Foto van een Deutz-Fahr Agrotron K 90

Dat was weer even wennen voor mij.... Geplaatst door JoranK op 24-05-2020 om 20:17:00, met 13 reacties.

Deutz-Fahr Agrotron K 90

Foto van een Deutz-Fahr Agrotron K 90

Dat was weer even wennen voor mij...

Reacties

TeunFendt
De MF kapot?
JoranK
@TeunFendt nee hoor. Deze maakt net zoveel uren hoor 😛
+1
TeunFendt
@JoranK Oja nu bedenk ik me pas weer dat jullie biologisch zijn en nooit kunstmeststrooien
EA_MF
Stiekem stikstof strooien? 😜
+1
JoranK
@EA_MF Haha, dan hield ik de foto wel verborgen he 😛
Even wat nieuws proberen: Polysulfaat. Ik wil de grasproductie naar een hoger niveau tillen.
Ties6210
@JoranK valt toch niet mee dat biologisch, hier ook 2 boeren in de buurt halen er toch niet veel gras af per hectare, veel paarden bloemen en dan ook nog mollen alles wat er onder de sloot door komt vangen we wel gelukkig.
+1
EA_MF
@Ties6210 die paar mollen ben je zo weer kwijt, zou me meer zorgen gaan maken als ze wel bij de buurman zitten maar nooit in jouw percelen komen 🙈
JoranK
@Ties6210 Klopt. nu doen 2 droge jaren er ook niet goed aan. Maar opbrengst moet toch wat omhoog.

Een beetje paardenbloemen vind ik wel weer mooi maar er moet wel gras tussen blijven staan natuurlijk. Mollen heeft elke boer wel last van neem ik aan. Vind de bestrijding van ridderzuring wel een grote uitdaging.
ronald-deutz-fahr
@JoranK handje zout op een zuring, gaat die wel dood 😅
Baltus_steyr
@JoranK Ik probeer altijd de zuring te spuiten met de quad handmatig en dat gaat best prima. Met uitzondering als ik een erge stuk heb moet ik dan wel met de trekker maargoed. Ik heb trouwens ook een soort van biologische stikstof middel wat ik met de spuit op kan brengen en ook goed moet werken maar ik kan geen verschil merken. Ben jij eventueel benieuwd naar dit product?
ronald-deutz-fahr
@Baltus_steyr hoevaak pak je de zuringen? Hier enkele percelen wat ze maar blijven komen, wil al bijna elke week even een neveltje geven maar geen idee of dat zin heeft..
ergelijk als ze maar blijven en blijven terugkomen. Andere percelen spuiten we ze in 1x weg als ze er zitten
+1
Baltus_steyr
@ronald-deutz-fahr meestal doe ik 2 of 3 volle middagen per jaar dat ik een goed rondje maak met de quad en dan ben ik de meeste wel weer kwijt. Heb ook een klein handspuitje standaard op de quad zitten, als je door de wei rijdt en je komt wat tegen spuit je het er op. Ook met dit weer gaat het wel kapot als je de zuring maar goed raakt en de middel maar ietsje sterker hebt!! Bijhouden is dan wel een pre!!!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr Agrotron K 90 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!