Vanochtend in gebruik genomen, Flingk hkxl 1420 aan de Terex.. Foto is geplaatst door ZetorTwente op 09-05-2020 om 12:11:14, met 18 reacties.

Terex TL 80

598 foto's van @ZetorTwente

ZetorTwente
Vanochtend in gebruik genomen, Flingk hkxl 1420 aan de Terex.

Reacties

TeunFendt
Flingke bak😉 Doe je nu niet meer met de kuilsnijder voor snijden?
+1
ZetorTwente
@TeunFendt Nee, doen nu direct happen en laden.
new holland koen
@TeunFendt FLINGKe bak idd!😜
deJong
De arbeid logistiek verbeteren

hoe bevalt de terex shovel?

mijn schoonvader zijn claas met voorlader is aan vervanging toe, nu zijn we wezen kijken naar verschillende trekkers met voorlader. john deere 6120r/6155, fendt 514 vario. case puma en een claas arion.

maar sinds de trekker alleen voorlader werkzaamheden doet...(wel 900 uur met een beetje mestmixen) is een niet te grote shovel veel geschikter, voeren wordt toch gedaan door de loonvoerder.

een jong gebruikte terex kost omstreeks de helft van wat een beetje trekker uit de demo kost, dan houd je nog wat in de beurs.
ZetorTwente
@deJong Terex is hier nieuw gekomen in 2011, sindsdien 8800u draaiuren gemaakt. In het begin waren er veel elektrische problemen, maar dat was meer onze eigen schuld (cabine schoonspuiten met de hd spuit). De laatste jaren draait hij ongeveer 800-900u hier op het bedrijf. Van het voorjaar is de tweede bandenset erop gekomen. De giek begint langzaam aan ook wat speling te krijgen maar het zijn niet echt allemaal noemenswaardige dingen. Fijne shovel waar we toch wel hopen nog weer 7000u mee door te kunnen rijden. Het is wel een heel ander werktuig dan een voorlader maar voor gewoon shovel werk is hij prima geschikt.
+1
huub
Quote Reactie van @deJong:
maar sinds de trekker alleen voorlader werkzaamheden doet...(wel 900 uur met een beetje mestmixen) is een niet te grote shovel veel geschikter, voeren wordt toch gedaan door de loonvoerder.

Hoe krijg je dan zonder voeren nog 900 frontlader uren?
TeunFendt
@huub Veel rondjes rijden denk?
deJong
@huub ik heb geen idee...
deJong
@huub lopen wel gemiddeld 320 stks vee mk koeien inc jongvee
+1
arjanvw
@deJong aantallen zeggen niet zoveel als het voeren uitbesteedt wordt. Ben dan echt benieuwd wat er nog meer mee gedaan wordt.
johndeere6230
@arjanvw

En of ze nog een mini shovel oid hebben, anders als je alles met de voorlader doet gaat het ook hard
arjanvw
@johndeere6230 Weet niet hoe het bedrijf in elkaar zit, dus lastig oordelen. Maar 900 uur buiten voeren om lijkt gewoon erg veel.
johndeere6230
@arjanvw

Dat is zeker zo. 900 uur voorladerwerk is extreem veel ja, met zo'n koppel koeien alles in balen hebben zitten lijkt mij ook onwaarschijnlijk, dan heb je nog wel even nodig natuurlijk om alles bij huis te krijgen anders
+1
deJong
@arjanvw dat vraag ik mij ook af😅 volgens mij laat hij dat ding altijd lopen ofzo...
+1
arjanvw
@deJong hij start zeker slecht!🤣
deJong
@arjanvw schudden, harken, kunstmest strooien, boxen vullen e.d. doen we daar altijd nog met de internationals.
+1
bart99
Mooie foto Twan 👍

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Terex TL 80 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!