Foto van een Kuhn Klepelmaaier bezig met de slootkanten kortwieken.. Foto is geplaatst door Valtrapowerr op 15-06-2020 om 21:26:42, met 46 reacties.

Kuhn Maaier

Valtrapowerr
Foto van een Kuhn Klepelmaaier bezig met de slootkanten kortwieken.

Reacties

wim-same
Ha ha, knapt de slootkant mooi van op. Waar is dit ?
+2
Valtrapowerr
@wim-same Dit is in Goudriaan
wim-same
@Valtrapowerr Dacht ik al dat het redelijk bij ons in de buurt was, één rivier er tussen de Lek Ik woon in Oudewater in de vroegere Lopikerwaard.
+1
Valtrapowerr
@wim-same ja dit is wel een beetje hetzelfde soort gebied ja. Daar jullie kant op zijn er ook wel flinke verschillen, bij Lopik heb je weer best hoge grond en grote percelen en zoals bij hekendorp en zo rijd je weer tussen het water
@Valtrapowerr deze heeft een enkelwerkende cilinder voor het kantelen van de maaier? En die houd je gewoon in de zweefstand?
wim-same
@Valtrapowerr Ha ha, bij ons ook achter in het land is het pure klei, en vooraan bij de boerderij allemaal veen.
wim-same
@Valtrapowerr Ik zit net tussen Lopik en Hekendorp in, dus je kan wel raden hé. Recht achter "de Samewerking".
+1
Valtrapowerr
@wim-same gelukkig maar een stukkie zoveel sloot en niet overal zo’n mega brede sloot 😜
wim-same
@Valtrapowerr Ja, dat is bij ons ook zo, de ene sloot is breed, de andere weer wat smaller.
+1
japie82
Geïnvesteerd in een eigen klepel maaier?
wim-same
@japie82 Ik klepel de kanten ook vaak hoor. Dan knapt het weer zo op.
+2
japie82
@wim-same wij doen dat ook wel, vooral waar we de koeien geweid hebben.
+1
wim-same
@japie82 ja klopt, daar knappen de kanten zo mooi van op. Valt me trouwens wel op dat er toch ook veel mensen uit de Alblasserwaard op tractorfan zitten. ha ha
+1
japie82
@wim-same haha, dat klopt, er zijn hier wel meer alblasserwaarders!
Vroeger veel lopikerkapel geweest, daar was niet zoveel water, later ook nog weleens achter Schoonhoven, richting polsbroek geweest, daar waren de percelen bijna net zo breed als de sloot!
wim-same
@japie82 en recht achter Polsbroek woon ik. ha ha. Hoenkoopse Buurtweg.
japie82
@wim-same ok, na polsbroek houdt het voor mij wel op haha
+1
wim-same
@japie82 Dan kom jij in het noorden des lands. ha ha
Valtrapowerr
@japie82 ja klopt willen dit spul liever niet meer mee inkuilen, vooral nu met tweede snee dat die rand in bloei staat en wij hebben de indruk dat dat de smakelijkheid negatief beïnvloed en op sommige plekken best wel last van slootvuil
japie82
@Valtrapowerr ik snap het helemaal. Maaien doen wij meestal wel tot het water, ook afhankelijk vd slootkant. Wij hadden vooral last met beweiden dat er veel zooi bleef staan, en dan de volgende meer met maaien zat het weer in de kuil. Vooral in de zomer doen wij dan klepelen.
Valtrapowerr
@japie82 Ja die zooi zit je niet op te wachten nee nu mooi glad maken en in de kant zie je er niks meer van. Ook wel eens gedaan met de gewone maaier maar dan krijg je van die vieze vellen in de kant
+1
japie82
@Valtrapowerr dat was voor ons ook een reden om een klepelmaaier aan te schaffen.
GerbertXL
Waarom laat je die strook eerst staan?
wim-same
@GerbertXL Vaak minder goede gras soorten, en niet goed uit te harken, of veel slootvuil mee nemen. daarom na het kuilen een keer klepelen. is het weer netjes.
GerbertXL
@wim-same Ik zie geen oud slootafval. Ieder z'n ding maar het lijkt mij vooral extra werk.
wim-same
@GerbertXL Ha ha, mar ik denk dat jij ook niet weet wat sloten zijn, Bij jullie zijn het meer greppels. Door de slootkanten zo netjes bij te houden met maaien voorkom je veel onkruid. Zelfs toen ik nog in Drenthe woonde deed ik het greppel onderhoud al met een klepelmaaier.
+1
GerbertXL
@wim-same Ik doe het in 1 werkgang samen met maaien, ik hou niet zo van extra werk 😬
We hebben land in een bemalen polder waar het water nog een tandje hoger staan dan hier, gewoon doormaaien tot het water.
Piet1960
@GerbertXL Wat Wim zegt, in de slootkant staat 't beste niet. Hier nogal last van heermoes, laat je graag staan en later even klepelen. Als je het voor regen doet verrot het.
Valtrapowerr
@GerbertXL op sommige plekken best wel last van het sloot vuil en de hele rand is van die witbol in bloei en wij denken dat dat de smakelijkheid negatief beïnvloed en dat kost weer voeropname
GerbertXL
@Valtrapowerr ik haal het slootafval bijna altijd weg, of liever baggerspuiten met zoveel water in de sloot.
Ik heb mn twijfels een beetje bij al dat gedoe, je moet lijkt mij wel hele smalle percelen hebben wil je dat strookje terugvinden in de kuil. Als je het in 1 keer meeneemt scheelt het geld dat je niet hoeft terug te verdienen.
Maargoed ieder z'n heug natuurlijk.
Valtrapowerr
@GerbertXL Dat vinden we zeker terug bij het voeren. Scheelt misschien dat we geiten hebben dan wordt je keihard gestraft als je rommel mee naar huis neemt want dan vreten ze het gewoon niet of slecht op en dat kost productie. Koeien zullen het waarschijnlijk wel opvreten maar ervan melken doe je ook niet.
+1
GerbertXL
@Valtrapowerr ja dat kan wel kloppen dat melken niet zal meevallen. Maar ik heb dan ook lage kosten gemakskoeien die het maar gewoon moeten doen met wat ik ze voorschotel.
@GerbertXL Watvoor koeien vallen daaronder? En wat is je productie? Gewoon uit intresse
GerbertXL
@ronald-deutz-fahr Vooral rode holstein frisian, blaarkoppen en fleckvieh, dan nog zwarte holsteins en er komt wat brown swiss en noors roodbont aan. Ben er niet zo thuis in, geef geen zak om fokkerij, moet gewoon een makkelijke koe zijn die zichzelf kan redden. Gemiddeld 8500 liter ongeveer.
neatocht
@GerbertXL

