Same Hercules 160. Vermoedelijk de Same Hercules die ik later gekocht heeft. Hier op een Demo van mechanisatie bedrijf Stolk op Texel.

Same Hercules 160

502 foto's van @wim-same

wim-same
Same Hercules 160. Vermoedelijk de Same Hercules die ik later gekocht heeft. Hier op een Demo van mechanisatie bedrijf Stolk op Texel.

Reacties

yoohan
Mooie foto Wim, is deze foto van erg lang geleden?
+6
wim-same
@yoohan Ik kreeg deze foto net van iemand via facebook. Ik was met hem aan het communiceren over een foto van hem met een SAME Explorer in de duinen op Texel. Toen vertelde ik dat ik nog een Same Hercules gehad heeft die van Texel af kwam. Hij wist dat er een gereden heeft, Hier op de foto van een demo van mechanisatie bedrijf Stolk, toen Same dealer, deze trekker is verkocht aan een akkerbouwer, en daarna naar een gemengd bedrijf. Verder wist hij het niet meer. Ik denk dan ik het wel weet. ha ha
+1
yoohan
@wim-same
Leuk dat verhaal erbij.
Is ook gewoon een mooie foto
+2
wim-same
@yoohan Dat verhaal maakt het mooi. De man die deze foto stuurde zou proberen nog meer informatie te krijgen van deze Hercules. Vind ik wel heel leuk Johan.
+1
langeslagdiesel
@wim-same als ik het goed heb is dit type Hercules maar een beperkte tijd op de markt geweest. 2, 3, en 1984 nog even. In 84 zijn ze bij ons met taarup gaan rijden en in 85 kwam de eerste laser er als demo voor te staan. De serie werd geïntroduceerd van beneden ( exploder 60 ) en boven (galaxy170) de laser was later en eigenlijk een tussen model. Wij hebben in der tijd ook nog proef gereden met een gebruikte Hercules uit 1981. Deze was toch echt heel anders. en was ook qua opbouw meer gelijk met de tiger 5 cylinder of Buffalo 130 dan bv de tiger 6 of de nog iets latere Trident130. Als ik deze foto dan zie met al roestige Molcon blokken in de achterwielen en ik laat de J F buiten beschouwing. Dan kijk ik verder naar een gloed hagelnieuwe cebeco kieper. Dus geen BAV meer. Dan denk ik tractor uit 1982. Foto uit voorjaar 1983. Die dingen waren niet zo makkelijk te slijten met alleen 1000 pto en dit caliber machine. Maar wel heel mooi plaatje hoor.
wim-same
@langeslagdiesel De mijne had wel 540 en 1000 toeren hoor. De Hercules is in het begin ook niet door Cebeco geïmporteerd. Toen een loonwerker uit Friesland er zelf één in Italië gekocht had kon Cebeco er ook niet meer onderuit om ze te importeren. Qua bouw van de versnellingsbak lijkt hij niet op een Tiger 100 of een Tiger six, maar meer op een Buffalo 130. Nog niet gesynchroniseerd en nog met de Z - schakeling.
a3vandiejen
@wim-same Zoals de Drago Wim?,
wim-same
@a3vandiejen ja, maar dan met zij schakeling.
langeslagdiesel
@wim-same ok. Weer wat wijzer geworden Wim. De Hercules die wij toen geprobeerd hebben had alleen 1000 op de aftakas. En normale steekassen ook maar twee poken op de bak. Net als onze tiger 5 cylinder. Het was geen blijver. Het vermogen hadden we niet nodig en alleen 1000 op de aftakas was te beperkt in het 540 tijdperk. En we reden al met laser’s die waren toch puur stiller en comfortabeler. Ook de remmen waren aanzienlijk beter. Dus het werd hem niet.
wim-same
@langeslagdiesel Ik snap het niet, want een Hercules heeft twee aftakas stompen. 7 splanes voor 540 en 21 splines voor 1000 toeren. en had hij twee poken op de bak? geen zij schakeling ? Lijkt mij geen Hercules.
a3vandiejen
@wim-same Heb wel begrepen in de Same app dat er twee types waren van de Hercules, met 1000 pto en 1000/540 pto. Was pas een vraag over door iemand.
wim-same
@a3vandiejen Dat heb ik nooit geweten, en had de eerste serie dan ook de versnellingspoken nog OP de bak staan in plaats van zij schakeling. Net als b.v. de eerste Leopard ?
+1
a3vandiejen
@wim-same Dat weet ik niet, maar ga het van de week vragen. Er zijn inmiddels 7 hercules eigenaren in de app, toen werd dat vertelt.
+1
wim-same
@a3vandiejen En ook hoe deze Herculessen dan geimporteerd zijn ?
+1
wim-same
@a3vandiejen Kan ij via die app aan foto's komen van een Hercules die alleen maar 1000 toeren aftakas heeft, en een foto van de versnellings poken ? Ik ben wel benieuwd. Het zal ook een reden gehad hebben dat CEBECO in eerste instantie de Hercules niet wilde importeren.
+1
a3vandiejen
@wim-same Ga het van de week even uitzoeken Wim.
wim-same
@a3vandiejen zo zie je dan maar weer wat een verschillen SAME gemaakt heeft. Bij de 360 en de Ariete kwam ik al onderlinge verschillen tegen, Bij de Leone ook al, en ik dacht dat later meer één fabrieks lijn geworden was.
wim-same
@a3vandiejen Zo zag mij Hercules er uit met twee aftakas stompen.

