Er zat veel teveel speling tussen het trekoog en de stek van de zwaailat. Heb dan maar besloten om meteen een deftige trekhaak te maken. Hij kan er snel terug uit voor een machine met cardan. Ik moet

Zelfbouw trekhaak

inspecteurfendt
Er zat veel teveel speling tussen het trekoog en de stek van de zwaailat. Heb dan maar besloten om meteen een deftige trekhaak te maken. Hij kan er snel terug uit voor een machine met cardan. Ik moet juist nog een andere borging voorzien.

Reacties

fergusonnetje
Denk inderdaad niet dat het heel verstandig is om hier alleen een splitpennetje door te doen..
inspecteurfendt
@fergusonnetje idd moet nog eens bedenken hoe ik dat ga oplossen
inspecteurfendt
De kipper is een 1,5 tons dus zoveel kracht komt er nu ook weer niet op.

(klik om te vergroten)

+2
bartjuh
@inspecteurfendt 1,5 ton achter in je nek voelt ook niet lekker hoor...
inspecteurfendt
@bartjuh nog niet meegemaakt... 😁
+1
Arie_MF
@inspecteurfendt er lijkt maar erg weinig/ geen ruimte tussen oog en pen te zitten, dat is niet zo best als je hoogteverschillen hebt en de wagen onder een hoek tov de trekker komt te staan.
+2
wim-same
@Arie_MF Nee dat klopt, je moet wel ruimte hebben, of anders een kogel trekhaak. Je moet altijd rekening houden met als je een hoogte op rijd, of juist af rijd, of dat de trekker voor de kieper steigert, dan mag dit nooit begrenst worden door je trekpunt. Me3t een kogel trekhaak kan je dit wel opvangen.
+1
stephan-inter
@inspecteurfendt
1.5 ton kieper weegt echt wel meer dan je denkt.
Die splitpen gaat nooit goed. Dat wordt verongelukken
inspecteurfendt
@stephan-inter zoals ik reeds aangaf komt daar nog een ander systeem voor
+1
Fordje4830
@inspecteurfendt aan beide kanten een strip omhoog met een gat erin, waardoor jee een pin steekt die strak over de knobbel gaat een idee? Hetzelfde als de orginele international kipperknobbels.
+5
john deere 7810
Even een ander idee, waarom niet gewoon een aanhangerkoppeling? soort mini k80 zegmaar.
eicher4048driver
Netjes, ik had ook gewoon een k50 bolkoppeling zoals een aanhangwagen achter de auto gemaakt. Mogen ook gewoon 3,5t trekken dus kan perfect, lekker makkelijk en kost ook 2 keer niks.
inspecteurfendt
@eicher4048driver kon ook maar eerlijk gezegd begin ik niet graag te verbouwen aan een nieuwe machine.

(klik om te vergroten)

Uiteindelijk is het zo geworden zoals bij de meeste tractoren met een pen erboven
Mdbm
@inspecteurfendt 👍 Zo zou ik het ook gemaakt hebben. Proper gemaakt.
bartjuh
@eicher4048driver een koppeling voor 3,5 ton is wel iets duurder dan de 750 kg variant hoor
inspecteurfendt
@bartjuh heb hier nog wel een koppeling liggen voor een 3,5t. Het verschil is wel dat dat 2 of 3 assers zijn terwijl ik maar een 1 asser heb. De belasting is dus helemaal anders.
+1
Mdbm
@inspecteurfendt Klopt. Een standaard aanhangwagen-koppeling mag misschien maar 500kg oplegdruk hebben. Als het al zo veel is. Dat zou ik nooit vertrouwen aan een landbouwwagen. Zoals je het nu gemaakt hebt is perfect.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Zelfbouw trekhaak ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!