Hier zie je H Vrieling (oudleusen ) × met een Mc Hale Fusion 3.. Foto is geplaatst door harald vrieling op 24-05-2020 om 11:11:22, met 50 reacties.

Mc Hale Fusion 3

harald vrieling
Hier zie je H Vrieling (oudleusen ) × met een Mc Hale Fusion 3.

Reacties

jehan
En gaat et goed ..ook al balen kapot gehad van het afwerpen
harald vrieling
Gaat prima . Maar deze is demo met kantelaar . Mijn eigen staat bij dealer voor update . Wil zelf geen kantelaar
jehan
@harald vrieling aha ..en waarom neem je er geen kantelaar bij?
harald vrieling
@jehan moet je stoppen
+1
jehan
@harald vrieling dat klopt ..maar omdat wij zelf ook vaak balen moeten halen is het wel verdraaid makkelijk .klanten vinden het ook ideaal die ze zelf halen ..
JoranK
@jehan zou zeggen. Als loonwerker geen kantelaar heeft ga ik toch een ander bellen.
Fendt926Driver
@JoranK hier net andersom.
Bij het inrit moet eerst de kantelaar eraf voordat er geperst wordt.
JoranK
@Fendt926Driver eerder hier ook toen ik nog een balenvork gebruikte. Maar nu met de klem vind ik dat waardeloos.
Fendt926Driver
@JoranK mijn vierkante balen klem pakt ook ronde als ze rechtop staan op beide platte kanten
JoranK
@Fendt926Driver ja hier ook een vierkante pakken klem. Maar als ik ze eerst moet draaien moet ik harder in de baal knijpen en dat doe ik liever niet. En je kunt de baal ook niet van alle kanten zomaar oppakken.
HJ_
@harald vrieling mooi werk zo.. update in de aandrijving?
jehan
@harald vrieling ja wat wordt er ge update aan je pers
harald vrieling
@jehan eerste rol strippen voor meer grip en sensor controle op mantel folie
jehan
@harald vrieling heb je geen camera die in de pers kijkt voor folie binding? wij hebben er 2 op zitten een die in de pers kijkt en andere achter op die op wikkelaar kijkt ..gaat de pers folie binding doen zien we dat op de computer ..word de baal uit geworpen dan gaat ie over op andere camera ..en dan paar seconden na hetwikkelen komt het gewone scherm plaatje weer in de computer te staan ..word de baal afgelegd zien we dat weer op de computer ..
harald vrieling
@jehan eerste rol strippen voor meer grip en sensor controle op mantel folie
+1
harald vrieling
Klanten met buizen vork niet
+1
jehan
@harald vrieling die hebben we hier niet ..allemaal klem voor ronde of vierkante balen ..buizen klem hebben we bij ons in de hoek staan ..
marco2250
@jehan hebben jullie niet dat het plasic dan beschadigd loonwerker hier koopt ieder jaar een nieuwe pers en haalt dat ding er gelijk eraf om die reden dat ding is standaart volgens hemik zij dan bestel je er toch 1 zonder maar dat kon niet ofzo
ford8630power
@marco2250
Komt nog wel secuur hoe je hem eraf rolt volgens mij, dan gebeurt het niet.
marco2250
@ford8630power ja dat denk ook en dat stilstaan en als het hooi is gaat het kantelen ook slechter
jehan
@marco2250 zeker weten dat je er een kunt bestellen zonder .kapotte balen hebben wij ook wel gehad ..bij 1 pers meer dan bij andere ..kan aan het gras liggen of het droog of nat is ..kan ook aan het niet mooi vullen van de kamer liggen dat er teveel aan een kant in de kamer geperst wordt ..maar dat ligt aan de chauffeur ..kan ook aan de snelheid van afleggen liggen ..hoe snel gaat de wikkeltafel op en neer ..dat is allemaal in te stellen ..met afleggen moet je gewoon ff stil gaan staan ..wat ook nog kan is ff kijken of je met slijptol een scherprandje weg moet slijpen ...en wij hebben onder aan het omkiepkarretje een gewone bout vervangen door een slotbout ..
marco2250
@jehan ok ja hier viel het tegen de mensen die erop die maken het verschil natuurlijk
Valtrapowerr
Hier heb de loonwerker het ook zo’n kantelaar echt een must! Scheelt zoveel gehannes om goed voor de baal te komen (we hebben hier veel lange smalle percelen) en voor een enkele klant met een balendrager haalt ie dat ding eraf is ook vrij gauw gebeurd
+1
jehan
Ik had vorig jaar 1 klant waar we nog nooit waren geweest ..die wou ze ook op de ronde kant hebben ..toen met afleggen maar gewoon doorgereden ..ipv stoppen .en het lukte
@jehan hoezo stoppen met afgooien? Persen al 11 jaar hier maar dat hebben we met hooi 90% ds of met nat gras 19% ds nog nooit hoeven doen.

