Foto van een Fiat 640 met New Holland 273 hooipers. Foto is geplaatst door Tonman op 29-06-2020 om 18:56:13, met 12 reacties.

Fiat 640

Tonman
Foto van een Fiat 640 met New Holland 273 hooipers

Reacties

+2
wim-same
Aparte balen verzamel kar.
+1
Tonman
@wim-same dit is in Ontario. De achterkant schaniert boven aan . Kan je zo in een keer lossen en weg rijden
Gerron
@wim-same In de VS en Canada zie je vaak schamelwagens waar de pakken los in komen en zo naar de losplaats worden gereden. Maar dan moet je dus die kar leegplukken en je neemt ook niet veel mee.
Met dit systeem wat ook wel in NL is gebruikt gooi je de kar op het land weer leeg en als je dan een transporteur in het land hebt dan is dit een prima systeem om de wagens vol te laden. Het is een stuk efficiënter dan het hele land doorcrossen en met de hand de balen op te steken.
+1
wim-same
@Gerron Nou, ik denk dat ik dan liever het land door cross. ga ze maar uit elkaar trekken. en wat er inmiddels krom en kapot is.
Gerron
@wim-same Dat is inderdaad 1 van de nadelen van zo'n schamelwagen waar de pakken ingeschoten worden.
Met het systeem op deze foto blijven de pakken beter heel en zitten ook niet geklemd tenzij je de wagen te vol laadt.
Wat vind jij het beste systeem voor kleine pakjes? Wel even de kostprijs en capaciteit meetellen.
wim-same
@Gerron gewoon met een verzamelaar achter de pers en dan met een 8 paks klem opladen. Er zijn ook al grotere klemmen tot 12paks.
+1
Gerron
@wim-same Ok, dan zou ik liever 10 pakken tegelijk verzamelen en klemmen zodat er op de wagen niemand nodig is om de dwarsbalen te leggen.
wim-same
@Gerron Ik had een trekker chauffeur die het wel kon hoor. Hij legde de pakken strak tegen elkaar op de wagen. alleen bij de hekken moest er even ge stapelt worden.
+3
Tonman
@Gerron deze wagens houden ongeveer 110 pakjes. Zo hoef je op het land geen hand werk te doen . Lossen thuis voor de transporteur en op zolder gaan ze. Voor meer capaciteit zie hier meestal hooipersen ze hier met pakken schieters. Een wagen houd ongeveer 160 pakjes. Er gaan niet veel kapot of krom maar ja op de eerste pakken uit de wagen te krijgen is niet altijd fun.
+2
Welten
Prachtig. Wat een mooie fiat
Towaberg
Mooie foto👍 Een heuse balen verzamelaar!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fiat 640 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!