6615 en 4270. De wintertarwe maar beregenen.  Nog nooit gedaan maar het is extreem droog. Geplaatst door MaartenMandemaker op 22-05-2020 om 22:11:38, met 14 reacties.

Massey Ferguson Meerdere

6615 en 4270. De wintertarwe maar beregenen. Nog nooit gedaan maar het is extreem droog

Reacties

arjanvw
Hebben jullie de pomp op de haspel?
@arjanvw Ja klopt, hij kan ook met een pomp op afstand werken, hij rolt door waterdruk op.
Baltus_steyr
@MaartenMandemaker wat beregen jullie normaal dan? En hoelang heb je de slang op de haspel?
+1
@Baltus_steyr suikerbieten en mais vooral. En een enkele keer grasland. Zomertarwe wel eens gedaan. Maar het is nu zo vroeg droog dat de wintertarwe na die natte winter nog niet de diepte heeft opgezocht. Dik 300 meter is hij. 320 Volgens mij
arjanvw
@MaartenMandemaker Kan je die pomp zo van de haspel halen of heb je een 2e pomp? Die van ons rolt ook op met waterdruk.
@arjanvw nee de pomp staat vast op de haspel. We hebben nog geen 2e pomp en slangen. Mss wel wat voor de toekomst, we gebruiken hem toch wel regelmatig de laatste jaren. Hebben jullie een losse pomp? Of een pomset
valmet6400power
Dan mag de tarwe ook wel 25 cent worden straks 😲
@valmet6400power tis of dit of een halfgebakken gewas. Gebeurt wel veel meer nu
valmet6400power
@MaartenMandemaker
Vind bij onze in de Wieringermeer de wintertarwe er goed bij staan. Wij kwamen afgelopen najaar niet toe aan zaaien dus hebben nu alleen maar zomertarwe 😄
@valmet6400power Oké hier komen er behoorlijk droogteplekken in. We hebben 2.5 hectare zomertarwe, de rest is wintertarwe.

(klik om te vergroten)

valmet6400power
@MaartenMandemaker
Wij hebben rond 20 maart de eerste zomertarwe gezaaid, dat was bietenland. Dat hebben we geploegd en gelijk erachter kopeg en zaaien i.v.m. het uitdrogen van de ploegsnede aangezien wij ook op klei zitten. Het andere stuk was aardappelland wat we gespit hadden eind december. Dat was zo hard als beton, dat hebben we met een frontfrees voorop en de kopeg + zaaimachine achterop gezaaid. Beide hebben we gelijk na het zaaien gerold met een cambridge rol. Het staat er goed op maar gelijk regen na het zaaien had beter geweest maar dat kwam niet helaas.
huub
Vorig jaar was het in mijn beleving minstens zo droog, ook een droge winter. We hebben toch nog een kleine 9 ton gedorst. Onder de eiken komen nu de eerste droogte plekken in de tarwe.
@huub Het is nu eerder droog, en enorm veel wind, droogt erg uit. Hier vorig jaar ook 9 ton, maar er moet wel water komen als dat nu nog gaat lukken.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Massey Ferguson ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!