Foto van een Sip maaier. Foto is geplaatst door japie82 op 16-05-2020 om 16:38:46, met 9 reacties.

Sip maaier

japie82
Foto van een Sip maaier

Reacties

Valtrapowerr
De achtermaaier was nog de jongste van de set toch? Bevalt dit beter?
japie82
@Valtrapowerr ja klopt, maar ging vanochtend voor de 3de keer stuk, om verder te kunnen deze maar meegenomen.
Ik moet eerlijk zeggen dat deze netter maaid dan de pottinger, blijft ook vlakker op de grond, pottinger hapt bij ongelijke sloot kanten sneller in de grond.
Valtrapowerr
@japie82 oké dat is wel vaak binnen zo korte tijd. Is het een blijver of alleen ter overbrugging? Zou je bij een volgende maaier breedspreid/kneuzer overwegen?
japie82
@Valtrapowerr pottinger wordt gerepareerd, dan gaat deze weer terug.
We geloven zeker dat het sneller droogt, maar dat gaan we morgen zien hoe het er bij ligt 😉
Omdat we alles zelf naar huis rijden , daardoor wat langer bezig zijn, weet ik niet of het wat is voor ons, het moet ook weer niet te snel drogen.
Valtrapowerr
@japie82 aha ja dat is zeker een ‘gevaar’ dan, wij laten soms maaien en de ene keer is het wel mooi de andere keer denk je van moet dat nou. Dus denk dat onze volgende ook weer zonder kneuzer wordt.

Sinds kort heb Claas ook een trommelmaaier met midden ophanging dat is ook wel een mooie maaier vind ik.
+1
japie82
@Valtrapowerr heb paar jaar terug ook gemaaid met claas schijvenmaaier, die maaide ook super, trommelmaaier hadden ze toen nog niet in 3 meter middenophanging
Waren ze toen wel mee bezig, heb hem nog niet gezien.
NH-Ford
@japie82 Nu weet ik niet wat voor type pottinger je hebt, maar het in grond happen bijv. ligt puur aan de afstelling van je maaier. Is je bodemdruk te hoog. Kun je niet in maaier zelf op beoordelen.
Waarschijnlijk heeft je pottinger veren? Even je veer meer op spanning draaien.
japie82
@NH-Ford daar ligt het idd ook aan denk ik, alleen zitten er geen veren op, maar moet dat hydrolisch met kogelkranen en manometers, niet de simpelste manier, krijg hem nog niet zoals ik hem hebben wil.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Sip maaier ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!