Foto van een John Deere 6195M nieuwe type 2020 op demo.. Foto is geplaatst door mdoornekamp op 27-06-2020 om 19:37:11, met 125 reacties.

John Deere 6195M

mdoornekamp
Foto van een John Deere 6195M nieuwe type 2020 op demo.

Reacties

cb6520
En bevalt die wat?
+1
mdoornekamp
@cb6520 ja rijdt mooi met command quad bak. En nog wat meer luxe opties.
Hoe is die bevallen? Ik zag tot de 6120m is nu ook al met AP leverbaar, deze gewoon met autoquad?
mdoornekamp
@TerraJohnDeerefan de auto powers komen eraan voor de M. Maar ik hoef toch geen vario. Ik heb liever de grote cabine.
+1
@mdoornekamp

De nieuwe M staat wel iets beter in verhouding vind ik, ziet er wat beter uit. Ja cabine zal nog een heel verschil zijn in ruimte.
Trekker niet te sterk voor jou?
mdoornekamp
@TerraJohnDeerefan deze is maar 10 pk sterker dan mijn 6155R. Op de bult wel meer pk's. Maar door de kleine banden kwam het niet echt uit de verf.
JohnDeere5085
@mdoornekamp Deze oogt stuk groter dan je 6155. is dat gezichtsbedrog of zit er wel verschil in?
+2
mdoornekamp
@JohnDeere5085 @TerraJohnDeerefan dit model is idd groter dan mijn eigen 6155R. Neus is ook hoger. Geen grotere banden. Denk dat gewicht niet zoveel verschilt.
@mdoornekamp

Ohja deze heeft geen boost, wel een groot frame trekker.
arjanvw
@mdoornekamp is deze cabine een update van de 30 serie, of vergelijkbaar met de R?

Zijn deze banden kleiner als jouw 6155R? Lijkt ook wel 650-42...
mdoornekamp
@arjanvw dit is een update van de 30 serie. De R cabine blijft groter.

Deze demo heeft 650/65r42. Ik heb zelf 710/70r38. Zelfde hoogte, maar wat breder. En mijne staat wat breder op spoor. Dan druk je de trekker niet zo gauw scheef als je achteruit de bult op moet. Vaak kun je er niet meteen recht voor staan.
+1
arjanvw
@mdoornekamp precies! Ben je op zoek naar een vervanger voor de 6630? Vind een R ook wel wat mooier om te zien. Bij de 4cil lijken bij de M de verhoudingen wat beter wat betreft de cabine en motorkap.
+2
catfan55
Mooie trekker !
Kubota1
Vraagje rijden jullie met de laadautomaat en hoe staat die afgesteld ?
Hebben hier een 3602 .
mdoornekamp
@Kubota1 laad automaat van strautmann werkt niet zo goed. Mijn Giga 3601 heeft het wel. Hij meet alleen of er gras bovenin zit met de tast vork. Je kunt alleen de snelheid van de bodem ketting lager zetten.
houthandel1056
@mdoornekamp ik kan de stand van de voorklep anders zetten en daardoor de laadautomaat sneller of minder snel laten reageren, maar heb m eigenlijk altijd uit staan
mdoornekamp
@houthandel1056 ja met hydraulische voor klep. Ik gebruik de automaat alleen spelender wijs. Als je geen zin hebt om op te letten. Of ik zet hem zo langzaam, dat ik af en toe bij moet drukken om morsen te voorkomen.

