Foto van een Schuitemaker Perfekta. Vanmiddag  (voor mij) de nieuwe mesttank opgehaald.  Schuitemaker  9200 l met 6 meter brede slootsmid  bemester.  Mooi hobbyklusje!!😎

Schuitemaker Perfekta

Baltus_steyr
Foto van een Schuitemaker Perfekta. Vanmiddag (voor mij) de nieuwe mesttank opgehaald. Schuitemaker 9200 l met 6 meter brede slootsmid bemester. Mooi hobbyklusje!!😎

Reacties

jakob-bruining
Mooie combi. Daar zal die nog wel aardig aan moeten werken
Baltus_steyr
@jakob-bruining zal hem wel mooi kunnen doen duch mie. voorheen altijd met een schuitemaker 9400 L en 5 meter brede bemester bemest !!
johndeere6230
Netjes! Knappe tank zo of niet? Op ls?
Baltus_steyr
@johndeere6230 Nee niet op ls. 2 dubbelwerkende ventielen. Tank ziet er zeker nog vrij netjes uit. Pomp is nog bijna als nieuw(maar zoog volgens de eigenaar niet goed genoeg) en snijkast gaat eraf en komt een andere op, en bemester zijn de elementen een stuk of wat krom dus daar zit ook wat werk in. Maar ik heb hem voor vrij makkelijk geld kunnen kopen dus daar al geluk mee gehad 😁
Fendt926Driver
@Baltus_steyr die zeefkast is niet alles inderdaad.
Zet je er een vredo ft 4100 aan?
Baltus_steyr
@Fendt926Driver Die vredo kast waar ik mee gewerkt heb vindt ik niet zo'n hele fijne kasten. Ze werken wel redelijk goed maar ik moet ze te vaak(naar mijn idee) leeg maken. In het begin vd put om de 5 bak(zit maar een kleine ruimte achter de rotor vd vredo) en als de put dieper begint te raken soms alwel om de 2 a 3 bak. En niet te vergeten bij de pinken en de andere schuur ook om de 1 a 2 bak. Mijn voorkeur gaat zeker uit naar een echte SNIJ-kast. Ik heb ook redelijk veel last van (lang)gras. ja de koeien trekker toch nog wel redelijk wat gras de roosters op blijkbaar, en met een goede snijkast moet die het dan goed kapot snijden zodat het er mooi door loopt. maar het moet wel een snijkast zijn met een groot snij raam lijkt me en die je ook snel los kunt gooien mocht die toch verstopt zitten of je hem vlot schoon wilt maken!
Andre150
@Baltus_steyr in principe is een snijkast overbodig als je het achterop goed voor elkaar hebt. De bemester moet het doen, een snijkast kost alleen maar veel capaciteit tijdens het zuigen. Een stenen vanger voorop met een verdringerpomp is wel nodig.
Baltus_steyr
@Andre150 ik denk dat ik zonder een voorsnijkast of dergelijks niet lang kan uithouden of de verdeelmolen op de bemester zal een keer dicht gaan zitten en moet hem dan leeghalen!!Ook kom ik hier nog wel eens een klosje tegen en ander vreemd spul...!!! een snijkast met een grote geraamte heeft een beetje mijn voorkeur omdat er dan ook genoeg ruimte is om de mest vlot door te laten lopen lijkt mij en zo de capaciteit wel hoog te houden lijkt mij!!
Fendt926Driver
@Baltus_steyr ik ben altijd blij dat ik hem veel leeg moet maken dan zeeft die tenminste uit waarvoor ik hem erop gebouwd heb.
en daarna direct zorgen dat de koeien minder voer op de roosters gooien.
Baltus_steyr
@Fendt926Driver dat klopt. maar ik wordt er een beetje flauw van om telkens met een volle bak de snijkast leeg te moeten maken. Als een goede snijkast het direct fijn snijd, dan zou de verdeelmolen op de bemester het makkelijk moeten kunnen verwerken. Die snijdt het tenslotte ook nog een keer. En ook zeker met een vrede komt er ook nog wel rotzooi langs wat toch in de verdeelmolen blijft hangen. En voer op de roosters probeer ik altijd wel te voorkomen, maar je houdt toch altijd koeien die gooien met voer. Ook nu er vers gras gevoerd wordt morsen ze toch vlotter gras op de roosters...!
hobbyboer
Quote Reactie van @Baltus_steyr:
Die vredo kast waar ik mee gewerkt heb vindt ik niet zo'n hele fijne kasten.

