Foto van een Zetor Crystal 8011Aan het maaien met een claas corto 185S en een PZ greenland CM 270F. Foto is geplaatst door guldner g30s op 27-05-2020 om 08:37:17, met 34 reacties.

Zetor Crystal 8011

+1
guldner g30s
Foto van een Zetor Crystal 8011
Aan het maaien met een claas corto 185S en een PZ greenland CM 270F

Reacties

+2
Fordje 3600
Mooi hoor.
+7
a3vandiejen
Schitterend, en gewoon de frondmaaier der aan.
+5
Zetor7211
Mooie combi.
+3
ZetorTwente
Prachtig!
+3
Towaberg
Wat een moderne trekker👍
+7
walker1
Zo zie je maar weer dat je echt geen high tech 200 pk 6 cilinder nodig hebt om 4,5 m breed te maaien!
jasper-santing0
Quote Reactie van @walker1:
high tech 200 pk 6 cilinder nodig hebt om 4,5 m breed te maaien!

Reageer @walker1

















Die maaien dan ook wel breder🤔🤔 en ik denk 4 keer zoveel per uur bijna 🙈
+2
walker1
@jasper-santing0 Zeker de helft van de trekkers met maaiers die ik zie, kunnen met de helft van de pk's ook wel toe. Dat ze met een overvloed aan pk's de nodige snelheid kunnen maken begrijp ik, maar risico op schade neemt daarmee ook toe. Ik rijd liever wat langzamer met bredere maaier, ipv sneller met smallere maaier.
+5
Rokus
@walker1 jah maar jij bent waarschijnlijk ook geen loonwerker die meer moet doen dan een boer die alleen zijn eigen percelen af hoef te maaien! Wil je capaciteit draaien heb je gewoon vermogen nodig en een triple maaier met kneuzers vraagt dat ook!
+1
walker1
@jasper-santing0 4 x zoveel per uur is wel overdreven he. Op de foto staat zo'n 80 pk tussen de maaiers. Zonder kneusers zo te zien, dus is zeker wel te doen met 80 pk. Als ik het verdubbel naar 160 pk, zal het best wat sneller kunnen met dezelfde maaiers, maar in een uur 2 x zoveel afmaaien zal niet lukken. 4x zoveel al helemaal niet, ook niet 4 x zoveel pk's dus 320 pk
jasper-santing0
Quote Reactie van @walker1:
4x zoveel al helemaal niet

Wel met bijbehorende maaiers
+5
roscho
@walker1 Er is inderdaad een belangrijk nadeel aan het steeds maar breder en sneller maaien. Je moet het als chauffeur ook allemaal maar af kunnen kijken. Er worden steeds meer jonge dieren doodgereden en nesten vernield. Kieviten hebben überhaupt geen kans meer. Heb je hindernissen in je land (putten, bomen, paaltjes ...) dan kun je de lol helemaal wel op. Op heel grote, rechte stukken is het risico kleiner. Maar de vraag is in hoeverre of je als mens in staat bent om bij meer dan 15 km/h en 9 m. breedte nog alles in de gaten te houden en dan ook nog op tijd adequaat te reageren als er iets fout gaat. Datzelfde speelt niet alleen in het gras, maar overal waar met breedte en snelheid de uiterste capaciteit moet worden gehaald. Je ontkomt dan eigenlijk niet aan elektronische beveiligingen. Zo weet ik dat JD een poos bezig is geweest met een "levend-wezen-detectie". Een hulpmiddel dat de machine liet stoppen als er een warmtebron voor zat. Helaas werkte dat niet goed, wanneer de zon door een open hoekje in het gewas scheen, stopte de machine ook. Kort gezegd: het is nog niet zover.
rommert14
@roscho inderdaad, hier is dat met jonge reeën ook een probleem maar je ziet ze gewoon niet liggen in het lange gras.
+8
Ritchie
@roscho

Even een toevoeging, niet alleen het maaien heeft invloed op het aantal nesten en wild. Ik heb de bron zo gauw niet voorhanden, staat volgens mij op de site van VBBM, maar de neergang van de grutto is zo'n beetje 1 op 1 met de introductie van de mestinjectie. Ketsplaten redt levens! 😃
Jzandbergen
@roscho sluit ik me helemaal bij aan. En bij ons boven de 15 word het maaibeeld ook snel minder(ligt niet aan merk of type maaiers) ze krijgen dan gewoon de tijd niet meer mooi te volgen
walker1
Quote Reactie van @jasper-santing0:
Die maaien dan ook wel breder en ik denk 4 keer zoveel per uur bijna

Reageer @jasper-santing

4 x zo snel, maar 40 x zo duur als deze combinatie 😄
+4
jammermaarhelaas
Maaide bij een stageboer, 30 jaar geleden, ook met een 80pk trekker tussen een front en getrokken maaier, zo'n 6 meter breed zonder kneuzer.
Ging heel mooi, ook zware snedes, naar schatting iets van 7 tot 8 km/h, en dan heel goed de temp. meter in de gaten houden 😉.
Gerron
Hier zie je dus een smalle achtermaaier samen met een frontmaaier en dat is volgens mij de ideale combinatie als je op de kopakker weinig ruimte hebt.
+1
cb6520
@Gerron als je op de kopakker weinig ruimte heb kun je beter geen frontmaaier hebben
roscho
@cb6520 Lijkt mij toch geen probleem. Kun je jouw stelling uitleggen?
cb6520
@roscho dan kan je er makkelijker voor draaien met frontmaaier heb je dan dat er sneller een strookje blijft staan
+2
Rokus
@cb6520 wij maaien triple met smalle kopakkers ik zie het probleem niet keer goed de hoek in en keer terug om overgeslagen strookje mee te pakken
casejxu
@cb6520 als ik zie hoe de loonwerker hier op onze greppelpercelen te werk gaat met zijn triple komt er geen ander meer helpen bij de 1e snee
fendt308-driver
@casejxu maakt hij er zo'n bende van dan?
+2
casejxu
@fendt308-driver integendeel. Werkt echt uit de kunst. 10 percelen van 2.5 3.5 En 1 van 7ha allemaal met greppels in 4 uurtjes plat met ze 2e
+1
fendt308-driver
@casejxu o zo, ik las hem verkeerd. Ja met een goeie piloot erop werkt het gruwelijk mooi
Gerron
@cb6520 Ik bedoel dat je met een lichtere achtermaaier wat gemakkelijker zonder schade die bocht kan maken maar als het nog krapper is dan heb je inderdaad gelijk.
+2
olro 61
Een mooie en bijzondere combinatie, ook mooi op de foto gezet!
fendt308-driver
Dikke combi💪🏼 alleen ben bang dat op veenland die frontmaaier amper van de grond komt
+1
guldner g30s
@fendt308-driver hier op de klei geen last van 😉
+1
hummy
Intrac 2002 voor 210cm achter 185cm. En overschakelen van 2 naar 3 met een rookpluim, dat was echt geweldig.
+5
105ls78
Dit is toch mooi, vind dat oudere spul wel mooi om bezig te houden....
+3
roy jd3130
Mooi combi zo kom je ze niet veel meer tegen

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Zetor Crystal 8011 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!