Foto van een Fendt Rotana 130 F

iemand die een mapje kan aanmaken met Fendt Rotana 130 F. Geplaatst door jd7920 op 20-05-2020 om 19:37:44, met 31 reacties.

Fendt Rotana (balenpers)

Foto van een Fendt Rotana 130 F

iemand die een mapje kan aanmaken met Fendt Rotana 130 F

Reacties

+1
Hkramer
Ben wel een fendt man maar kan dit nog uit voor €16,- et baaltje? haha
fendtjecis
@Hkramer 18 al bij ons in belgie 😅
Hkramer
@fendtjecis ken ze hier die het voor €13/14 doen.
fendtjecis
@Hkramer hmm, toch met plastic rond?
Hkramer
fendtjecis
@Hkramer en ik die dacht dat de prijzen nederland hoger lagen 😅
+1
Hkramer
@fendtjecis is soms maarnet waar je komt en bij wie zit veel verschil per regio
T.Tanis
Dit kan zo in een fendt blad👍
+4
radium45
Rondebalen persen, wel het laatste waar ik aan zou beginnen. Daar is nog nooit iemand rijk van geworden behalve de folie en net leverancier.
jehan
@radium45 wij hebben het er goed mee
Andre150
We hebben hier zoveel ronde balen persen dat ze graag komen voor rond de €12. Kan geen kant op lijkt mij
+1
Hkramer
@Andre150 kan ook niet als je na gaat dat er €1 a 2 euro net om zit en €5 folie gemiddeld.
Andre150
Veelal boerenzoons met een eigen pers op het bedrijf. Maar dan lijkt het mij nog dat er niks aan verdiend wordt
+2
jehan
Moet wel weer lachen om de reacties hier ..vooral over de prijzen ...wij hebben op mn werk 2 persen ..heb gisteren in ruim 4 uur 127 balen geperst ..mooi uurloon toch of nie
hoest
@jehan hangt van de kostprijs en basisprijs af he. Als daar netto 1 euro tussen zit heb je nog net niks. Maar als ik les dat er voor ca 7 euro plastic etc om zit dan heb je nog ongeveer een tientje voor de overige kosten. Dat moet idd wel lukken lijkt mij
jehan
@hoest als we uit gaan van dat tientje van jou dan heb je met 30 balen per uur toch mooi 300 eurie
hoest
@jehan 30 euro eraf voor het poppetje en 15 voor de diesel. Houdt je ruim 250 over voor afschrijving een onderhoud daar wordt je niet arm van nee
jehan
@hoest dat bedoel ik ..maar we hebben ook wel eens adressen waar je geen 30 balen per uur perst..maar gemiddeld genomen kan het goed
Andre150
@jehan Zo moet je het ook zien inderdaad. Had gisteren 276 vierkante balen in 7 uur met veel wegtransport. Gaat het best redelijk als je ziet hoe weinig gewas er gemiddeld staat.
+1
radium45
@jehan Ik wist dat jij ging reageren want volgens mij is balen persen een beetje jouw kindje op het werk. Maar Johan, ben jij financieel geschoold dat jij op de hoogte bent met de cijfers binnen dat bedrijf? Dat jullie druk zijn met 2 persen zegt niks over de verdiensten.
+1
Hkramer
@radium45 balen persen gaat er meer om dat de loonwerker het aan kan bieden ipv dat ze er de winst daadwerkelijk uit kunnen halen.
langeslagdiesel
@Hkramer zijn er nog werkzaamheden waar een loonwerker wel wat verdienen mag/kan.? En gegund is? Ze stoppen bij bosjes overal in het land. Teken aan de wand lijkt mij.
Hkramer
@langeslagdiesel is met boeren het zelfde hoor.
langeslagdiesel
@Hkramer dat ben ik met je eens. Die boer heeft ze producten toch ook niet omdat het wel leuk is om te doen? Waarom zou een loonwerker dan moeten persen voor gebakken lucht? Je ben toch allemaal bezig voor een snee brood. Vind het een heel vreemde opmerking van je.
jehan
@langeslagdiesel heb jij een idee hoe dat komt waarom er veel stoppen?? ..ikke wel
hoest
@jehan Waarschijnlijk omdat ze de schaapjes op het droge hebben
jehan
@hoest hahah ik denk het niet..komt vaak van de boeren zelf waarom er wat sotppen .boeren shoppen veelste veel ..vooral de jonge boeren ..ze moeten vooral zo doorgaan met shoppen ..zo meteen zijn er enkele grote loonwerkers over ..en die gaan bepalen wanneer er het werk gedaan wordt..hoor hier in de regio vaak klachten van klanten dat ze te lang moeten wachten
hoest
@jehan sarcasme he

De jongere generatie is zakelijker ja maar dat hinder niks ze worden vanzelf ouder en gaan dan de secundaire dingen weer meer waarderen. Toen ik de regie van pa overnam heb ik ook afscheid genomen van de voerboer die al 30 jaar bij mijn vader kwam maar als ik eind september aangeef dat het niet naar mijn zin melkt een ze komen dan met kerst pas langs dan krijgt een ander de kans. Vindt het wel nog steeds jammer want verder was het een hartstikke plezierig bedrijf om zaken mee te doen
jehan
@hoest ouderen zijn vaker socialer betrokken bij veel bedrijven ..
jehan
@radium45 heb je pbtje gestuurd ..ja persen is mijn kindje puur omdat ik het mooi werk vind ..en we houden er nog aan over ook nog ..

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt Rotana (balenpers) ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!