Foto van een International 845 XL, ik weet het, het is een blusser van niks.Maar met dit weer zou het me een trekker kunnen sparen... Afgelopen week zijn er al mooi wat opgefikt.

International 845 XL

sybren
Foto van een International 845 XL, ik weet het, het is een blusser van niks.
Maar met dit weer zou het me een trekker kunnen sparen...
Afgelopen week zijn er al mooi wat opgefikt.

Reacties

+2
newholland-
Heb er ook zo een als je een beginnende brand kan blussen is dat altijd goed de meeste bestuurders hebben niets zelfs geen emmer voor water te scheppen.
+2
valmet6400power
Brandblusser is ook niet om een trekker te blussen maar om een beginnende brand te blussen. Dan is zoiets prima toch? Als je hiermee het vuur niet uitkrijgt dan moet je ook niet verder willen blussen..
casejxu
Daarom laten wij onze 845 met dit weer ook maar n beetje binnen. Is al wat warmte gevoelig met z,n 12000 uur
+1
valmet6400power
@casejxu
Jahoor 😂 onze Valmet met 12700 uur staat de afgelopen dagen rustig voor de haspel met z’n rug in de wind en alle motorkappen er nog aan.. Temperaruurmeter verblikt of verbloost niet.
rommert14
@valmet6400power het is gewoon een irritant kwaaltje van die inters heb ik het idee.
valmet6400power
@rommert14
Zou kunnen, zit totaal niet in de Inter wereld. Het geluid van een 1455 klinkt wel werelds trouwens 😛
casejxu
@valmet6400power maar die hebben jullie zelf groot gebracht. Wij weten niet wat onze de eerst 11500 uur heeft gedaan😅
+1
valmet6400power
@casejxu
Klopt! In jullie geval zou ik er ook voorzichtig mee zijn dan 😄
Je mag er vanuit gaan dat met zoveel uur er in ieder geval wel naar gekeken is door de vorige gebruiker anders was die niet zover gekomen haha
casejxu
@valmet6400power we haalden een oud wespennest uit t plafond 😅
valmet6400power
@casejxu
Oeps. Dan is het gewoon technisch een sterke trekker 😂
rommert14
@casejxu onze ook voor de stroblazer, deze week een andere machine compleet afgebrand 😪
Michiel 6280
@rommert14 en dat was?
+1
jakob-bruining
@casejxu mijn deutz met ruim 13500 komt nu het meeste buiten 🤣
Krispax
Zo een kleine blusser stelt eigenlijk niet veel voor. Daar blus je nog geen halve minuut mee, en je mag blij zijn als je de helft recht in het vuur kunt mikken. Maar is idd voor beginnend vuurtje en is beter dan niks.
+4
stephan-inter
Trekker/ machines schoonhouden scheelt al heel wat brandjes
A.H.S.
De boel regelmatig schoonmaken scheelt idd,het lijkt mij ook niet fijn voor de voorruit dat er een brandblusser tussen dashboard en raam klemt ?
A.H.S.
Ik nam soms een kleine handgedragen motorbladblazer mee op de grasmaaier,kun je de machine prima mee schoon blazen tussendoor.
Tegenwoordig zit er een omkeer inrichting op de ventilator,maar dan nog hoopt er kurkdroog materiaal op brandgevaarlijke plekken.
+1
Fast Eddy
Klein verzekeringsblussertje. En als het poeder is heb je nog meer vervolgschade dan brandschade.
Als echt iets wil doen tegen brand kan je beter een grote schuimblusser nemen of een emmer meenemen.
Freggel
Ik hoop dat je de blusser nooit nodig hebt, maar als het zo ver zou komen gooi de blusser even tegen de grond of geef met ermee ergens een flinke tik tegen zodat het poeder los komt. Zou de eerste niet zijn waar het poeder allemaal opeengepakt zit aan 1 kant en je bij induwen van de spuit gewoon een paar seconden gas hebt zonder poeder. Probeer ook met korte stoten te werken, alles bij elkaar kan je hooguit 6 tot 8 seconden blazen met zo'n ding. Als je meteen alles geeft en eerst 2 seconden verkeerd spuit ben je de helft al kwijt.
En ja, je krijgt mogelijks nevenschade door het poeder (zeer corrosief spul) dus dat moet zo snel mogelijk grondig verwijderd worden want het vreet langzaamaan overal door. Maar wat bekabeling vervangen is nog steeds goedkoper dan een hele nieuwe trekker. Zelf heb ik aan mijn oldtimertje een 2 liter schuimblusser hangen. De emmer die ik hier zie aangeraden worden vind ik een rare tip. Waar ga je water halen als je in deze droge periode ergens midden op het land staat? De grachten staan hier al weken droog en als je 500m moet lopen ben je al gauw enkele minuten weg.
Fast Eddy
@Freggel

Het is niet overal zo droog als bij jou. Hier staat nog wel wat water in de watschapssloten. Maar je kan bijvoorbeeld ook water uit een weide drinkbak pakken. Of met zand of grond een bluspoging doen.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 845 XL ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!