Foto van een John Deere 7710 aan het persen. De nieuwe aanwinst even proberen, Krone BigPack 1290 XC

John Deere 7710

Foto van een John Deere 7710 aan het persen. De nieuwe aanwinst even proberen, Krone BigPack 1290 XC

Reacties

+3
MaxxuM4ever
Zou er ooit nog eens een pers op 38” of 42” banden worden gemaakt? Dingen wegen toch als lood op die 2 kleine bandjes te springen.
+1
FearTheDeere
Trekt juist hartstikke ligt zo op grasland. Zou me meer zorgen maken over de pakken van het land halen. Zware shovel of een verreiker over het land, en dan die wagens op vaak smalle banden. Dat maakt meer kapot dan zo'n pers. @MaxxuM4ever
MaxxuM4ever
Daarom snap ik ook niet dat er zo weinig loonwerkers met een verzamelwagen achter de pers rijden, dan kun je alle pakken op het kopeinde lossen. Hier had een loonwerker van die karren maar die werden weinig gebruikt en uiteindelijk geveild bij een opruiming.
inter fan
@MaxxuM4ever vind het zelf ook wel jammer dat ze weg zijn gegaan, had er zelf ook graag eens mee gewerkt, het idee is in elk geval heel mooi. Echter snap ik ook dta ze weg zijn, een enorm gedoe (stuke balen, krappe percelen etc.)
MaxxuM4ever
@inter fan ja weet eigenlijk niet of ze in de buurt zijn gebleven of ver weg zijn geraakt. Die oude gele drie Asser Kwam ik hier op tractorfan een keer tegen. Rijdt in Drenthe geloof ik. Zo kun je de spullen toch nog een beetje blijven volgen. Mijn broertje heeft ook wel met die karren geperst en vond het maar rot dingen, maar je moet er een beetje geduld voor hebben denk ik.
inter fan
@MaxxuM4ever dat denk ik ook zeker, heb je toevallig een linkje naar die foto?
Daarnaast moet je er idd een beetje geduld voor hebben met zo'n kar, maar die tijd is er vaak niet. Deze zomer wel redelijk wat balen gestapeld en verreden, maar dat gebeurd allemaal al s'avonds na de gewone werkzaamheden.
FearTheDeere
@MaxxuM4ever ik snap dat op zich wel dat niet elke loonwerker dat heeft. Nederland is namelijk iets groter dan Wieringermeer. Ook de grondsoort is niet overal gelijk en evenals de percelen zijn niet allemaal gelijk. Hier bij ons in de buurt zijn percelen van 1500 meter lang heel normaal. Succes om al die pakken op een verzamelwagen te houden en op de wendakker te lossen 👍
MaxxuM4ever
@FearTheDeere ja hier de meeste 250 tot 400 meter lang. Dat is zeker, de draagkracht van de grond bepaald in veel gevallen wat kan. Wij hebben akkerbouw thuis en laten sommige jaren niet persen vanwege de sporen die het veroorzaakt.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 7710 en hebben de trefwoorden hooi persen en gras persen geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!