Gubbels Agro aan het gras  hakselen 
https://youtu.be/tlu3lKhc338 

Er werd ook geharkt door de nieuwe bandhark van het bedrijf. Werkt opzich mooi maar bleef de hakselploeg eigenlijk maar net voor. 
https://youtu.be/ByVJKaNv8Ss

Claas Jaguar 940

Gubbels Agro aan het gras hakselen

Er werd ook geharkt door de nieuwe bandhark van het bedrijf. Werkt opzich mooi maar bleef de hakselploeg eigenlijk maar net voor.

Reacties

930triplemaaier
Als de bandhark de de hakselaar net voor bleef is toch goed genoeg? en daarbij moeten ze het bij de kuil ook nog aan kunnen. Zie vaak genoeg dat er onvoldoende tijd is om het goed vast te rijden
pekkerietfan
@930triplemaaier Klopt, hoeft ook niet snel te gaan, maar de bandhark was ruimschoots eerder begonnen en de hakselaar liep wel aardig rap in.
+1
Mengeledriver
En handhark of een conventionele zijafleg hark kan een hakselaar nagenoeg nooit bij blijven. Bij een middenafleg van zo'n 10 a 11 meter breed hakselen wij altijd met 15 tot 20 km/uur. Zo snel kan je bijna ook wel rijden met harken. Maar bij zijafleg moet je 2x langs elke wiers wil je fatsoenlijke haksel zwaden maken. Dan moet je theoretisch dus ergens in de 40 km/uur harken.
930triplemaaier
@Mengeledriver ligt aan de opbrengst of je de hakselaar voor kunt blijven. maar als de hakselaar wat rustiger aan moet doen is niet verkeerd voor het aanrijden dan is daar meer tijd voor het vast rijden
Mengeledriver
Nog iets wat bij een cirkel hark een voordeel is: je pakt alles een keer van de grond. Bij band of zij ga je voor maximale capaciteit en blijft een 2 meter op het land liggen. En als het zwaar gras is en je keert er met harken overheen dan laat elke pickup plukken liggen is mijn ervaring.
+2
TerraJohnDeerefan
@Mengeledriver

Wat heb jij dan voor een hark 🤔 De streep gras in het midden gebeurd ook niks mee met een middenafleg.
hobbyboer
@TerraJohnDeerefan Net wat voor hark je hebt en hoe breed je hem zet.
Ik heb een Kuhn 7301 en die verplaatst op de smalste stand nagenoeg alle gras.
Mengeledriver
Klopt maar toch komen de tanden veel korter bij elkaar dan 2 meter
Mengeledriver
Moet je eens gras hebben wat niet gekneusd is, daar is het nog erger. Is nat neergelegd zeg maar.
TerraJohnDeerefan
@Mengeledriver

Ja dan ligt het in de lengterichting.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Claas Jaguar 940 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!