mooi stukje stadsverwarming vervangen in centrum van Utrecht met de Kubota KX 027-4. Geplaatst door wim-same op 13-07-2020 om 19:27:18, met 30 reacties.

Kubota Minigraver

Mooi stukje stadsverwarming vervangen in centrum van Utrecht met de Kubota KX 027-4

Reacties

yoohan
Mooi plekje om je vrachtauto te parkeren zeker Wim? Zal niet meevallen in centrum denk ik.

Moet je zelf ook met slijptol aan de gang, of hoef je in principe de kraan niet af?
+1
wim-same
@yoohan Nee, daar kan ik niet parkeren. De kraan wegbrengen en daarna de vrachtwagen buiten het centrum brengen, en met een auto van een collega mee terug rijden. Parkeren € 35,-- per dag. Dit is gedeeltlijk onder Hoog Catherijne.
+1
yoohan
@wim-same
Dat tikt lekker aan qua parkeren. Gelukkig kan je hem wel ergens anders kwijt dan haha
+1
wim-same
@yoohan Voor personen auto's hebben wij op dit moment een eigen plekje. Morgen moet ik er met een aanhanger met een prikker heen, want vanmiddag kwamen we nog een betonnen put tegen in de oude stads verwarming. Die moet weg gesloopt worden.
yoohan
@wim-same
Dat is wel handig inderdaad een eigen prive parkeerplaats.
Hoe oud is die huidige stadsverwarming dan, dat het vervangen moet worden.
wim-same
@yoohan Ik denk zo'n 40 jaar oud Johan. Deze had nog kurk isolatie, en was helemaal verteerd. Twee straten verder, bij de rechtbank, heb je vloerverwarming in de stoep, zo rot is de isolatie. Dat moet ook vernieuwd worden. Daar hebben we ook al proefsleuven gegraven.
+1
yoohan
@wim-same
Oke zo oud al. Ik wist niet dat dat zo lang al bestond.
Blijft de stoep lekker sneeuwvrij 😄
wim-same
@yoohan Utrecht schijn de oudste stadsverwarming van Nederland te hebben. Het eerste systeem is al enkele honderden jaren oud wat Utrecht gehad heeft. Maar 40 jaar geleden werd het al in veel steden gelegd hoor. Toen werkte ik in Rotterdam ook al aan de stadsverwarming.
+1
Albert Peters
Jij hebt prachtig werk zou jaloers worden
+1
wim-same
@Albert Peters Dank je Albert, dit is zeker heel mooi werk.
Martinsame
Mooi werk zó
+1
wim-same
@Martinsame Alleen heb ik zo weinig ruimte, dat alle bestrating en zand afgevoerd moet worden. Bestrating ( puin ) komt van Dam uit Oudewater ophalen, en het zand komt Pouw uit Utrecht ophalen. Volgende week moet alles weer dicht zijn. Week 31 moet Prorail er over met zwaar materieel., dus moet het klaar zijn. Uitvoerder nu al in de stress.
+1
Martinsame
@wim-same is dus werken met werkdruk ja ruimt kom je denk al snel te kort in de stad
+4
wim-same
@Martinsame Werkdruk moet je gewoon tegen kunnen. Dat is gewoon een kwestie van goed bekijken hoe je het gemakkelijkste en snelste je werk kunt doen. De uitvoerder vraagt aan mij wat ik nodig heb, en wanneer. ha ha
Martinsame
@wim-same ja maar sommige mensen kennen echt niet tegen werkdruk maar een beetje druk achter je werk geeft niks
+3
wim-same
@Martinsame Ik zeg maar zo, Martin, Als ze een ander vinden die het beter en sneller kan, en ook meer ervaring hebben moeten ze dat doen. ha ha
+1
Martinsame
@wim-same je zit er nog steeds dus die mensen zijn er niet 😂
GROENEDEERE
Utrecht heeft in Nederland de rijkste geschiedenis wat betreft stadsverwarming en ik vind ook dat de leidingen het daar ook goed doen qua levensduur.
Vaak is na al die jaren niet alleen het isolatie rot maar het staal zelf ook.
Maar Wim jullie hebben zeker geen verkeerde opzichter op het werk?
Dat de pijp isolatie op het straatwerk ligt en blokken onder de lasril van het pe.
In Amsterdam staat er onderhand de doodstraf op.
Hoewel wij het werk ook graag zo makkelijk mogelijk doen zetten we wel altijd alles zo weg dat ze niet kunnen zeuren
deutzisthebest
@GROENEDEERE

Nu is Amsterdam qua opzichters ook wel gruwelijk streng hoor. Paar keer met de mobiele geweest maar je wordt gek van de regeltjes en afzettingen en wat de bewoners allemaal voor elkaar krijgen.
GROENEDEERE
@deutzisthebest
Ja ze zijn streng maar ze hebben de regels ook na te leven.
Qua bewoners heb ik eigenlijk nooit problemen.
Loop nu zo'n 5 jaar alleen maar in de stadsverwarming in Amsterdam en t gaat eigenlijk altijd prima
deutzisthebest
@GROENEDEERE

Regels zijn regels ja, die opzichters doen ook hun werk. Tis meer dat bewoners een hoop eisen stellen aan bereikbaarheid af en toe.... En overlast beperkende maatregelen
wim-same
@deutzisthebest Maar de regels wat betreft afzettingen zijn in Utrecht net zo streng hoor. Soms word je daar wel een beetje gek van.
wim-same
@GROENEDEERE De vrij gekomen pijp isolatie word altijd wel opgeruimd hoor, maar blokken onder de lasril, daar word niet naar gekeken. Ik heb ook wel meer gehoord dat ze in Amsterdam veel strenger zijn.
+1
GROENEDEERE
@wim-same
Ik weet inmiddels niet beter en zijn er goed op ingespeeld kan me voorstellen dat als je er voor het eerst komt dat je ff diep zucht van waar ben ik nou weer beland.
wim-same
@GROENEDEERE Van den Heuvel zit ook in Amsterdam, dus Ik hoor de verhalen ook wel vanuit Amsterdam.
langeslagdiesel
@wim-same geen hout en stofdoppen in en onder de pijp daar hebben ze bij de Gasunie ook een erge hekel aan ja. Dat gebeurt je ook maar 1 keer. Als een prefab deel door een fitter word afgekeurd dan heb je de rapen gaar. Van de andere kant. Pijpen hebben meest altijd over lengte. Moet altijd opnieuw een fitter bij langs.
wim-same
@langeslagdiesel dit is geen gas pijp, maar stadsverwarming. Deze stukken worden in é'n keer pas gemaakt. Dit project bestaat alleen maar uit passtukken en ingekorte bochten.
GROENEDEERE
@langeslagdiesel
Een fitter die een prefab stuk afkeurd?
Dat is nieuw voor mij.
Normaal is een opzichter of lasdeskundige/loyd die het werk af/goedkeuring geeft
wim-same
@GROENEDEERE Ja, dat klopt, Een fitter maakt juist de prefab stukken.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kubota Minigraver ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!