Foto van een Deutz MeerdereOns pomp team :P als ik ook met worteldoek pomp, dan de haspel achter de andere ttv. En pomp ik zonder worteldoek, dan vaak de haspel aan de trekker met pomp. Omdat de front

Deutz Meerdere

oanejorrit12
Foto van een Deutz Meerdere

Ons pomp team 😛 als ik ook met worteldoek pomp, dan de haspel achter de andere ttv. En pomp ik zonder worteldoek, dan vaak de haspel aan de trekker met pomp. Omdat de frontaftakas 100 tpm is gaat dat te snel voor de worteldoek. De dichte slang kun je gerust naar je toe trekker wat met de worteldoek niet kan.

Reacties

oanejorrit12
@CaseCS130 heb zo geen betere foto van de haspel
CaseCS130
@oanejorrit12 Slim gemaakt ja. Op zich is de haspel voor ons geen probleem, die zouden we zo van de Baars kunnen gebruiken. Maar kun je die 350/400 meter aan elkaar krijgen? Of zet je iedere keer losse slangen aan elkaar?
oanejorrit12
@CaseCS130 Worteldoek is 300m, en heb 2x 50m dichte slang. En alles een kleine 2m in elkaar schuiven t blijft wel zitten. Als k worteldoek eraan heb, dan moet de dichte slang bij de aanzetten wel goed rechtliggen want anders schuift t langzaam uitelkaar
CaseCS130
@oanejorrit12 Ja dat uit elkaar schuiven overkwam ons ook wel eens. Maar jij hebt dus 300 meter uit 1 stuk begrijp ik, dat is wel super.
trean
@CaseCS130 wij hebben aan het eind van de dichte slang een stuk pvc buis zitten dan de worteldoek slang er overheen en dan met 1 spanbandje erover om de buis, 2e spanband net voor de buis om de beide slangen zitten. Verder blijven de worteldoek slangen wel in elkaar zitten zolang er niet teveel druk opkomt.
CaseCS130
@trean Ja dat met die pvc buis deden we ook wel. Maar vond ik ook niet geweldig, soms gleed die alsnog eraf zelfs met spanbandje erom. Liefste had ik zo lang mogelijk slang uit 1 stuk en dan met haspel op en afrollen.
+1
trean
@CaseCS130 dubbel slang op buis en dan voor de buis een band of touw om beide slangen doen en dan iets strakker doen als de buis dik is, dan gebeurt er niks mee.
trean
@CaseCS130 maar slang uit 1 stuk is wel makkelijker
oanejorrit12
@trean klopt. Maar als je bijvoorbeeld stukken van 50m hebt, kun je m steeds korter maken en met de olievlek methode doen. Ons land glooit nogal, dus worteldoek is ook niet het meest ideale. Maar het leert ook door ervaring
arjanvw
Wat en waarvoor gebruik je een worteldoek? Voor muizen te bestrijden? Heb geen idee hoe het in zn werk gaat...
oanejorrit12
@arjanvw het is gewone antiworteldoek, maar dan aan elkaar genaaid zodat het een slang is. Hier hebben we gaten in gebrand met het onthoorn apparaat, en de slang kan aan de pomp. Vorig jaar alles gekocht om inderdaad muizen te bestrijden, en nu voor de droogte.

Ik heb 2x 50m dichte slang en dan 300m worteldoek. Omdat ons land er glooit, eerst 100m dichte slang eraan, dan ben ik z'n beetje over de hoge kop heen die net na het kopeind zit, en dan doe ik de worteldoek aan de dichte slang en de pomp aan. En laat ik hem een 3 uur pompen ongeveer. Omdat wij greppels hebben liggen de akkers een klein beetje rond, dus loopt het water opzij de greppels in. En 9 vd 10x loopt het dan ook over de andere akkers heen en hoef k soms op 100/120 meter breedte 1x te pompen zonder te verzetten.

Naar mijn mening, en als je het spul goed hebt en wat ervaring of handigheid mee hebt, is dit dit jaar wel een betere methode voor de droogte op grasland dan een haspel volgens mij, maar dat komt doordat we dit jaar eigenlijk elke dag wel vrij veel wind hebben en met een haspel heb je volgens mij altijd last van de wind. En met dit inpreciepe niet.

Voorwaarde voor dit is wel dat je een goede sloot hebt als je echt capaciteit wilt hebben. Want een tochtsloot van t waterschap houd t ook maar net bij qua wateraanvoer... Pompt z'n beetje 8/900 M3 per uur weg
arjanvw
@oanejorrit12 duidelijke uitleg! Heb je dan ook een idee hoeveel mm er dan op komt? Of staat het blank en loopt het vanzelf weg. Met een haspel heb je idd wel last van wind. Wij hebben er sinds dit jaar één, maar bij veel wind zetten we hem overdag uit.

Dat is fors idd, een haspel zit rond de 100-120m3 /uur.
+1
trean
@arjanvw mm geen idee van, gewoon pompen tot er een groot stuk blank staat...
CaseCS130
@arjanvw Ik heb er wat aan gerekend. Bij een 800m3 pomp met 350 meter slang schat ik de daadwerkelijke opbrengst op 500m3 (geen idee of dit ook echt klopt) o
Oppervlakte die ik er hier mee zou kunnen doen is 1,6ha. Dan kom je op 31mm per uur.
arjanvw
@CaseCS130 oké, en hoe lang ben je bezig om de slang en toebehoren te verleggen?
+2
oanejorrit12
@arjanvw geen hoeveel mm haha, net wat Trean zegt als het blank staat dan verzet je m. Heb ook wel dat t water terug loopt naar het kopeind, en met dezelfde gang de sloot weer inloopt dus dan zet ik m ook wel uit, want dan heeft t ook nog weinig zin om te pompen

Als je een 3 uur pompt met 800m3, dan zou je 2100 M3 erop pompen, en als er een 500 de sloot en inloopt of terug loopt komt er een 1600 m3 op. Dat over een 400 meter lengte en ik denk gemiddeld een 60/70 meter breed. T is n ruwe schatting, dus dan pomp je nog wel aardig water erop..
Ongeveer 2.4 ha dan Kom ik op een 666 M3/ ha wat neer komt op 66mm dacht ik?

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Deutz ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!