Foto van een Liebherr 900 litronic. Het draaikantelstuk van de 900 is weer helemaal spelingvrij gemaakt. Ook heb ik deze opnieuw gespoten. Op een paar kleine dingen na is die klaar. En kan die er weer een aantal jaren tegenaan.

Liebherr 900 litronic

Foto van een Liebherr 900 litronic. Het draaikantelstuk van de 900 is weer helemaal spelingvrij gemaakt. Ook heb ik deze opnieuw gespoten. Op een paar kleine dingen na is die klaar. En kan die er weer een aantal jaren tegenaan.

Reacties

tractor junkie xl
Netjes.
wim-same
@Vollenbroek_Lars Waar zat in hoofdzaak de speling op, en na hoeveel draai uren ?
Vollenbroek_Lars
@wim-same Op het draaistuk. Na dik 15000 uur, maar komt ook door het niet smeren van het draaikantelstuk door vorige machinisten.
wim-same
@Vollenbroek_Lars Ja ok. Ik laat nu ook automatische smering op mijn kraan bouwen. daar kan één keer per dag smeren niet tegen op.
Vollenbroek_Lars
@wim-same Op de kraan zelf zit automatische smering op. Alleen het draaikantelstuk moet met de hand gesmeerd worden .
wim-same
@Vollenbroek_Lars Hoe bevalt de automatische smering op de kraan ?
Vollenbroek_Lars
@wim-same Bevalt goed. Altijd overal genoeg vet. Maar je moe de pot niet helemaal leeg laten gaan altijd optijd bijvullen als er eenmaal lucht inzit heb je het er nog niet zo uit.
fendt308-driver
Quote Reactie van @Vollenbroek_Lars:
Maar je moe de pot niet helemaal leeg laten gaan altijd optijd bijvullen als er eenmaal lucht inzit heb je het er nog niet zo uit.

Wat gebeurd er als je zo'n pot leeg draait dan?
+1
Vollenbroek_Lars
@fendt308-driver smeert die niet waardoor er een hele zet geen vet in komt. Automatische smering doet ong 1 slag per draaiuur dus als er niks meer in de slang zit duurt het een hele zet voordat er weer ver bij de pennen en bussen komen.
mdoornekamp
@wim-same ik vind zelf het smeren van de midikraan niet zo'n grote klus. Een mobiele 15 tons kraan is veel meer werk. Ik gebruik voor de pennen en bussen een speciaal dikker vet .
Vollenbroek_Lars
@mdoornekamp Hebben op de volvo ew160c ook geen automatische smering. Dat wordt je ook zat als je elke keer al die nippels moet smeren. Gelukkig heb ik automatische smering.
+1
mdoornekamp
@Vollenbroek_Lars Zo'n grote kraan is ook te hoog. Als ik de giek languit zet en de bak half dicht, kan ik alle nippels makkelijk vanaf de grond smeren.
+2
Vollenbroek_Lars
@mdoornekamp Klopt je moet een aantal keer de giek verzetten wil je alles smeren. Je bent zo een half uur verder als je alles hebt gesmeerd.
+1
wim-same
@mdoornekamp ja klopt, vroeger smeerde ik de atlassen ook heel makkelijk als alles in de goede stand stond.
+1
wim-same
@mdoornekamp ja klopt, maar ik heb een gezondheids probleem, waardoor je toch net te weinig smeert. daarom laat ik ook automatische smering op bouwen. ik heb gisteren mijn kraan nog helemaal door gesmeerd, maar dan ben ik gewoon kapot. De kraan in diverse standen zetten en weer andere punten smeren. Ik heb COPD, vandaar.
+1
mdoornekamp
@wim-same Ok. Duidelijk. Als je het lichamelijk moeilijker aan kan, is een smeersysteem wel een goede oplossing. Ik heb wel smeerstysteem op mijn 15 tons shovel. Na 14.000 uur nog gewoon weinig speling.
wim-same
@mdoornekamp Dat is dan toch heel netjes na 14000 uur. mijn vorige Kubota had na ruim 7000 uur al behoorlijk wat speling. Maar dat komt echt wel door te weinig smeren.
+1
mdoornekamp
@wim-same Ik heb nu mijn 1e nieuwe midi. Dus probeer goed te smeren en goed vet te gebruiken.
+1
wim-same
@mdoornekamp ja, dat is heel goed. Goed onderhoud is heel belangrijk.
+1
schluterman
Net weer nieuw hoeveel draai uren heeft hij? Bij ons namelijk een encon aan een doosan dx190w daarvoor aan een akerman ec230 had rond de 19.000 uren en is vorig jaar gereviseerd.
+2
Vollenbroek_Lars
@schluterman Deze heeft er ruim 15000 uur. Maar heeft ook van alles aangezeten zoals een prikker en daar wordt die ook niet beter van. Ook het gebrekkig smeren van het draaikantelstuk door vorige machinsten heeft er voor gezorgd dat die nu al gereviseerd moest worden. Ik smeerde hem altijd netjes maar het had al niet veel zin meer want al het vet klapperde er weer tussenheen. Nu is die weer spelingsvrij.
joellll
Is op je dks automatische smering bouwen geen optie/idee. Ik weet het is weer geld. Maar nu heb je t toch net knap!
Vollenbroek_Lars
@joellll Ik ben nog wel strak aan het smeren van het draaikantelstuk. Smeer hem elke dag. En voor die 12 nippels ben je met 5 minuten ook klaar. Aan het einde van de dag met aftanken heb ik dan altijd even tijd om hem te smeren.
joellll
@Vollenbroek_Lars

Ah oke! Zolang je er zelf opzit is het inderdaad te overzien
Vollenbroek_Lars
@joellll Jup.
+1
inspecteurfendt
Knap hoor. Op mn werk kuisen en smeren we alle kranen voor ze verhuurd worden. Als dat voor 1 dag is , geen probleem maar soms zijn ze weg voor 1 of meer weken op 1 smeerbeurt. Klanten smeren zelden of nooit. Na 3000 uur zijn de bussen echt aan vervanging toe.
Vollenbroek_Lars
@inspecteurfendt Klopt ik doe elke dag een aantal slagen in het draaikantelstuk. Waar vet zit kan geen zand komen waardoor het dus minder hard slijt.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Liebherr 900 litronic ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!