Voor een biologische bedrijfsvoering is dat een beste productie! Ook nette gehaltes?
+1
@GerbertXL ah oké, doet iemand anders de fokkerij bij jullie, of doe je iene miene mutte als het vat weer leeg is?
+2
GerbertXL
@ronald-deutz-fahr Nee doet m'n vader, die heeft er wel aardigheid in.
Gehaltes zijn niks bijzonders, iets van 3,4 om 4,5 uit m'n hoofd.
Valtrapowerr
@GerbertXL Dan heb je idd een heel ander doel en dan zijn zulke ‘precisiedingen’ om het zo maar te noemen minder gauw zinvol.
atlaspower
Waarom de tandwielkast aan de binnenzijde genomen ? Buitenzijde had je veel meer bereik naar buiten gehad
Valtrapowerr
@atlaspower weet niet of dat anders kan dan zo hoor bij deze? Stond zo bij de dealer.
+1
john deere 7810
@Valtrapowerr

mooi en degelijk afgewerkte machine. we hebben er een aantal lopen maar lopen mooi geruisloos zonder veel lawaai. Wel wordt er hier meer met een arm klepelmaaier gewerkt waardoor ze de overkant ook kunnen pakken, altijd mooi om te zien vind ik dat in iedere streek anders wordt gewerkt of gewerkt moet worden.
+1
Valtrapowerr
@john deere 7810 Ja daar rijden er ook een paar van rond maar die zitten echt in het groen onderhoud. Boeren en agrarisch loonwerkers die er een hebben zijn vrijwel altijd zulk soort machines. Vind het ook een degelijk ding, hoop er heel wat jaren plezier van te hebben.
john deere 7810
@Valtrapowerr

dat gaat zeker lukken, kost ook wat maar nu heb je wel wat goed's er is genoeg rotzooi van te krijgen. Hier zitten nog veel stukken in houtwallen en dan is het handiger als het een arm is.
Valtrapowerr
@john deere 7810 Ja inderdaad daar zijn we altijd wel van. Met aanschaf zal het duurder zijn maar als je er dan ook langer mee doet en of beter in kan ruilen hoeft het echt niet duurder te zijn.
+1
GerbertXL
@Valtrapowerr zit wel snor denk ik, die goedkope dingen (boxer enzo) zijn al flink duur tweedehands. Zou me niet verbazen als je er bijna niet op afschrijft over 10 jaar.
+1
atlaspower
@Valtrapowerr ze hebben diverse uitvoeringen, die zal ook iets duurder wezen

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kuhn Maaier ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!