Deze keer geen tractor maar wel een landbouwmachine... Voor ons eindwerk hebben we een kippenplukmachine gebouwd. Het water wordt opgevangen, gefilterd en verwarmd waarna het terug wordt opgepompt. Na

Zelfbouw Zelfgemaakte constructies

inspecteurfendt
Deze keer geen tractor maar wel een landbouwmachine... Voor ons eindwerk hebben we een kippenplukmachine gebouwd. Het water wordt opgevangen, gefilterd en verwarmd waarna het terug wordt opgepompt. Na 9 maanden denkwerk en realisatie is hij eindelijk af met bijhorend verslag van 140 pgs. 😃

Reacties

Sojaboontje
Hoe heet kun je het water verwarmen?
inspecteurfendt
@Sojaboontje tot 180 °C 😃 maar om goed te kunnen werken is 60 voldoende
+1
Sojaboontje
@inspecteurfendt Kun je ze zo op het bord gooien 😂. Knap gemaakt hoor, heb je hem al getest?
inspecteurfendt
@Sojaboontje Dankuwel, ga er komende dagen eens een haantje ingooien.
+1
mike_v
Inclusief filmpje @inspecteurfendt? Volgens mij kan je viraal gaan mits de juiste het te zien krijgt 😆 .
+5
inspecteurfendt
.

(klik om te vergroten)

+1
Casejx100u
Mooi ding! altijd leuk als je na veel denkwerk een mooi tastbaar werkstuk hebt staan, stuk beter dan alleen een verslag. Bij ons op de opleiding zouden ze alleen nog wel even de vraag stellen of je dit soort projecten moreel verantwoord vind.
inspecteurfendt
@Casejx100u De rest van mijn klas moest enkel een verslag maken over een bestaande machine. We hebben dus niet de makkelijkste weg gekozen maar het is ons ook gelukt. Ik vind dat als je vlees kan eten je er ook moet tegen kunnen dat dieren geslacht worden, het vlees komt immers niet uit de grond.
+1
Casejx100u
@inspecteurfendt Vind ik ook ja, maar dit willen sommigen gewoon niet weten. Alleen varkens die in de modderpoel hebben gelegen komen uit de grond, zo ver ik weet.
+2
Ritchie
@Casejx100u

De kip is al dood hoor als ie hier in gaat.
Casejx100u
@Ritchie Haha, zo ver was ik ook al. Maar bij ons moet het altijd ter discussie gesteld worden of je iets wil maken dat in de keten zit bij vleesverwerking. Sommige docenten proberen dat soort projecten ook te ontmoedigen.
Ritchie
@Casejx100u

Dan weet ik niet op wat voor school je zit maar gezond verstand wordt je niet bijgebracht daar als ik het zo hoor. Vlees eten zullen we altijd (moeten) blijven doen. Persoonlijke voorkeuren daargelaten.
Casejx100u
@Ritchie Nee, dat gezond verstand is bij sommige docenten niet aanwezig. Het is inderdaad een beetje wat @geweldenaar zegt. Het is ook vooral volgens het boekje aanleren, maar als je zelf in de praktijk aan de gang bent kan het veel beter en sneller.
erik9831
Staan zeer vaak te koop in Frankrijk nog. Maar dan zonder warm water denk ik. Wel goed gevonden 👍
+2
inspecteurfendt
@erik9831 Ik ben er ook nog geen enkele tegengekomen die het water filtert en hergebruikt. Mss patent op nemen 😃

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Zelfbouw Zelfgemaakte constructies ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!