(klik om te vergroten)

+1
langeslagdiesel
@wim-same wel zijschakeling. Maar met 1 stomp met 1 toerental daar op. 1000. Dat was bij ons de hoofd rede dat hij niet mocht blijven.
+1
wim-same
@langeslagdiesel Ik heb ook al om meer informatie gevraagd via de Same app. Ook ik blijf nog steeds weer dingen leren. Ik wist niet dat er Herculessen gemaakt waren met één 1000 toeren aftakas.
a3vandiejen
@wim-same @langeslagdiesel Hier is hij Wim, één stomp 1000 pto.

(klik om te vergroten)

Voor zover bekend hebben ze nooit midden schakeling gehad.
a3vandiejen
@wim-same O.K, dat wist ik niet.
+2
AW217
@wim-same Hoi Wim, die komt bij mij vandaan. Was in 1986. Dealer was toen nog Cebeco. Er is nog een foto van de andere kant tijdens dat hakselen. Ik heb nog een foto tijdens een ploegwedstrijd van die zelfde Hercules maar die heb je waarschijnlijk al gekregen..
a3vandiejen
@AW217 prachtig 👌
wim-same
@AW217 Nee, die heb ik nog niet gekregen. Weet je ook meer van de geschiedenis van deze trekker ?
AW217
@wim-same Nieuw gekocht door een akkerbouwer. Die ruilde hem weer in voor een nieuw model Same. Ook zo'n grote, weet geen type, maar die is al vrij snel helemaal afgefikt. Deze was toen tijdelijk van Cebeco en toen hebben ze de demo met de hakselaar gedaan. Daarna verkocht aan gemengd bedrijf. Toen heeft de Hercules meerder ploegwedstrijden meegedaan met een 4 schaar. Texelse, NH in de Haarlemmermeer maar ook landelijk. In ieder geval in de Flevopolder. Dacht dat ik een foto van de Hercules met ploeg op de vrachtauto had, maar dat had ik mis. Alleen van mijn eigen trekker en ploeg.....Ken je mijn fb pagina?
wim-same
@AW217 Nee, ik ken jou facebook pagina niet. helaas. Ik ben benieuwd.
+2
AW217
@wim-same Oja, heb er zelf ook eens mee gereden. Wat een joekel! Met de kipper voor de aardappelstortbak. De handrem hield hem niet en toen, ja, schoot de wagen naar voren en was het spitten geblazen. Ze hadden niet gezegd dat je met de hydrauliek de wagenrem moest vastzetten. Dus niet zo'n goede ervaring haha..
Albert Peters
Mooie foto 15 jaar oud?
+1
wim-same
@Albert Peters Nee veel ouder. Moet jaren 80 geweest zijn.
a3vandiejen
Schitterend, heel mooi..
+1
wim-same
@a3vandiejen Ha ha, dus op zoek naar een JF hakselaar ? Voor achter de Drago. ?
+2
Albert Peters
@wim-same en jij samen met Adrie in het hakselwerk De concurentie kan de borst wel nat maken als jullie van start gaan
+3
wim-same
@Albert Peters Niet alleen samen met @a3vandiejen , ook @yoohan en @Martinsame . ha ha
+1
yoohan
@wim-same
Goed idee, kunnen wel een teelt op gaan zetten met de Same club.
Weet alleen niet zo goed wat de Delfino kan, denk maar schoffeltrekkertje 😂
+1
wim-same
@yoohan Ha ha, gewoon een klein kiepertje.
+2
yoohan
@wim-same
Dat zou ook kunnen inderdaad 😀
Zou toch wel leuk zijn
+1
wim-same
@yoohan Misschien moeten we dat idee toch eens in de club gooien, sommigen weten al dat ik zo'n idee heb Johan, maar het was nog niet meer dan een idee. Een Same Haksel club. ha ha
+1
Martinsame
@wim-same ja zou prachtig zijn 💪💪
wim-same
@yoohan De teelt zal geen probleem zijn bij ons hoor Johan. Ik kan bij de buren zo gaan hakselen.
+4
Volvo--BM
@wim-same Doen we hier nou een poging tot samenscholen heren.....??? 😂😂😂
+1
wim-same
@Volvo--BM Ha ha, na 1 september. eerder is de mais toch niet rijp. en met deze droogte heb je op 1,5 meter afstand pas een mais plantje. ha ha
+1
Volvo--BM
@wim-same Hahaha ja dat is waar, wordt weer een slecht jaar... Nou dat zeg je wel, maar dit hele gebeuren is zomaar nog niet voorbij... nog maar even afwachten wat er gebeurd...Maarre ik hoor het wel als ik me ergens aan kan melden 😁
+1
wim-same
@Volvo--BM In het oosten en in Brabant zijn er wel Haksel clubs, maar in het westen niet zo ver ik weet. En al helemaal geen SAME hakselclub. maar eh, "heren" De Dames zijn ook van de partij hoor. Al is het maar voor een natje en een droogje. ha ha
+1
Volvo--BM
@wim-same Whahah uiteraard! Bij een echte club mogen die niet ontbreken!
a3vandiejen
@wim-same zou wel gaaf zijn...
florisrobben
Prachtige foto Wim en ik hoor het wel wanneer jullie gaan hakselen dan kom ik graag een keer kijken
+1
Fordje 3600
Mooi plaatje 👍

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Same Hercules 160 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!