf even diep of zelfs iets dieper gaan lopen als de kouter, en zal de kouter ook een diepere sleuf (kunnen) gaan maken (in voldoende vochtige bodem).

Heb hier eenzelfde bemester, en maakt sleufjes van ca 2 a 3 cm diep. Dieper kan bij een goede zode en voldoende vochtige bodem ook, maar vind ik persoonlijk niet gewenst.
+1
jantje 8110
@jammermaarhelaas heb hem afgelopen week iets dieper gezet inderdaad nu zit ik ook op tegen de 3 cm aan. Een kale schapenweide gaf niet zo'n mooi resultaat..... maar de weide er langs waar al iets meer gras stond zag er nu netjes uit.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Steyr Profi 6135 en hebben de trefwoorden bemesten en slootsmid geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!