3de snee harken. Foto is geplaatst door zettelmeyer op 24-06-2020 om 17:46:36, met 16 reacties.

Valtra 6550

zettelmeyer
3de snee harken

Reacties

marco2250
Was het wel de moeite als je op de 30 meter een wiers heb liggen
+2
rickboer blija
@marco2250 wij hebben gister ook de 3e snee al gekuild, en omdat wij elk jaar genoeg voer hebben voor de koeien kiezen wij voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. Ik vermoed dat @zettelmeyer dit ook doet
arjanvw
@rickboer blija hebben jullie een ruim areaal gras staan? Of zitten jullie in het deel van Friesland zonder muizenschade?
+1
rickboer blija
@arjanvw beide, hebben nu in 3 snedes binnen wat we normaal in 2 snedes doen. En dan hebben wij genoeg voor de winter. Dan moet er straks nog een kleine snee komen voor de zomerperiode. Dus wij kunnen dit jaar wel 1 of 2 snedes verkopen dit jaar

Groot voordeel is dat wij grondgebonden zijn en geen jongvee hebben. En door goeie samenwerking met de akkerbouwer ook meer dan 20% mais hebben staan dit jaar
@rickboer blija waar wil je de kwaliteids winst halen door vaker te maaien? En hoeveel denk je dat die is?
arjanvw
@ronald-deutz-fahr Door hogere VEM en eiwit te oogsten.
@arjanvw dat begrijp ik. Maar een snede extra maaien kost ook niet weinig, en ik denk dat wij nu in 2 snedes ongeveer hetzelfde gras hebben als dat we het in 3 snedes hadden gedaan.. Ik vraag mij altijd af hoeveel vem en eiwit het nou scheelt..
+1
arjanvw
@ronald-deutz-fahr als de loonwerker het meeste moet doen bij de graswinning , valt het misschien niet mee. Een ha maaien of harken blijft gelijk of er bmnu veel of weinig op zit. Als je het zelf doet valt het nog wel wat mee. Ook heb je weer sneller hergroei bij lichte snede. Denk dat het minimaal 50 vem en 20 gram eiwit scheelt.
johndeere6230
Quote Reactie van @arjanvw:
Denk dat het minimaal 50 vem en 20 gram eiwit scheelt.

Zal het zoveel schelen? Hier juist week gewacht nu met de 1e snee zodat er iets een stengeltje in kwam... Maar of dit zoveel vem kost? Komen jullie boven de 1000 vem uit dan?
arjanvw
@rickboer blija Wij zijn ook grondgebonden en doen niet mee aan derogatie en kunnen al onze mest op eigen land plaatsen. door de akkerbouwtak proberen we zo veel mogelijk ha daarvoor te gebruiken en zo weinig mogelijk grasland. Bij groeizame jaren ging dat altijd prima, maar door de droogte en forse muizenschade is het nu wel ff opletten om genoeg grasvoorraad te krijgen. Sinds dit jaar kunnen we beregenen en op de streep af kan je zien dat er meer gras komt en minder muizen zitten.
marco2250
@rickboer blija ok ik heb gister ook de 3de snee in de bult gedrukt maar was wel wat meer als dit maar wij hadden ook een keer beregent na de 2de snee
zettelmeyer
@marco2250 dit was ook de kopakker.
Meeste reed ik 12 of 16 meter bij elkaar.

(klik om te vergroten)

12 meter wiers
+1
marco2250
@zettelmeyer dat lijkt er meer op wel super mooi spul
Bekkink
@zettelmeyer om jaloers op te worden
Hkramer
3e snee bliksem

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Valtra 6550 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!