Foto van een PZ Onbekend.Recclame bord van pz. Staat mooi zo savonds bij de werkplaats. Foto is geplaatst door Welten op 09-07-2020 om 22:30:28, met 21 reacties.

PZ Onbekend

Welten
Foto van een PZ Onbekend.
Recclame bord van pz. Staat mooi zo savonds bij de werkplaats

Reacties

+3
wim-same
Piet Zweegers achter de tralies, ha ha
+1
Welten
@wim-same haha je weet nooit wie zo'n mooi bord wil weghalen!
+1
wim-same
@Welten Of van de boeven streken die Piet gedaan heeft samen met CEBECO en De Vor. ha ha
+1
Welten
@wim-same nou word ik nieuwsgierig🙈
+1
wim-same
@Welten Ga je daar maar eens in verdiepen. ha ha. Dat is o.a. ook mede een rede waarom je SAME bijna niet meer ziet in Nederland.
+4
fergusonnetje
@wim-same Ben daar nu ook wel benieuwd naar
+1
akkermopet
@wim-same Misschien wel het zelfde verhaal wat o.a. Landini is gebeurd.....
walker1
@wim-same Heeft dat dan met Piet Zweegers te maken? Ik dacht dat Same vooral verdwenen was sinds de fusie met Deutz. Omdat Deutz verreweg het meest verkocht werd van de 4 (dus de 3 anderen zijn Same, Lamborghini en Hurlimann) Zet men in Nederland vooral in op Deutz , wat zodoende dan ook geen concurrentie vanuit eigen huis heeft. Lamborghini zag je vroeger ook veel meer als nu (hier in de regio wel in ieder geval), is volgens mij dezelfde redenen. Hurlimann is in Nederland nooit een groot merk geweest.
+1
Fast Eddy
@walker1

Hier in de buurt zag je veel Hurlimann en bijna geen Lamborghini. Ik denk dat het erg streek/dealer gebonden is. Landini en Same was eerder ook goed vertegenwoordigd hier in de buurt. Die zie hier nu ook amper meer.
+1
walker1
@Fast Eddy ja dat was vroeger veel meer streek gebonden, maar zover ik weet is Hurlimann nooit een groot merk geweest in NL, dus landelijk gezien. Lamborghini en vooral Same werden landelijk gezien veel meer verkocht.
Fast Eddy
@walker1

Same was landelijk wel goed vertegenwoordigd. Lamborghini zag je in het noorden nauwelijks. Hurlimann des te meer.
+2
wim-same
@Fast Eddy Same zag je vooral boven de grote rivieren, dus het CEBECO gebied, Lamborghini zag je meer in het zuiden van Nederland, het CHV Veghel gebied. de Hurlimann importeur zat in Zwolle, dus logisch dat ze bij jullie meer voor kwamen.
+1
wim-same
@Fast Eddy En jullie hebben de enigste dealer nog die nog wel SAME bloed heeft. René Uildriks verkoopt nog wel eens een Same. Verder bijna niemand meer.
wim-same
@walker1 Nee hoor, hier hebben we het over het merk SAME in Nederland. Wat de importeur toen overhoop haalde samen met o.a. P. Z. Door samen "de Vor" over te nemen was Fendt ineens veel belangrijker dan Same. De Vor was dus al lang geen de Vor meer. dus de coöperaties moesten er alles aan doen om Fendt te verkopen, en Same zwart te maken. Jong ingeruilde SAME's werden dan ook direct door CEBECO geëxporteerd, o.a. naar Rusland. Die moesten weg van de Nederlandse markt. zo kan ik nog veel meer dingen op noemen.
walker1
@wim-same Oke, dat verhaal ken ik niet. Altijd gedacht dat PZ enkel machines bouwde en zich niet met trekker handel bezig hield.
wim-same
@walker1 Toen had Piet zijn bedrijf al verkocht aan Kverneland. Piet , samen met hoge heren van CEBECO.
walker1
@wim-same Ja, dat hij het aan Kverneland verkocht heeft is mij ook wel bekend. De beste man is trouwens nog niet zo heel lang geleden overleden volgens mij?
wim-same
@walker1 Klopt, ik heb ook zo iets gelezen dat Piet overleden was. volgens mij wel op een respectabele leeftijd. Hij heeft veel betekend in de landbouw mechanisatie met zijn maaiers, en de Strela.
+1
JD-4450
@Welten ah, dit is bij mijn plaatselijke PZ dealer.. haal ik de onderdelen voor mijn strela altijd 😁
Welten
@JD-4450 haha we hebben nog veel op voorraad liggen 😂

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van PZ ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!