Foto van een Same 250, hefarmen er af gedraaid om de afdichtingen te vervangen. Foto is geplaatst door Wim240 op 07-07-2020 om 20:07:36, met 12 reacties.

Same Onderdelen

Wim240
Foto van een Same 250, hefarmen er af gedraaid om de afdichtingen te vervangen

Reacties

+1
wim-same
De hef ziet er van binnen wel mooi schoon uit.
Wim240
@wim-same klopt dat is meestal geen slecht teken, maar ik krijg de afdichtingen er nog niet uit. De as heeft maar weinig ruimte om te bewegen, wel kan ik vanaf de buitenkant aluminium ringen eruit pakken
wim-same
@Wim240 Achter deze ringen zitten de O-ringen. Je kan de as nu toch wel iets heen en weer tikken met een hamer, zonder bramen erop te slaan uiteraard.
Wim240
@wim-same de as kan zeker een stukje bewegen, zal morgen eens kijken of ik ze eruit krijg.
+1
wim-same
@Wim240 Is niet moeilijk hoor, Ik heb deze O-ringen al zoveel vervangen bij diverse typen SAME. Als dit gelukt is, moet je eigenlijk de hefarmen weer monteren, een klein beetje olie vullen tot het aanzuig filter net onder het olie peil staat. dan de hef blokkeren met een ketting, en starten. Als het goed is kom de olie dan alleen uit het overdruk ventiel links onder. Als er nog meer lekkages zijn kan het dan zien. er zitten meer inwendige O-ringen in.
Wim240
@wim-same bedankt voor de tips!
Wim240
@wim-same er zitten keringen op bij mij
wim-same
@Wim240 Dat kan, wel even kijken of de as niet ingelopen is in de keerring. anders proberen een nieuw plekje te vinden voor de nieuwe keerring.
+1
Kramer U800
Ziet er mooi uit. Je kan er niet omheen dan het een Same is, het staat overal in gegoten.
+1
wim-same
@Kramer U800 Ja, SAME was trots op zijn product.
Kramer U800
@wim-same Dat merk ik ja. En maar goed ook want ze bestaan nog steeds 😁

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Same Onderdelen ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!