Afgelopen week ook gemaaid. Had al eerder moeten gebeuren maar het was steeds slecht weer. Stond wel twee snedes gras zo dik. We zijn 22 uur aan het oprapen geweest op 22ha. Volgende keer toch echt ma

Fendt 280S

Fendt280S
Afgelopen week ook gemaaid. Had al eerder moeten gebeuren maar het was steeds slecht weer. Stond wel twee snedes gras zo dik. We zijn 22 uur aan het oprapen geweest op 22ha. Volgende keer toch echt maar eerder maaien.
Op de foto wordt gerst/wikke gemaaid die ik eerder in het jaar heb doorgezaaid met gras/klaver lucerne mengsel.
Helaas geen foto van de opraapwagen want mijn telefoonkabel is stuk gegaan tussen de hendels in de trekker waardoor de batterij leeg was.

Reacties

fendtlars
@Fendt280S kan hij de maaiers wel aan met zo’n pak gras?
Fendt280S
@fendtlars
Met 11km/h ging het prima. Als ik harder ging dan was de motor echt aan het sleuren.
+1
Ritchie
Prachtige plaatjes! Schitterend om het te volgen zo.

Hoe houdt je opraapwagen het met die klaver? Hoorde van een boer hier in de buurt dat grasklaverland wel zwaarder laadde en dat de messen harder slijten.
Fendt280S
@Ritchie
Ja dat was wel heftig vooral met een dikke snede. Percelen waar meer gras op stond ging makkelijker.
Baltus_steyr
@Ritchie omdat de klaver/lucerne wat taaier is? Heb hier ook wel een paar stukken bij liggen!
Ritchie
@Baltus_steyr

Ja die steeltjes zegmaar van de klaver zijn taai, hoe het zit met luzerne weet ik niet precies die mengsels worden eigenlijk allemaal gehakseld.

Heb je die stukken al ingekuild?
Baltus_steyr
@Ritchie een stuk heb ik een eiwitmix staan. Rooie witte klaver met lucerne en gras. Erg grof en ook veel steeltjes. Verder thuis veel witte klaver. Doen alles met raapwagen hier
Ritchie
@Baltus_steyr

Oké! Heb je dat al gekuild of nog niet? Wel goed voor de hoeveelheid eiwit van eigen land 😉 En scheelt weer in de portemonnee met kunstmest met zoveel vlinderbloemigen. Ben benieuwd hoe het zich gaat houden in de droogte, doordat dat spul zo diep wortelt heb je kans dat je gras deels weggeconcureerd wordt.
+2
Baltus_steyr
@Ritchie ja eerste snede is nu aan de kant. Over een kleine 2 weken de eerste stukken 2 de snede weer maaien. Nou dat ene stuk had wel lichte last van droogte afgelopen jaar maar was er ook zo weer bovenop. Beter als het gras. Heb idd het idee dat de vlinderbloemige goed diep weg wortelen zodat die voldoende vocht houden waar het gras ook van mee profiteert!!
+2
Baltus_steyr
@Ritchie het perceel luzerne klaver en gras heeft zich redelijk goed gehouden afgelopen droge zomer. De vlinderbloemige soorten blezen goed groen en daar waar het gras omheen groeiden kon daar ook van profiteren. Het bleef heel rustig gestaag door groeien in de droogte en later met een buitje schoot het de grond uit! Dus op gebied met gras en droog weer is dit een mooi gewas!
Ritchie
@Baltus_steyr

Erg mooi om te horen! Je moet daar denk ik toch in de toekomst wel rekening mee gaan houden dat het regelmatig zo droog zal zijn 's zomers.

Mooi dat het bevalt, volgens de geleerden zou de luzerne en klaver er ook voor moeten zorgen dat de grond meer poreus wordt waar het gras dan weer van kan profiteren.

Heb je kunstmest gestrooid?
Baltus_steyr
@Ritchie om nou elk jaar fanatiek te gaan beregenen heb ik eigenlijk ook niet zoveel zin an. Als je dit kunt verminderen door vlinderbloemige mengsels scheeld dit natuurlijk tijd en geld. Heb ook een halve hectare kruidenrijk grasland ingezaaid van pure graze. Ben erg benieuwd hoe dat gaat aankomende seizoen en ook met koeien weiden. Ik denk dat ik achterin de week ga stikstof strooien. De vlinderbloemige soorten strooi ik ook een keer en dan iets minder dan gewoon grasland. Daarna strooi ik daar geen stikstof meer op!
+1
Fendt280S
Ik zal proberen een deze dagen een foto te plaatsen van hoe het er nu bij staat op het perceel waar ik aan het maaien was op de foto.
Fendt280S
Foto

(klik om te vergroten)

Klaver, lucerne en verschillen grassen.
Fendt280S

(klik om te vergroten)

Alle bruine stengels is lucerne van vorig jaar.
Fendt280S
En nog schade van zwijnen waar goed de lucerne stengels te zien zijn.

(klik om te vergroten)

Lucerne wortels

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 280S ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!