Had je er wel genoeg olie voor?
Er werd mij bij aanschaf verteld dat er wel flink olie op moest, dus ook op aanraden van de dealer gelijk nieuwe dikkere slangen eraan gedaan bij aanschaf/vervanging van de oude voorsnijder.
Altijd zeer tevreden mee geweest.
Deed hem altijd alleen aan het eind van de dag een keer (preventief) legen.
Baltus_steyr
@hobbyboer dan heb jij een vrij grote inhoud bak zeker? waar ik mee werkte had maar een kleine ruimte dus die zat zo vol. Nee de steyr levert niks te veel olie voor de tank, maar het wil wel!!
Fendt926Driver
@Baltus_steyr de ft3100 is veel kleiner dan de ft4100 die wij op de tank hebben.
Ligt er maar net aan welke jij mee gewekt hebt
johndeere6230
@Baltus_steyr

Ah oké, zonder bedieningskast dus? Wormpomp erop zitten of een blokken pomp? Daar zal die wel even aan mogen gaan werken
Baltus_steyr
@johndeere6230 hier zit een meyer wormpomp op. Is vorig jaar nog een nieuwe stator en nieuwe rotor in gekomen. De vorige eigenaar heeft er een klein seizoen mee gewerkt maar volgens hun zoog de pomp niet hard genoeg!! Ik zelf denk dat de pomp nog wel in goede staat is maar dat de aanzuigcapaciteit belemmert wordt door de snijkast of door iets anders!!!
+1
johndeere6230
@Baltus_steyr

Ahzoja, als je hem dan voor een makkelijk prijsje in de vingers heb weten te krijgen kun je nog wel een keer wat proberen.
+1
CaseCS130
@johndeere6230 Deze trekkers hebben ook geen ls.
Fendt926Driver
Zooo toch zelf een tank gekocht?
Mooi werk
Baltus_steyr
@Fendt926Driver ja al wel langer aan het rondkijken geweest. Ook nog wel bij Beverdam geweest. Maar voor een beetje mooie 2 de handse mesttank van minimaal 8/9 kuub werd ons de prijs toch te veel. Tot dat ik hier tegen aan liep en geluk mee heb gehad met de aankoop.
Fendt926Driver
@Baltus_steyr mooi man...
Nog redelijk in de buurt gevonden of half nederland door gereden?
+1
Baltus_steyr
@Fendt926Driver achter zwolle. moest 50 km rijden. Ruim 1,5 uur dus dat was goed te doen. Reed er zeer vlot heen. Mag ook wel als je al 2 x in Den haag geweest bent en een keer in Hilversum met de trekker!haha
+1
CaseCS130
Knappe tank, kunnen de banden ook nog een poos mee?
+1
Baltus_steyr
@CaseCS130 banden zijn gecoverd. zit denk nog zon 20 a 30 procent aan profiel op en kan denk nog zon 2 tot 3 jaar mee door toeren en moet dan kijken wat het handigst en goedkoopste .
neatocht
@Baltus_steyr

