Foto van een Terex TW 140, vandaag even met de kraan van een loonwerker in de buurt mogen hobbyen. Foto is geplaatst door Inter-844s op 15-07-2020 om 17:51:11, met 15 reacties.

Terex TW 140

Inter-844s
Foto van een Terex TW 140, vandaag even met de kraan van een loonwerker in de buurt mogen hobbyen

Reacties

+1
Inter-844s
Slootje uitgraven om deze daarna dicht te gooien. Komt volgend jaar dacht ik een sleufsilo dus nu dichtgooien dat het nu kan nazakken, om allemaal scheve gezakte elementen hopelijk een beetje tegen tegaan.

(klik om te vergroten)

Nu nog laagjes zand erin en gelijk per laag aantrillen

(klik om te vergroten)

De grond was de eerste 5cm nog beetje nat, daaronder nog keihard hier. Maar dat maakt het er wel een bende van....
GROENEDEERE
Lekkere vette klei?
Een tip vul de sloot aan maar gooi er ook een flinke verhoogde op zodat het flink kan zetten heb je in de toekomst alleen maar plezier van
Inter-844s
@GROENEDEERE Ja hier lekker zware vette klei, vullen hem nu iets hoger dan de omliggende grond, en dan volgend jaar maar weer kijken of er wat bij moet 👍
T60401
@GROENEDEERE Tip veel aanrijden met scherpe banden. Rij hier met mobiele kraan met dubbellucht alles aan zakt later niets meer. Moet je wel de tijd voor kunnen nemen. Vaak wordt het drassig als je een keer of tien heen en weer hebt gereden. Dan moet je het een paar weken met rust laten dan weer rijden.
valmet6400power
@T60401
Sowieso met graafwerk vind ik dat je het beter kunt laten liggen (en nazakken) dan dat je er gelijk achteraan bijvoorbeeld straatwerk gaat leggen. Het zakt altijd na ook al tril je het aan. Moet je uiteraard wel die mogelijkheid hebben, als je bijvoorbeeld zoals jij een eigen kraan hebt en wij ook.
SJB533
@valmet6400power
Goede verdichting kun je veel aan helpen. Een meter zand ineens aanvullen werkt niet lagen maken en verdichten moet je.
valmet6400power
@SJB533
Klopt maar zelfs steenkorrel zakt nog na. Mooiste is gewoon om het de tijd te geven en dat het dan een paar keer goed nat regent zodat het water er mooi in loopt maar die tijd is er, zoals gezegd, vaak niet.
+1
new holland koen
@valmet6400power Klopt!
Hier hadden we met de stal bouwen gebroken puin rond gekiept en dat heeft zo de hele winter gelegen. Toen de stal af was klinkers er over en nu na 7 jaar ligt het nog precies hetzelfde!
Een stuk er naast is wel meteen gestraat en dat is wel al gezakt.
+1
SJB533
@valmet6400power
Beste verdichter is water (en dat er door trekken door wegpompen)
+1
GROENEDEERE
@T60401 er werkt niks beter dan laag voor laag verdichten met een zware trilplaat lagen van Max 30 cm 20 is het mooiste.
Werkt mooier dan jouw manier.
Zand ophogingen brengen ze ook in dunne lagen aan met een overhoogte van soms 2 of tot zelfs 5 meter. De bodem eronder gaat dan mooi zetten en een oude sloot als hier kan jaren blijven zakken.
T60401
@GROENEDEERE Van wat ik gezien heb ben ik het niet met je eens. Puntbelasting van een wiel is veel groter. bij een kraan heb kort aan vijf ton op een wiel hangen. twee banden met een voetafdruk van 20 bij 30 cm.

Gemeente heeft hier enkele inritten aangelegd eerst met zon stamper langs de duiker en verder naar boven met een trilplaat. 1 inrit hebben ze binnen twee jaar op nieuw aan gestraat. Bij mijn eigen heb gelukkig eerst zand laten aanvoeren over de inrit. Eerste kar over het gebroken puin van de inrit reed net niet vast.
GROENEDEERE
@T60401
Van wat jij ziet is slechts aan de oppervlakte.
Alles wat wij aanvullen wordt de verdichten van gemeten dat is het protocol.
Alles hebben wij al geprobeerd voor de optimale verdichten.
Een goede trilplaat doet met zn viberaties meer dan jij met de scherpe banden die het materiaal juist naar buiten willen drukken.
Als ik damwanden heb staat en ik moet ze eruit trillen dan gooi ik ook nog eens water in de sleuf.
Een betere verdichten krijg je niet.
rommert14
@GROENEDEERE zoals jij beschrijft doen we hier ook altijd.
GROENEDEERE
@T60401 en men denk ook altijd dat met een keer trillen of stampen dat de verdichten wel goed is.
Nee dan ben je er nog lang niet

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Terex TW 140 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!