Al rijdende weg even iets langzamer naar 9/10km per uir en niet in de bocht afgooien. Ligt per snede hooguit eens een pak of 2 om
Rokus
@Deutz 8006spezial Met wel merk persen jullie dan? Want al laten wij ze met 10km afwerpen (met een kantelaar dan) vliegt de baal 3 keer over de kop denk!
@Rokus eerst deutz fahr, nu kuhn. In mijn ogen een betere pers dan mchale, maar dat is ook maar een mening.
Rokus
@Deutz 8006spezial okej wij rijden met Claas, maar waarschijnlijk over niet al te lange tijd ook een ander! Vind bij Kuhn die 3d wikkeling en zelfde folie rollen voor foliebinding en wikkelen wel echt plus punten
@Rokus aa, zelf wel eens met een claas zonder wikkeltafel geperst. Maar dan perst elk merk mooi.

Ja wij hebben de 3d wikkeling al 12 jaar maar dat is super. De hoeken en de zijkanten waar de meeste kans op beschadiging is met verplaatsen, is wat meer dicht getimmerd op die manier. Ook drukt die 3d wikkeling de lucht nog wat extra uit het folie en de baal.

Hebben ook wel op traditioneel wikkeling gezet, maar kost ongeveer 10/20% meer folie
Rokus
@Deutz 8006spezial hoeveel balen wikkelen jullie met die 3d wikkeling met 2 volle rollen folie als ik vragen mag?
@Rokus rond de 43/45
Rokus
@Deutz 8006spezial phoe dat scheelt nog wel wat wij zitten op 35 a 36
@Rokus zal even kijken hoeveel laag er om gaat dan. Moeten deze week nog hoekje persen
jehan
@Deutz 8006spezial hoeveel lagen er om heen gaan ..weet je dat niet zo uit je hoofd
@jehan over het algemeen baalt mijn vader meestal, een stukje hobby van hem. Verder Heb ik niet de luxe dat we een bedrijf hebben waar we met 2 man elkaar kunnen vervelen en werk ik naast thuis ettelijke uren buiten de deur. Dus pers zelf op jaar basis maar een 2/300 pak. Dus ja ik weet dat niet en ga ook niet in de instellingen lopen klieren als iemand anders toch meestal perst

Hopelijk heb ik hiermee je vraag of verwijt? goed beantwoord.
jehan
@Deutz 8006spezial vraag was het ..ja mooi beantwoord..we hebben een keer een 3d wikkelaar op demo gehad ..vertegenwoordiger zei je bespaart er folie mee ..kwam totaal iets minder folie om dan toendertijd onze wikkelaar ..maar dat zagen we swinters ook weer terug met het voeren van de balen ..zaten toch iets schimmelplekjes op ..
@jehan heb die ervaring zelf niet, juist beter gewikkeld en strakker inelkaar. Ook zelden tot geen schimmel, hooguit bij een gaatje wat onopgemerkt is gebleven.
jehan
@Deutz 8006spezial het is inmiddels ook al wel 15 jaar geleden dacht ik ..schimmel zat op de ronde kant van de baal ..maar jullie binden toch ook met folie ipv net ..ten werd er alleen me net gebonden
+1
@jehan wij binden nog met net, kopen het liefst een jong Gebruikte pers waarvan de historie bekend is. Zodoende een met 15000 baal gekocht maar geen folie binding.

Zou niet weten waar dat in heeft gezeten dan.. onze oude had ook al 3d maar ook daar weinig last van
harald vrieling
@Deutz 8006spezial met kantelaar ?
@harald vrieling zeker, staat wel ergens op mijn profiel een foto
Rokus
@Valtrapowerr wij hebben een draaiende klem (toen waren er nog geen kantelaren) dan kun je de baal ook van elke positie pakken, maar tegenwoordig hebben we er ook eenkantelaar aan dus draaien van de klem gebeurt nog maar weinig!
Valtrapowerr
@Rokus ja dat werkt ook goed die had de loonwerker hier ook maar ook die draait niet veel meer 😃
Valtraboerties
Ik snap niet waarom je de baal zou willen pakken op de vlakken met het minste plastic, veel te veel risico op beschadigen. eerst de kantelaar eraf hier
Valtrapowerr
@Valtraboerties waarom wel op het land laten vallen op het minste plastic dan? Hoe doe je dat met stapelen dan?
Valtraboerties
@Valtrapowerr zijn ook allemaal overwegingen, op het land rollen ze wel dus kleine kans op gaten en onze stapel licht doorgaans stil dus dat schuurt ook niet. met een 3D wikkelaar zit overal evenveel plastic en valt dit allemaal weg.
Valtrapowerr
@Valtraboerties dan valt dat weg ja maar hoe stapel je dan? En ze ‘veren’ in de lengte minder makkelijk terug dan aan de ronde kant dus ook nog eens eerder kans op lucht ertussen op de manier hoe jij ze zou pakken dan. Als je ze met een normale balenklem pakt gaat een baal niet zomaar kapot, alleen met warm weer opletten dat is het plastic wel slapper
+1
@Valtrapowerr klopt ja, en dan maakt plastic en plastic ook nog wel aardig uit. Zelf hier vrij plakkerig plastic zodat hij met de 3d wikkeling er goed strak om heen blijft zitten. Als het ene warme zonnige dag is kan je soms beter maar niet beginnen te laden.

Probeer zulke dagen altijd vrij te krijgen van werk en direct na de pers op te rapen. Anders liggen ze tot de avond of volgende ochtend
+1
newholland6640
@Valtraboerties nee jij moet nog even naar school voordat je dat snapt

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc Hale Fusion 3 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!