Het goedkoopste zijn stugge russen maar ik denk niet dat je daar vrolijk van wordt als je zuinig op je land bent...
@neatocht ik krijg Michelins niet rechtgerekend, dan maar russen! Als je niet de weg op hoef kan je wel laag in de druk, Max 20km/u vol dan. Wel de weg op moet ik naar meer als 2 bar maar dan kan ik gewoon 45 rijden vol, rijd super.
Dure band is zeker mooier, maar ik weet wat ze kosten en ik mag zelf meebetalen als er nieuwen onder moeten, dan is mij de keus snel gemaakt. Overigens rij ik ‘maar’ 2500-3000 kuub uit eigen land. misschien is bij 20.000 kuub loonwerk een redenering heel anders.
CaseCS130
@ronald-deutz-fahr Is toch ook wel wat tussenin te koop? BKT heeft die maat toch ook wel? Of een gebruikte goeie michelin? Boer hier had Michelins om z'n 10 kuubs BSA maar reed er eentje kapot. Kocht een Chinese band want een Michelin was zo duur. Maar ik kon het zo zien in z'n land welke de Michelin was en welke de Chinees.
+1
@CaseCS130 tsja, stonden ze op gelijke spanning, of de door de bandenboer gemonteerde spanning?
Ja zijn vast tussenwegen. Toen wij er een jaar of 5 terug voor stonden was er weinig keus. Michelin ongeveer 4x zo duur. Dneproshina €850 thuis gemonteerd 2 dagen levertijd. Als je stilstaat en verder wil is zoeken naar gebruikt ook een hele uitdaging...
CaseCS130
@ronald-deutz-fahr Ja, jij rijdt er ook wel laag mee in spanning, volgens mij hebben we het daar al eens over gehad.
Het hoeft van mij ook niet beslist Michelin te zijn maar een beetje moderne radiaalband heeft wel mijn voorkeur.
+1
@CaseCS130 klopt ben ik met je eens. Bandenboer gaf toen aan dat er vrij weinig keus was, of heel duur of dit, en als je stilstaat en je rijd voor bovenstaand geld (per band dan) weer 15 jaar, Ach..
als ze bij de laatste tank Van Het seizoen lek gingen zou Ik er meer een zoektocht van maken voor een knap setje radiaalbanden.. maar ach zo heb ik ook geen spijt.
neatocht
@ronald-deutz-fahr

Klopt helemaal hoor. Zal ook uitmaken of je op zand zit of op klei of veen.
@neatocht dat speelt ook zeker mee. Zitten Hier op zand, dat kan gauw. Al ben ik er wel aardig kritisch op.
Denk ook dat er met vantevoren een ronde lopen, geduld hebben, natte hoekjes/percelen over slaan, meer bodem bespaard kan worden als met duurdere banden.
Ach ze kostte wat minder dan krijg je ook minder, maar ben er zeker niet ontevreden over.
Pz boer
@ronald-deutz-fahr stukken op zand die we alleen stalvoeren kunnen we zomers altijd precies zien waar tank gereden heeft🙈🤦‍♂️🤦‍♂️ waar tank niet gereden staat al snel een mooi stalvoersnee, en waar de 14 kuubs met 1050 michelin heeft gereden niet....
CaseCS130
@Pz boer 14 kuub op 1050 is ook veel te groot, zeker als het een loonwerker machine is met zuigarm, brede bemester etc. Zet voor de grap de bandenspanning meter er maar eens op, denk dat je schrikt 🙈
+1
jakob-bruining
@CaseCS130 mee eens. Ik vind vaak de discussie over banden wel grappig. Iedereen is er mee bezig met tanken en opraapwagen. Maar een 15 tons shovel die op de voorwielen met 3 balen door het land naar de balen wagen .op veel te kleine banden. Stuitert hoor je nooit iemand over
@jakob-bruining precies dat. Discussie ook wel eens gehad, loonwerkers hebben het hier wel aardig druk met balen halen met de volvo l60 op dubbellucht of een jcb tm320 met 4 balen voorin. Zal per baal vast goedkoper zijn maar dat smotst de hele grond wel dicht

Zelf nu een 6.5 ton trekker op knap rubber staan. Hoeft niet zwaarder. De vorige 4.5 ton trekker was aan de lichte kant voor de balen die wij maken en dat werkt ook niet prettig
CaseCS130
@jakob-bruining Tja, het blijft een spel tussen capaciteit / prijs en bodembehoud. Ze zijn hier nu van het waterschap de tochtsloot te hekkelen, die rijden ook al mooie sporen op het zachtste perceel sinds ze met 5 meter brede maaikorven rondrijden. Een ergernis maar ze moeten er op inschrijven dus moet goedkoop en het waterschap heeft geen boodschap aan een spoortje meer of minder.
johndeere6230
@Baltus_steyr

