Foto van een Valtra A104 vanavond optijd melken zodat we na het melken kunnen starten met maaien morgen dan laatste maaien en met de andere trekker gelijk harken.

Valtra A104

BEboer
Foto van een Valtra A104 vanavond optijd melken zodat we na het melken kunnen starten met maaien morgen dan laatste maaien en met de andere trekker gelijk harken.

Reacties

+1
TeunFendt
Schudden is de laatste jaren steeds minder nodig ja.
BEboer
Zelf zonder kneuzer kopt het vaak te droog id kuil
TeunFendt
@BEboer hier de eerste en tweede snede ook niet geschud was wel gemaaid met kneuzer. Hadden vorig veel last van te droge kuilen waar ze koeien geen melk van gaven
rommert14
Hoeveel ha doe je per uur? Onze tweedehands 3 meter heeft nog maar 4 ha gemaaid, is geen ruk aan als je de tripple gewent bent.
BEboer
@rommert14 tss de 1en4 ha per uur slecht verkaveld veel langs de weg. Oh ik vind het allemaal mooi het grote materiaal maar steek er nt graag men geld in voor die paar uur per jaar dat het allemaal maar moet draaien. Gisteren iets meer als 20ha in 10u gemaaid en in 8u geharkt met men enkel harkje. Zat zo ook allemaal in minder dan 24u de kuil in. Bij jullie triple op 10x zoveel ha is begrijpelijk, eerste snede is hier enkel zweten dan is er ook nog veel raaigras en wat aangekocht gras maar buiten die 1 dag kunnen we ons goed redden.
CaseCS130
@BEboer Alles in verhouding, als je hier mooi mee uit de voeten kan is dat super.
+1
BEboer
@CaseCS130 zo lang mijn vader nog meedraait kan het vlot met deze machines erna zal heet of groter of loonwerk worden tenzij over 10 15j de jeugd wil trekker cruisen
fendt308-driver
@BEboer met zulk spul kan je zelf mooi een hele hoek doen en is het financieel ook geen ramp als de loonwerker ff een stukkie helpt👌🏻
rommert14
@BEboer zo deed mn vader het ook altijd tot de weekend hulp stopte en hij het meeste alleen moest doen toen is er een nieuwe trekker met fronthef en Frontmaaier gekomen en een nieuwe giertank omdat de oude op was en te klein werd.
BEboer
@rommert14 giertank heb ik ook lan over getwijfeld maar dat komt er zeker nt. Op het bouwland mag hier nog opengespreid worden en dat doen ze met 3assers kun je nt tegen op weiland ligt ook overal dus dan zou je een tandem moeten kopen. Kan volgens mij nooit uit zeker nt als tijd over dit en 5-10j echt zen beperkende factor gaat worden. De grasoogst doe ik wel.gwn het liefste zelf dus daar denkik dat we in zullen blijven investeren.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Valtra A104 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!