Foto van een Welgro 6500, miskoop op een veiling van Troostwijk een paar jaar terug. Zij koppeling afgebroken, achterkoppeling weg. Het ergste was nog dat de schoepen in de pomp vast in de rotor zaten

Welgro 6500

wotan2
Foto van een Welgro 6500, miskoop op een veiling van Troostwijk een paar jaar terug. Zij koppeling afgebroken, achterkoppeling weg. Het ergste was nog dat de schoepen in de pomp vast in de rotor zaten en met geen mogelijkheid er uit te krijgen waren. Maar ja eigenschuld, niet wezen kijken op de kijkdag en ook een stuk minder dan 1000 euro betaald, er zijn grotere stroppen. Eerst maar effe aan de kant gezet voor later.
Later is nu geworden, pomp overgezet van ons oude vertrouwde tankje van 4000 liter waar een gat in het bovendeksel was geroest. Nieuw draad stuk aan de zijkoppelling gelast en achter een koppeling van een oude mestpomp die overleden was, en we draaien weer. Deze tank had volgens mij op een andere veiling geen koper gevonden. Er zitten stickers op van een bedrijf in Friesland wat een half jaar eerder failliet was gegaan, en kort daarna geveild door troostwijk. Ik heb hem op de veiling van het faillissement van Bowie ergens in de peel gekocht. Nu staat hij kort aan de Belgische grens.

Reacties

+1
jammermaarhelaas
Maar als ik je goed begrijp ben je hem weer kwijt?

Als je hem voor onder de € 1000,- hebt, en dan twee 6'' aansluit koppelingen en een pomprotor met vaste schoepen hebt te repareren, dan zou ik er blij mee zijn 😃

Heb recent een 6000 liter tank gekocht voor duidelijk meer, terwijl het om alleen het vat ging. En die is redelijk, hoop er na wat vestevigings werk aan de binnenkant nog een aantal jaren mee te kunnen werken.
Verhaal wat mij verteld werd is dat dit soort tanks voor waterwagen bij gemeenten in trek zijn, en daarom de prijs er op blijft.
+3
wotan2
@jammermaarhelaas Ik had eigenlijk een werkende tank verwacht. Stond bij een groter grondverzetbedijf en dacht dat ze hem daar in gebruik hadden gehad als water wagen.
Alsof de duivel er mee speelde; vorige week deze tank uit de hoek getrokken om hem te repareren, de donor tank uit de bramen getrokken, staat er iemand op de stoep "wil je dat gier tankje verkopen?". We hadden 30 jaar terug een 2e/3e hands giertankje (4000liter) gekocht en daar tot een jaar 10 geleden altijd meegewerkt, eerst mest meegereden later nog voor overpompen gebruikt. Toen deze uitviel door roest (pomp was nog top), aan de kant gezet met het idee om hem als donor te gebruiken of toch maar verkopen, zelfs verkocht maar is nooit opgehaald noch betaald. Ik kwam na een jaar in het dorp bij een gestopte boer een tankje van 3000 liter in de struiken tegen waar de tank nog goed van was. Voor oudijzerprijs meegenomen, thuis bleek hij nog compleet te werken en een paar jaar gebruikt, toen sloeg de pomp vast met een halfvolle tank erg dikke mest, exit bij de verzameling. Toen deze gekocht maar nooit toe gekomen om hem te repareren, en altijd een tank gehuurd voor die paar keer dat ik hem eigenlijk nodig had.
Maar goed, die 2 kleinere tankjes (de ene nog steeds halfvol) verkocht voor oudijzer prijs en eerlijk gezegd hoe het zat. Hij zei dat hij deze kocht de voor een pool die alles wou: als het maar goedkoop was.
Nu heb ik weer zelf een werkende tank, en hoef ik niemand meer na te lopen voor die paar keer dat ik hem nodig heb. En het erf is weer een stuk opgeruimder 😄
Fendt926Driver
@wotan2 prachtig zo.
Ik kijk ook vaak op veilingen mee.
En denk wel eens voor die prijs had ik het ook wel willen hebben.
Maar ik had al 1 keer hoger moeten bieden.enz enz.
Maar soms als je niet gaat kijken kun je ook wat beters krijgen dan je verwachte op veilingen als je niet gaat kijken
rommert14
@Fendt926Driver ja op een veiling is soms lastig in te houden, wel eens meegeboden op een 6290 en een silagewagen, gingen beide over het bedrag wat wij ervoor over hadden. Maar volgensmij deden ze het er ook om want steeds werd de eindtijd 5 minuten opgeschoven. Dus dat was de eerste en laatste keer veiling koop ik liever iets bij een lmb. Zeker als het om meer dan 10000 euro gaat.
Fendt926Driver
@rommert14 bij troostwijk gaat na elke bieding er 5 min bijop dat klopt.
Maar als je 7 kavels in de gaten wilt houden is dat ook wel zo netjes. Anders kun je niet meer op tijd bieden.
En de veiling is er voor om zo veel mogelijk geld binnen te halen voor de verkoper.
Want daar krijgt troostwijk zijn opgeld van

Maar soms gaat het ook voor prijzen weg dat ik ook wel denk "hoe kan dit...."
wotan2
@Fendt926Driver in belgie zijn een paar sites,die hebben gewoon een vaste eindtijd voor heel de veiling. Is lastig als je iets wil kopen en dan nog dingen op de veiling hebt waar je op wil bieden als je toch al daar moet zijn, maar de moeite niet zijn om daar alleen voor te gaan rijden.
rommert14
@Fendt926Driver ja dat klikt ook best logisch eigenlijk.
wotan2
@rommert14 die opschuivende eindtijd is bij de meeste veilinghuizen normaal. Als ik echt iets wil hebben, voor mijn prijs, moet je rond die eindtijd de veiling in de gaten houden. Ik zie ook vaak dingen waarvan ik denk, ik wil het wel, maar ik wil of kan er eigenlijk niet de prijs geven die het waard is; dan doe ik een autobod en zie wel of er nog bericht komt of ik het mag komen halen.
Fendt926Driver
@wotan2 soms zit ik er ook wel achter en wil ik het gewoon hebben...
Dan maar (iets) te duur
rommert14
@Fendt926Driver maar dat zal wel niet om 10 duizenden euro's gaan neem ik aan.
Fendt926Driver
@rommert14 nee klopt kleine dingen.
Meestal ga ik wel voor de koopjes
+1
rommert14
@Fendt926Driver dan kan je er ook geen breuk over vallen. Als wij die 7624 op een veilig gekocht hadden hadden we mooi de sjaak geweest.
+2
GerbertXL
Haha mooie verhalen in ieder geval. Ik ben dus niet de enigste die weleens voor een dubbeltje op de eerste rang probeert te zitten 😬

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Welgro 6500 en hebben de trefwoorden mesttank , mest laden en mest over pompen geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!