Wil je dan weer een 1050 band of juist iets smaller (900) zodat die wat lager op druk kan?
CaseCS130
@johndeere6230 Dit is 1000x25 band denk ik, die zijn niet zo hoog. Valt niet mee om er dan een 900 band onder te krijgen denk ik.
johndeere6230
@CaseCS130

Dat is ook zo, moet ook mogelijk zijn een 800 band kan ook nog dan natuurlijk, maar wordt vaak heel enthousiast over een 1050 band gedaan terwijl ik veel liever een 900 band of dt zou hebben.
Baltus_steyr
@johndeere6230 poeh keal doar vroag ie mie wat haha!! ben niet zo bekend met banden maten. Eerst maar is een seizoen kijken hoe dit loopt en kijken hoe het met de slijtage gaat. Mischien kan deze nog wel weer opnieuw gecovert worden. De huurtank had opzich vrij smalle banden. Dat loopt altijd zeer mooi achter deze trekker. Nu met deze brede banden zal het wel wat zwaarder trekken in combi met de bredere bemester!!
johndeere6230
@Baltus_steyr

Hahah jaa ben ik altijd benieuwd naar, duurt nog even dus voor je ze gaat vervangen? Wel mooi zo in het seizoen zo'n tank kopen, kun je hem van de winter helemaal netjes maken, weet je precies wat er mankeert
deJong
@Baltus_steyr toen x aantal jaar geleden gevoverde michelin mega bibs gekocht voor 2500 per stuk maat is denk ik hetzelfde 1000 nogwat r25 oid
+1
Fendt926Driver
@deJong ik heb er de voor mij enigste goede banden op .
De dneproshina 1050×25. Kostten 1000 euro per stuk gemonteerd op velg
Met de fijne nokken.
Pracht banden op grasland omdat ze door natte plekken stipt en niet met brede nokken alles weg smeert of terra toendra s die van een nat plekje een modder bende maakt
deJong
@Fendt926Driver

Ikwas aan het bemesten met de oude set banden eronder. en toen ontstond er ineens een scheur in 1 die banden met een berg lucht verlies gepaard. Kon net het mechanisatie bedrijf halen met de tank.

Toen moesten er op korte termijn nieuwe onder en hebben we de michelins genomen want die waren er. Verder niet rondgekeken.
+1
Fendt926Driver
@deJong ik had terra toendras op de tank met 16 ply.
En ik was al bij de 6e canvaslaag.
Dus nog plenty tijd om andere te zoeken.
En 6 maand later had ik ze gevonden op velg..
deJong
@Fendt926Driver soms moet je wat geluk hebben...

Daarnaast is neproshima een totaal onbekend merk voor mij.
Fendt926Driver
@deJong op mijn eerste tank heb ik ze nieuw gekocht daarom kende ik ze.

Maar de fabriek is gebombardeerd ergens in rusland. Dus nu niet merr nieuw te koop
Maar de mallen zouden over genomen zijn door een andere fabriek waardoor ze nu binnenkort misschien weer op de markt komen..

Daarom kon ik alleen 2e hands snuffelen
+1
Andre150
Wel een mooie tank, hopelijk heb je er veel plezier van 👍😃
+2
Baltus_steyr
@Andre150 dankje. Ik hoop dat ik er ook plezier van heb. Als ik alles goed werkend zal krijgen ben ik daar niet bang voor!!
Mooie combinatie hoor! Heb je steyrmatic erop? Dat is wel handig denk ik om op gang te komen met volle tank
Baltus_steyr
@MaartenMandemaker Op beide trekkers zitten geen steyr Matic. Heb ik ook nooit gekend. En heb ze maar weinig op deze trekkers gezien. De steyr matic's werkten op de oudere serie(de 8080 serie zeg maar) wel goed maar die gaf ook nog wel is problemen op wat ik zo hoor!! Ja het is soms ff beetje moeilijk om op gang te komen. Maar als je eenmaal wat vaart hebt loopt het prima!!
@Baltus_steyr Ja klopt op de 80 serie was het aan de lichte kant. Op de latere 9100 zie je het wel meer. Daar zijn volgens mij weinig problemen mee.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Schuitemaker Perfekta ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!