Foto van een Fendt 942, Isobus bediening Tigo opraapwagen naar eigen wensen in stellen.. Geplaatst door Mengeledriver op 18-07-2020 om 20:29:51, met 27 reacties.

Fendt 942

Foto van een Fendt 942, Isobus bediening Tigo opraapwagen naar eigen wensen in stellen.

Reacties

Fendt926Driver
Mooie bediening zo.
En alles onder hand bereik
+1
rommert14
@Fendt926Driver kan ik met de 7624 ook... laatst net uitgevonden. Nu mn pa nog over halen om het te gaan gebruiken....
+1
T6020 power
Kan aan mij liggen maar is de functie voor de pick-up logisch met op en neer?
Haasn
@T6020 power
"Stop" staat onderaan, "go" bovenaan. Dan is het wel weer logisch opzich 😅
+1
jonathan12
@Haasn met de hark heb ik hem ook zo staan go is zakken en end omhoog
joellll
Geen snelgang op de bodemketting? Of is dat 2x drukken?
mdoornekamp
Mooi onder handbereik. Kun je nog extra functies via het scherm bedienen? Of eventueel met de Lely kast?
Mengeledriver
@mdoornekamp Ja, kan zelfs parallel aan elkaar.
+2
hermanjohndeere
Ik snap het gemak er nog niet echt van. Bij pottinger hebben ze een super mooi kastje met duidelijke symbolen. Nou moet je naar het beeldscherm kijken om de goeie knop te vinden lijkt mij. Kans op fouten word dan alleen maar groter.
+1
mdoornekamp
@hermanjohndeere Ik zou de hoofdfunties wel op de rijhendel willen hebben. Zoals pickup en bodem ketting. De rest gewoon via de bedieningskast van de wagen. Ik kan de struatmann ook met isobus bedienen op het scherm van de trekker. Maar dat werkt niet handig.
hermanjohndeere
@mdoornekamp Moet der wel bij zeggen dat ik het nog nooit geprobeerd heb. Maar ik zit vaak al met de stoel gedraaid in de trekker. Dan kan ik makkelijker bij het kastje als de joystick.
Fendt926Driver
@hermanjohndeere als je met de stoel gedraaid zit zit de joystick nog steeds op dezelfde plaats aan de stoel dus die bereikbaarheid veranderd niet ( bij fendt)
hermanjohndeere
@Fendt926Driver ja klopt bij NH draait ie ook wel mee maar toch vind ik het dan voormij nog niet fijn. En je moet elk knopje blindelings weten te vinden.
deutzisthebest
@hermanjohndeere

Ik heb met de veldspuit diverse functies zoals automatische hoogte en secties aan/uit zetten op de joystick. Tis even wennen maar je bedient hem blind na een poosje.
Er moet alleen niet iemand zijn die na jouw het handig vindt om een functie om te wisselen.
SJB533
@deutzisthebest
Maw: je kunt 'm nog niet per bestuurder instellen...
+1
hermanjohndeere
@SJB533 ja dat kan wel. Maar dan gaat het ook mis. De andere stapt er op en gebruikt de verkeerde knoppen.
bartjuh
@hermanjohndeere dan zou dat net als bij nieuwe auto's moet en met de sleutel. Elke chauffeur zijn eigen sleutel waarna de trekker instellingen laad
+1
deutzisthebest
@SJB533

Poeh, heb ik nog niet erg onderzoek naar gedaan. Ik weet dat je wel chauffeursprofielen kan aanmaken voor de trekker zelf. Of dat ook met de isobus machines werkt durf ik je niet te zeggen.
+1
Mengeledriver
@deutzisthebest je kan zelf een profiel aanmaken en deze ook op USB zetten als je dat wil. En bij starten van de trekker krijg je een vraag of de je de laatste instelling weer wilt laden of niet. Daar staat (als je goed oplet en niet te snel drukt) een extra knopje, meende diskette. Druk je daar op dan kom je bij alle opgeslagen machines, kun je zo de juiste pakken. Tip van een klant, zet daar ook een "lege" trekker bij, dan is alles voor de ouwe lui ook weer 100% zoals ze verwachten 😃
+1
rommert14
Is er in Nederland wel werk voor zo'n beer?
bart99
@rommert14 Voor een 1050 blijkbaar wel, dus hier ook vast wel voor 😁
rommert14
@bart99 🤷‍♂️
mdoornekamp
@rommert14 ik vind de nieuwe 900 eigenlijk ook mooier.
rommert14
@mdoornekamp als de 1050?
+1
mdoornekamp
@rommert14 ja. slankere neus vind ik mooier.
Mengeledriver
Dit is een demo, de 930 hadden we liever bij klanten maar die was al ingepland, kwam zo uit. Grenslastregeling en TIM (wagen stuurt trekker aan) is op een 930 beter te testen, kun je meer op vermogen sturen. 942 geeft niet zo snel op zeg maar..

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 942 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!