Als je handmatig laadt, weet je ook redelijk goed wanneer de wagen vol is. Zo kom je ook vaak beter uit en sta je niet achter in het land vol.
+1
houthandel1056
@mdoornekamp klopt, altijd onbewust aan het wiersen tellen, maar heb ook 2 camera’s op de achterklep, 1 die in de bak gericht staan en 1 erachter, die in de bak staat zou ik het meest missen
mdoornekamp
@houthandel1056 camera lijkt mij ook nog wel eens wat. Wel weer meer werk met aan en af koppelen en nog meer kabels.
+1
houthandel1056
@mdoornekamp scherm zit bovenop bedieningskast gemonteerd, en kabel gaat met 7 polige 24v stekker, gaat heel makkelijk, wil nog wel graag een verloopstekker voor in de trekker te pluggen, gaat ie bijv op trekkerscherm als je de trekker in z’n achteruit zet.
Lijkt mij mooi werken
fan van trekkers
@mdoornekamp 2 jaar geleden een krone mx op demo gehad. Als die wagen meette dat de bodemketting naar achteren moest, kon je zelf nog instellen hoeveel seconde dat duurde voordat de bodem ketting daadwerkelijk aansloeg. Zo kon je de wagen goed vollaaien. Bij onze pottinger werkt dat ook voor geen meter. Hebben het er inmiddels ook niet meer opzitten
+1
CaseCS130
@fan van trekkers Wij werken eigenlijk altijd op de laadautomaat. Bevalt heel goed omdat er vaak vreemde wisselende chauffeurs mee rijden. Bij wat droger spul gaat die mooi vierkant vol en bij natter spul iets minder tot boven vol. Ik vind het ideaal en een behoudt voor de wagen. Als je de max uit de wagen wil halen zal een vaste chauffeur zonder laadautomaat er wel meer in kunnen krijgen.
Kubota1
Hier door de calibratie a1n te passen gaat het beter. Nu staat de laadautomaat tussen de 15 en 25 procent. Dan zit de wagen tot 20 cm boven de bak vol 👍
mdoornekamp
@Kubota1 Bij ons is de vork al krom. En dan klopt je calibratie ook niet meer.
basia
@mdoornekamp

Ook eens een Demo Magnon proberen ?
mdoornekamp
@basia ik vind een Magnon wel een beetje groot voor mijn bedrijf.
johndeere 2650
Ben je opzoek naar een nieuwe trekker?
mdoornekamp
@johndeere 2650 nee nog niet hoor. Demo werd me aangeboden. Maar ik was ook wel een beetje benieuwd naar de verschillen.
rommert14
@mdoornekamp ik had ook wel eens een demo willen hebben, das toch jammer als je lmb 700 km weg zit.
+1
mdoornekamp
@rommert14 haha. Ja 700 km rijden voor een demo wordt gekheid.
rommert14
@mdoornekamp ja het kon wel... maar dan moet hij hier blijven......
mdoornekamp
@rommert14 ohja. demo is kopen 🤔
rommert14
john deere 7810
@mdoornekamp

mooie vervanger voor de 7800 😉 voor de 6630 had ik liever een 6r er bij gehad.
mdoornekamp
@john deere 7810 ja klopt de M blijft toch een wat eenvoudiger trekker. Kleine cabine en toch minder info op de display. Daardoor ook wat lastiger met instellingen. En geen 50 km bak.

En hoeveel zwaarder denk je dat de 6195M is tov de 6155R?
john deere 7810
@mdoornekamp

zo'n m is gewoon een mooie rechtoe rechtaan trekker zegmaar. wat je ziet is wat je krijgt. We hebben er vorige week nog een verkocht. komt voor een dumper te lopen. Nou ik denk dat er niet veel gewicht verschil in zit eigenlijk. misschien 200 kilo?
mdoornekamp
@john deere 7810 De M is zelfs 40 kilo lichter. Maar dat komt ook door de smallere achter banden denk ik. Maar eigenlijk geen verschil dus.
hobbyboer
Quote Reactie van @mdoornekamp:
Maar eigenlijk geen verschil dus.

Dus eigenlijk moet je voor een eerlijk vergelijk een 6155R naast een 6195M zetten, als ik je goed begrijp.
Is het prijsverschil dan nog noemenswaardig?
mdoornekamp
@hobbyboer
Quote:
prijs verschil noemenswaardig

