Foto van een Welgro 6500, story continues; gisteren bij de 2e tank zuigen, had ik de complete afsluiter in beide handen.

Welgro 6500

wotan2
Foto van een Welgro 6500, story continues; gisteren bij de 2e tank zuigen, had ik de complete afsluiter in beide handen.

Reacties

Fendt926Driver
Zijn nog geschroefde afsluiters.
Vierkante plaat eraan lassen en andere afsluiter met bouten eraan en een nieuw zuigstukje met vierkante plaat en gaan..
wotan2
@Fendt926Driver het stuk wat aan de ton bungeld was al onder handen genomen, dus dat vond ik een beetje zonde. Nieuw puntstuk aan de tank laten lassen, zolang ik deze tank nog heb, houd dat wel.
newholland-
@wotan2 er is bij deze tank Wel meer afgebroken zo te zien.het steunwiel zal ook wel niet meer functioneren daar de helft weg is 🤷🏿‍♂️
wotan2
@newholland- nee heeft er bij mij nooit aangezeten.
+2
Fendt926Driver
@wotan2 hoe koppel jij de tank af dan?
Zonder steunpoot valt toch niet mee
+2
hermanjohndeere
@Fendt926Driver pen der uit en gas geven. Dan ff met de heftruck optillen en aankoppelen 😂
wotan2
@Fendt926Driver heftruck word hier vaak gebruikt voor allerlei klusjes dus daar gaat afkoppelen ook mee. Maar kort door de bocht, tank heeft jaren in een hoek gestaan en daar was het geen probleem. Sinds de reparatie van de pomp en koppeling hangt hij achter de zelfde trekker en is er niet meer af geweest. Ik ben mijn boerderij aan het afbouwen, en groot deel heb ik al verkocht. Voor wat kleine klusjes én omdat hij uiteindelijk ook weg moet heb ik deze tank ook uit de hoek getrokken en word langzaam eerst bruikbaar, en hopelijk nog eens verkoopbaar gemaakt.
dx11
Quote Reactie van @Fendt926Driver:
andere afsluiter met bouten eraan

Dat is de dure manier. Waarom zou je dat doen? Nieuw draadstuk er aanlassen is net zo veel werk, en spaart 200 euro uit
florisrobben
Shit happens
maikwolsink
Mag je blij zijn dat het met zuigen gebeurt en niet met lossen.
Ik heb er 1x met de neus vlak boven gestaan dat de slang van de koppeling af knalde nadat de klep plotseling dicht viel omdat er lucht mee kwam.
Dan sta je nadat je de strond uit de ogen hebt gepoetst raar te kijken.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Welgro 6500 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!