Foto van een Claas Arion 430.Transportslang weer uitrollen voor de beregening. In totaal is dit 240m 6

Claas Arion 430

Case5130
Foto van een Claas Arion 430.
Transportslang weer uitrollen voor de beregening. In totaal is dit 240m 6" slang in lengtes van 20m. Daarnaast hebben we nog 240m buis om er bij aan te leggen. Zo kunnen we 26ha beregenen waarvan 10 mais.

Reacties

joozt
Serieuze transportslang! Maak je met oprollen elke 20 meter de koppeling los om het water eruit te laten? Of red je het om een groter stuk op te rollen zonder loshalen?
huub
@joozt als je geen grote hoogteverschillen in het land hebt dan loopt het water er wel uit lijkt me. Desnoods maak je de haspel aan de frontlader.
joozt
@huub Ja elke 20 m. maken we ze hier ook niet los maar dit is wel een serieus dikke slang. Meeste loopt er inderdaad zo wel uit maar ik ben altijd een klein beetje huiverig voor het optrekken van zo'n slang vol water. Hij zal er vast tegen kunnen maar her en der even een koppeling los is ook een kleine moeite.
+1
Case5130
@joozt @huub de bron ligt een stuk lager ten opzichte van waar ik sta met de trekker, met oprollen loopt het water er dus zo uit. Ook op vlakke grond kunnen we oprollen zonder los koppelen, moet soms alleen even wachten dat het water weer wat weg loopt.
+1
MaxxuM4ever
Mooi systeem, zie je hier ook steeds vaker bij beregeningen zo hydraulisch oprollen van transport slang ipv pijpen leggen. Scheelt een berg tijd volgens mij.
Case5130
@MaxxuM4ever ja dit is een stuk makkelijker dan buizen, en dit kun je met 1 man doen. Met buizen moet je al met 2 man zijn om beetje vlot te leggen.
+1
valmet6400power
@MaxxuM4ever
Wij hebben ook 4 x 100 meter 4 duims sleepslang op een hydraulische haspel samen met de firma aan de Oostermiddenmeerweg sinds dit voorjaar. Je moet helemaal niet met buizen willen slepen, die dingen zitten altijd vol water en je komt nooit uit 😅
deufi
Superhandig!. Wij hebben ook zo'n haspel met 300 meter toevoer slang in gebruik, met stukken van 30 en 50 meter. Ideaal, die leg je in een paar minuten uit. Hebben er van de winter ook een op- en afrolgeleider op gebouwd, waardoor je eenvoudig kunt verdelen bij het oprollen, of in een spuitspoor af kan rollen.
Case5130
Quote Reactie van @deufi:
Hebben er van de winter ook een op- en afrolgeleider op gebouwd

Dat is helemaal ideaal, wij kunnen de slang wel in de berm kwijt dus we slingeren gewoon met oprollen

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Claas Arion 430 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!