Ja negatief verschil. De R is goedkoper.
arjanvw
@mdoornekamp alleen bij de 6155 R heb je de 200pk niet altijd beschikbaar en bij de 6195M wel. Dus helemaal eerlijk is de vergelijking niet.
+1
mdoornekamp
@arjanvw ja klopt. Maar de M heeft geen 50 km. Dus dan moet ik naar een tuner. Dan tune ik liever een 6155R
JD 6430 The Best
@mdoornekamp verdien je geld met die laatste 10 km/h?
casejxu
@JD 6430 The Best Nee kost hoop brandstof.... hele hoop
+1
JD 6430 The Best
@casejxu Precies, wij hebben 1 trekker die 50 kan, maar rijden t eigenlijk nooit. Trekker die we vorig jaar kochten is daarom ook gewoon weer 40 km.
casejxu
@JD 6430 The Best vooral belast kost van 40 naar 50 kost n hoop kracht en brandstof
+1
JD 6430 The Best
@casejxu ja klopt. En tijd scheelt het bijna niet.
+1
fan van trekkers
@casejxu en vervolgens moet de hele combinatie ook weer tot stilstand gebracht worden. waar als je bij 40 het gas loslaat bij 30 remt, trap je als je 50 rijd al bij 40 de rem in. ook banden slijten sneller met 50
+1
mdoornekamp
@JD 6430 The Best het is ook een beetje de beleving. 40 km met zo'n dikke M lijkt het of je 16 km rijdt. En als wij in drukke tijd van klant naar klant rijden is snelheid wel mooi. En ook met de lege combi dumper rijden we vaak wel wat sneller.

Blijft wel een feit dat je geen onervaren chauffeurs met 55 km/u langs de weg kan sturen
+2
trean
@mdoornekamp als je 55 gewend bent en je stap in een trekker die maar 43,5 gaat, dan valt dat tegen, thuis gaat het wel omdat weinig grote afstanden rijden en veel hobbeltjes en bochten in de wegen zitten, maar op brede wegen schiet 43 voor je gevoel niet op, terwijl het verschil in de praktijk wel meevalt
jakob-bruining
@casejxu en je tijdwinst is bijna niks
+1
casejxu
@jakob-bruining of iig te weinig om de kosten te dekken. Ik ben van de 40eco👌 rijd zo lekker rustig
jakob-bruining
@casejxu heb ik mijn jd ook altijd opstaan
trean
@casejxu ik vind 55 met een lege kipper wel mooi, vol is 45-50 mooi zat, is ook afhankelijk van de combinatie, star tandem met een relatief zware trekker ervoor is stabieler dan gedwongen gestuurd.
casejxu
@trean in Amerika reed ik n ruime 60 met 36m3 mest erachter over graffel roads. Onhoudbaar op de weg ben ik niet zo bang meer voor. T is alleen zo druk hier langs de weg. Neem dat samen met brandstof, slijtage, en minimale tijdwinst is 50 rijden toch wel 90% van de tijd pure diefstal van de portemonnee.
+1
johndeere6230
Quote Reactie van @casejxu:
n Amerika reed ik n ruime 60 met 36m3 mest erachter over graffel roads.

In Canada ook met dik 55 en 36m3 mest de grafelroads uit, gaat heel prima, wel de auto 4wd aan, dan trok die hem in de bochten beter mee.

Hier in Nederland is het eerder beroerd dat die wegen smalachtig zijn met fietsers, wandelaars, skeeleraars en automobilisten met het inzicht van niks, dan is 50 kmh rijden sowieso al haast geen doen...
trean
@casejxu is ook waar je rijdt, op n wegen met weinig rotondes en stoplichten is 55 veiliger en sneller tussen de vrachtwagens in de spits, kom je op de smallere 60 km zone wegen, dan is 40 bijna net zo snel.
john deere 7810
@JD 6430 The Best @mdoornekamp

Ik had dan liever een 155r met 40 bak autopower dan een powerquad wat 50 loopt. Want wat die 50 bak pq aan extra brandstof en bandenslijtage doet stop ik dan liever een een autopowerbak. kwa onderhoud en levensduur doet het elkaar nagenoeg niks.
mdoornekamp
@john deere 7810 autopower heeft voor mijn werk niet zoveel zin. Aanschaf is ook nog een mooi stukje hoger.
john deere 7810
@mdoornekamp

