Deze mooie Pottinger novadic 265 maaier vandaag opgehaald ter vervanging van onze lely optimo 240 mc. De lely heeft 25 jaar gediend op een melkveebedrijf als hoofdmaaier, nadien samen  met een frontma

Pottinger maaier

eicher4048driver
Deze mooie Pottinger novadic 265 maaier vandaag opgehaald ter vervanging van onze lely optimo 240 mc. De lely heeft 25 jaar gediend op een melkveebedrijf als hoofdmaaier, nadien samen met een frontmaaier en dan nog 5 jaren rustig bij ons mogen uitbollen maar nu is die toch echt wel rot versleten, kwamen teveel kosten aan. Langs de andere kant, met deze jong gebruikte pottinger ga ik die snel vergeten zijn, net zoals de kneuzer waar altijd wel iets mee was. Die heb ik niet nodig voor hooi te maken.

Reacties

eicher4048driver
Foto in transportstand

(klik om te vergroten)

Sojaboontje
Scheelt ook mooi wat gewicht zo, zonder kneuzer?
eicher4048driver
@Sojaboontje Ja deze pottinger is zonder kneuzer. Wou ik niet meer.
Bekkink
@eicher4048driver hoe oud is de maaier? Ziet er netjes uit!
eicher4048driver
@Bekkink Deze is van 2011. Heeft volgens de vorige eigenaar niet meer als 350 ha gemaaid.
Bekkink
@eicher4048driver 🙈zeker van een oud vrouwtje geweest?😜
+1
eicher4048driver
@Bekkink Daar lijkt het op. Nee door een hobbyboer met wat rundvee nieuw gekocht bij de lokale dealer waar die jaarlijks maar 20 ha moest maaien. Deze is gestopt en dan is hij nog een jaar in dienst geweest bij iemand die er wat loonwerk mee ging doen maar die heeft nu combinatie claas voor- en achtermaaier gekocht met kneuzer. Wat dus wel logisch is als je er mee loonwerk zoekt te doen bij melkveehouders.
Sojaboontje
@eicher4048driver Ja dat hij geen kneuzer heeft snap ik. Maar is hij ook licher in vergelijking met de lely?
+2
eicher4048driver
@Sojaboontje Oh zo. Nou ik heb speciaal het foldertje gezocht dat mijn opa me heeft meegegeven toen we de lely hebben overgenomen. Schat dat dit foldertje ergens van 1989 of 1990 is. De lely zou 690kg wegen en de pottinger staat op het typeplaatje 585 kg. dus dat is 100kg verschil.

(klik om te vergroten)

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Pottinger maaier ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!