Foto van een John Deere 6420, bij alle percelen de kanten nog frezen voor het rooieh gaat beginnen.. Foto is geplaatst door daan-van-der-kolk op 26-05-2020 om 10:42:05, met 13 reacties.

John Deere 6420

Foto van een John Deere 6420, bij alle percelen de kanten nog frezen voor het rooieh gaat beginnen.

Reacties

casejxu
Wat is hier het voordeel van?
+2
@casejxu minder onkruid, op de slootkanten gaat veel onkruid groeien wat zich de bollen in verspreid. Als je dit af en toe wegfreesd komt er minder onkruid in de buitenste bedden met bollen.
+1
@casejxu Door de teeltvrije zones langs slootkanten blijft er een strook kaal liggen waar veel onkruid kiemt. We frezen om de onkruiddruk lager te houden op de buitenstr bedden.
bert8210
@daan-van-der-kolk bij ons is grondbewerking in de teeltvrije meter verboden.
@bert8210 Geen idee hoe het hier is maar ze doen het al jaren zo.
DANOONTJE POWERR
Dat is nog een behoorlijk brede frees.
Krijg je geen slappe slootkant zo?
+1

(klik om te vergroten)

Tot zover frees ik, heb nu bijna alles gehad en nergens tot op de slootkant mee gefreest dus slappe slootkanten zal wel mee vallen.
+1
JD 6110
@daan-van-der-kolk heeft hydrolische best wat kracht zo te zien! Mooie uitvinding 👌
MaxxuM4ever
Wat een handig ding, hebben jullie deze zelf gemaakt? Swing over zou nog mooier zijn maar dan wordt hij een stuk zwaarder en ingewikkelder van denk ik.
@MaxxuM4ever Gemaakt door Hollands Noordkop denk ik want die naam staat erop. Op deze manier kunnen we ook overal komen.
+2
yoohan
Gekke vraag misschien, maar waarom zaai je geen (blijvende) graspaden in rondom, die je kort houdt met een klepelmaaier. Daar wordt je kant toch veel steviger van?
+1
bert8210
@yoohan dat is exact wat wii verplicht zijn te doen

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6420 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!