ja er zit meer geld in, als je hem inruilt krijg je ook meer centjes weer. En een autopower heeft wel de commandarm als optie. en dat is wel een hele prettige optie vind ik. Heb je niet veel zaaiwerk enz?
+1
mdoornekamp
@john deere 7810 voor zaaien zou het wel ideaal zijn. Soms wel 100 ha per jaar. Dat doe ik met 6630. Die R is daar veel te lomp voor
+1
arjanvw
@john deere 7810 krijg je voor een vario met 9000-10000 uur meer terug dan een schakelbak? Denk dat dat theorie is... de meeste zijn rond die urenstand wel af, waar een schakelbak misschien nog wel 5000 uur meegaat...
+1
fan van trekkers
@arjanvw die restwaarde bij automaten vraag ik me ook af. Schakelbakken en powershift bakken zijn wel geliefd voor de export en raken ze makkelijk kwijt, onze oude nh's ( allemaal schakelbakken of powershifts) zijn allemaal richting Turkije gegaan of Afrika. Daar kunnen ze er weer makkelijk een nieuw leven in blazen
fan van trekkers
@mdoornekamp dat ervaar ik ook met autocommand. Voor de tank werkt het machtig maar met maaien en rapen wanneer je juist de pks nodig bent dan geeft hij op. Ze doen effe net niet wat je wilt, lopen sneller warm en zijn gewoon lui. Ook ben je je gevoel van je machine kwijt, je kan veel minder maximaal aantrappen. Daarom heb ik met rapen en maaien net zo lief powershift
+2
mdoornekamp
@fan van trekkers mooi omschreven. Zo ervaarden wij de 6155R vario demo ook. De gang gaat er snel uit. Je bent geen baas meer over de techniek. Die vario werd ook veel warmer dan mijn eigen powr quad.

Ik denk dat het met de 5 schaar ploeg op de klei flink tegen valt met vario.
+1
fan van trekkers
@mdoornekamp ploeg in de grond en de trekker staat stil omdat al die vario bakken anno 2020 intrekken😂. Zijn neer sierpaarden dan werkpaarden. Tegenwoordig kan je aan opties bij een powershift evenveel krijgen als een autocommand. Jullie die nieuwe directdrive bak wel eens geprobeerd ? Dat lijkt mij een mooie tussenstap tussen schakelen en autopowr
mdoornekamp
@fan van trekkers ik heb 2 jr op een 6175R direct drive gereden met sleepslang. Bak reageert wat traag en je kunt geen versnellingen overslaan. En op automaat krijgt ie van die vario perikelen. Die bak moet je wel mee leren werken en geduld hebben.
+1
JD 6430 The Best
@fan van trekkers dat variotrekkers stil blijven staan is wel wat een cnh dingetje🤣
mdoornekamp
@JD 6430 The Best vooral de short frames.
fan van trekkers
@mdoornekamp klopt, 4 groepen ac bakt door, en anders zoekt hij een manier om er wel te komen. Was vorige week ook achteruit de bult op aan het rijden, trekker begon te spinnen, en had net effe extra zetje nodig. Zet de vario hem in een keer in de tweede versnelling. Was een klets en ik reed weer🤔
mdoornekamp
@fan van trekkers haha. ja die kunnen wat meer. Case zelfde verhaal. Vanaf 185 cvx is het goed. Maar die zijn fors duurder dan 165.
2850Johndeere6R
@mdoornekamp Hier een 6130R short frame maar de onze spint wel hoor
fan van trekkers
@JD 6430 The Best 2 groepen autocommand heeft daar last van, maar ik had voor twee jaar terug een mf met 280 pk dyna vt op demo, die trok ook volop in op de vario. Geen wielspin of wat. Dan leer je wel vloeken. En de man die de bult aan het vastrijden is ook
+1
mdoornekamp
@fan van trekkers Valtra hier had er ook al wat last van.
fan van trekkers
@mdoornekamp het zijn allemaal de vario's van fendt. Maar die gebruikers hoor je niet😅
+1
mdoornekamp
@fan van trekkers Bij Fendt wordt vaak een paar types zwaarder toegepast voor de zware werkzaamheden.
fan van trekkers
@mdoornekamp dat hoor ik ook vaak, maar fendt heeft ook niet echt een type tussen de 724 en 824. Die stap is al best groot. Voor een beetje ladewagen is een 724 net te licht en 824 al te zwaar. De lwb bij case of nh krijg je sowieso best wel een wat zwaardere trekker, buiten de autocommand om. Achterbrug wordt zwaarder, trekker wordt langer, ga maar door
JD 6430 The Best
@fan van trekkers fendt 700 serie is ook al best een zware trekker vind ik. De 720 op mijn stage woog 8.5 ton, dat zou je hem van een afstandje niet geven, compacte trekker voor het gewicht en pks.
mdoornekamp
@JD 6430 The Best heb je de 6150R al gewogen dan? Mijjne weegt ook 8 ton kaal.
+1
JD 6430 The Best
@mdoornekamp nog nooit leeg gewogen. Met volveldsfrees en frontkopeg woog de combi uit mn hoofd 10.450 kilo en lege trekker met jako 150 woog samen 15 ton. Denk dat die 6150R tussen 7.5 en 8 ton weegt. Zal iets lichter zijn dan jouw 6155R misschien omdat het een oudere serie is.
fan van trekkers
@JD 6430 The Best ik zat met een 7040 op 9 ton met een volle tank, dan heb ik geen Ad blue systeem dat extra weegt en geen autocommand die 500 kg extra weegt
mdoornekamp
@fan van trekkers ok. Das ook wel pittig zwaar.
+1
fan van trekkers
@mdoornekamp toch geen plastic een new holland😂. Ik heb er wel 710 70 r42 onder en fronthef en pto. Ook een Engelse trekhaak maar die weegt weinig extra denk ik
RobVolvo
@fan van trekkers Wat heb je er dan extra op- of aanhangen? Dingen staan voor 7500kg operationeel gewicht in de boeken, dus dat is met volle tank, rijklaar...
+1
mdoornekamp
@RobVolvo gewicht volgens de boeken kun je niks van op aan. Zit zomaar een ton tussen met werkelijk gewicht.
RobVolvo
@mdoornekamp Nouja bij het loonbedrijf hier hebben ze 3 puma's lopen. Maar die wegen geen 9 ton... Zijn ook nog cvx'en en met adblue..
+2
fan van trekkers
@RobVolvo ik zat nog op de stoel
mdoornekamp
@RobVolvo Ik dacht ook dat ze rond 8.5 ton zitten.
mdoornekamp
@fan van trekkers
Quote:
lwb case

