De schokdempers, stuurdemper en de motorrubbers zijn binnen 🎉 Nu nog even wat stroppen maken voor de bladveren en ik kan gaan opbouwen. 👌🏼

Kramer U800

Kramer U800
De schokdempers, stuurdemper en de motorrubbers zijn binnen 🎉
Nu nog even wat stroppen maken voor de bladveren en ik kan gaan opbouwen. 👌🏼

Reacties

+4
Kramer U800
De bladveren zijn ook weer goed, deze waren doorgezakt maar ik gok dat ze nu weer de radius hebben die ze vroeger ook hadden.

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

+1
worteljcb
Echt strak geworden die bladveren! Welke had je nou opgespannen en hoe heb je dat gedaan uiteindelijk?
+3
Kramer U800
@worteljcb Ik heb alle bladveerpakketten uit elkaar gehaald. Toen heb ik elk veerblad door de profielwals heen gehaald, net zo lang tot dat ze naar mijn zin waren. Ik heb de eerste (de langste) net zo lang door gewalst tot dat hij bijna niet meer in de ophanging paste, dit was het uiterste wat ik kon gaan. Aan de hand van die radius heb ik de rest gewalst wat heel mooi ging, je moet even door krijgen dat ze wat terug veren, maar uiteindelijk kan je ze allemaal met dezelfde instelling (aanslag) walsen. Vervolgens heb ik nieuwe bouten en bussen gedraaid en tussen de bladen een soort roest preventie gespoten die ook smeert, de olie of vet die je er tussen smeert mag uiteraard geen stof aantrekken maar wel smeren en roest tegen houden. Binnen 1 dagje alles uit en in elkaar. Ging best makkelijk, na een beetje uitvogelen omdat ik het nog niet eerder had gedaan.
+2
Kramer U800
@Kramer U800 @Fendt_favorit In het verhaal hierboven staat hoe ik het heb gedaan 👍
gerjan bosie
Ben je niet bang dat de kracht er ook uit is nu wel netjes zo
+1
Kramer U800
@gerjan bosie Nee, heb ze net onder hydraulische pers gehad omdat er nog wen beetje hoogte verschil in zat, maar ze veren net zo hard weer terug. Wat dit op lange termijn doet weet ik niet maar dat gaan we zien. Het was in ieder geval het proberen waard. Als ze toch doorzakken dan ga ik kijken of ik ze deels nieuw kan maken, en een paar bladen. Ik ga er toch geen zwaar werk mee doen verwacht ik.
+1
a3vandiejen
@Kramer U800 Prachtig resultaat Dirk, heel netjes gedaan.
+1
Kramer U800
@a3vandiejen Dankjewel Adrie 😀
fendt2
Ziet er in iedergeval weer een stuk beter uit.
Kramer U800
@fendt2 Zo is het maar net
sallander
@Kramer U800 Grafietpoeder hoort er tussen om een beetje in ouderwetse stijl te blijven
Kramer U800
@sallander Oja dat zou ook nog kunnen ja, nu je het zegt. Maar origineel deden ze er zeker niks tussen. 😅

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kramer U800 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!