Ja klopt dan heb je wel wat meer trekker. Dealer hier durfde geen puma 165 naast mijn jd 6155R te zetten. Veel lichtere bouw.
+1
john deere 7810
@mdoornekamp

dat is ook een beetje het probleem tegenwoordig. Er zijn vele merken en vele automaat bakken. maar bij elk merk zijn ze anders. en dat is soms appels met peren vergelijken. Een autocommand is volgens mij het zelfde dan een direct drive bij john deere.
Weet wel dat de autopowers de trekker echt wel kan laten slippen, ook op straat. maar vraagt wel meer tijd om het in te stellen en ook te gebruiken, haal je bijvoorbeeld het pookje niet terug dan gaat hij over het vollen bereik zoeken, haal je de pook terug naar het gewenste bereik dan kan hij veel sneller denken. Een autopower zoekt wel de grens op.
+1
JD 6430 The Best
@john deere 7810 Juist, voor de kilverbak of de woelpoot kan je de 6150R ook wel laten slippen met 1400 kilo voorop. Pookje optijd wat terugtrekken inderdaad en handgas vol open.
+2
JD 6430 The Best
@john deere 7810 Hier komt er helemaal geen autoquad meer. 1× autopowr gewent nu alles autopowr.
+1
john deere 7810
@JD 6430 The Best

snap ik direct. welke type's heb je nu? je had altijd 2x 6430 toch?
JD 6430 The Best
@john deere 7810 nog 1 6430 over, en een 6130R en een 6150R.
john deere 7810
@JD 6430 The Best

mooi rijtje. vandaag nog een 130 binnen gehad maar wel toptrekkertjes vind ik.
JD 6430 The Best
@john deere 7810 Jahoor die 6130R bevalt ons ook supergoed. Lekker wendbaar en goed fel. 1400 uur mee gemaakt in 2 jaar nu.
mdoornekamp
@JD 6430 The Best 6130R met ad blue toch?
JD 6430 The Best
@mdoornekamp 6130R heeft adblue idd. Beetje wennen, maar niet erg die adblue. We hebben een tankje met elektrische pomp, dan vul je het adbluetankje onder het dieseltanken zo weer bij.
mdoornekamp
@JD 6430 The Best adblue tanken is niet erg. Trekkers gebruiken ook minder diesel.
@mdoornekamp

Is dat echt zo? Adbleu wordt alleen maar in de uitlaat gespoten om een reactie te vormen voor schonere uitlaatgassen, dus heeft niks met het brandstofsysteem te doen.
mdoornekamp
@TerraJohnDeerefan De eerste R's zonder ad blue spoten meer diesel in voor een vollediger verbranding. En uitlaat schoon branden kostte 7 liter per uur stationair.
@mdoornekamp

Ahzo ja klopt indd. had ik even niet aan gedacht
JD 6430 The Best
Quote Reactie van @mdoornekamp:
7 liter
2 liter bij 6150R
mdoornekamp
@JD 6430 The Best 2 liter is dan gewoon stationair? Met reinigen zit je hoger. De 6155R zit op 2,3 liter starionair. De 6630 op 1,3 liter. Is dezelfde motor.........
JD 6430 The Best
@mdoornekamp Uitlaat schoonbranden kost ongeveer 2 liter/uur extra. Onafhankelijk van belasting volgens mij.
john deere 7810
@JD 6430 The Best @mdoornekamp

Schoonbranden en Schoonbranden is een heel verschil. doe je dit als gebruiker altijd netjes dan valt het verbruik mee. Wordt het niet gedaan door de gebruiker of heeft geen kans om telkens zijn programma af te maken. dan slipt het filter na verloop van tijd dicht waardoor je motor geen vermogen meer heeft. dan kun je hem laten branden via de laptop. duur gemiddeld zo'n 3 uur met de motor op volgas. Dan kost het wel een paar liter diesel.
mdoornekamp
@john deere 7810 als het systeem regenereert, zet ik de trekker liever niet uit.
john deere 7810
@mdoornekamp

is ook beter van niet, we hebben nu een gemeente trekker staan, die voor de 2de keer hartstikke vol zit dit jaar.....
mdoornekamp
@john deere 7810 ohja. die trekker doet waarschijnlijk veel licht werk.
+1
john deere 7810
@mdoornekamp

dat gaat nog wel, maar hij wordt hoe dan ook stop gezet met pauze's en voor 4 uur smiddags. ongeacht het branden...
mdoornekamp
@john deere 7810 ohja. das wel jammer.
+1
john deere 7810
@mdoornekamp

we laten hem nu uitbranden door een ander bedrijf. kijken of dat nog helpt 😉
fendt308-driver
Quote Reactie van @mdoornekamp:
Maar de M heeft geen 50 km. Dus dan moet ik naar een tuner.

Is de M zo'n 40eco constructie?
mdoornekamp
@mdoornekamp dat rijd we verekte stil, de 6175 van mijn werk merk je bijna niet bij 43.

Nou ben ik de 6.31 uit 1992 gewend natuurlijk 😜.
Onze ttv 620 rijd dan ook prachtig
mdoornekamp
@Deutz 8006spezial
Quote:
verrekte stil

Ja dat komt ook door de eco bak. En cabines zijn sowieso top.
@mdoornekamp ach ben geen deere man, heeft zijn voors en tegens. Maar stil en super remmen heeft zon trekker wel👍 Is ook de eerste deere serie waarvan ik zeg zo dit loopt mooi rustig. Die 30serie knettert en rammelt veel meer
+1
john deere 7810
@Deutz 8006spezial

daar heb je gelijk in. een R loopt inderdaad mooi rustig. De 30 serie is helemaal een lawaaischopper wat dat betreft.
newholland6640
@fendt308-driver laatst met twee lelys op 1 perceel bezig? Volgens mij zag ik je.
fendt308-driver
@newholland6640 ja dat kan heel goed, waar ergens spotte jij die?
verwijderd
+1
Rokus
@trean volgens mij kun je bij John Deere de stekker inpluggen in het zij dashboard en dan heb je de camera op je scherm aan de armleuning!
johndeere 2650
@Rokus ja klopt werkt handig
houthandel1056
@johndeere 2650 weet je waar je zo’n kabel/verloopstekker kunt krijgen?
johndeere 2650
@houthandel1056 bij John deere kon je volgens mij gewoon een camera kopen er voor
+1
a3vandiejen
Mooie combinatie.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6195M ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!