De 🦆 onderweg naar de maiskuil.Gras begint te minderen hier met de droogte nu... hopen op regen.. Foto is geplaatst door TerraJohnDeerefan op 03-08-2020 om 21:05:27, met 12 reacties.

John Deere 6600

De 🦆 onderweg naar de maiskuil.

Gras begint te minderen hier met de droogte nu... hopen op regen.

Reacties

BEboer
Hier ook vorige week gemaaid staat nu allemaal bruin om te huilen.
@BEboer

Bruin nog niet helemaal. Het wil nog wel een beetje groeien maar het komt enkel op waardoor het geen massa is, denk dat we maar wat kuilpakken moeten gaan bijvoeren.
BEboer
@TerraJohnDeerefan Kmoet eerlijk zijn het staat nog niet allemaal bruin maar ga morgen wat pinken en droge koeien naar huis halen omdat ze niks meer te vreten hebben.
@BEboer

Ahja. Voor ons is het niet zo heel erg eigenlijk hebben voer zat. Beginnen deze week pas aan de maiskuil van 2019.
Baltus_steyr
@TerraJohnDeerefan doen ze bij jullie in de buurt nog beregenen?
@Baltus_steyr

Bij ons helemaal niet eigenlijk. Vanaf 10 km richting Maastricht zie je wel hier en daar wat haspels staan, worden alleen maar gebruikt voor aardappelen en uien.
Baltus_steyr
@TerraJohnDeerefan is of zou het niet lonend zijn om gras te beregenen of is daar in omstreken genoeg ruwvoer te winnen, ook als het droog is??
@Baltus_steyr

Nee loont zich niet bij ons, zeker niet als je leidingwater moet gebruiken. Ik denk ook dat de haspel de weg kwijt raakt hier in de heuvels 😅
Ruwvoer is er wel genoeg bij ons, richting Maastricht begint het toch erg droog te worden terwijl het bij ons nog redelijk gaat door de zwaardere grond die goed vocht vasthoud.
Baltus_steyr
@TerraJohnDeerefan is het niet gebruikelijk om een eigen bron te hebben dan of wordt dat een moeilijk issue? Moet je hem tegen de bult op laten lopen dan wilt toch wel ?haha
@Baltus_steyr

We hebben hier heel veel bronnetjes maar dat is lang niet genoeg water voor een haspel. Kalverstal loopt op een bron maar met droog weer als nu heeft die niks over en er zit al een buffervat in de grond. Als je een echte bron wilt boren moet je wel heuul diep gaan boren. Tegen de bult op misschien wel maar meestal licht die in 2 richtingen van een perceel zeg maar, waardoor je hem alleen diagonaal de heuvel op kan trekken dus dan heb je wel heel veel werk er aan om de haspel om te zetten.
tractorfan.nl/picture/1297308/… Bij deze foto zou ik dan de haspel in de richting van de foto moeten zetten en de baan ernaast wordt de hoek weer anders omdat het aan de rechterkant steiler omhoog loopt, dus is geen beginnen aan.
+1
Baltus_steyr
@TerraJohnDeerefan dat is idd dan wel lastig. Maar wees aan de ene kant ook maar blij dat je niet hoeft te beregenen, je hebt het werk er ook niet mee!!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6600 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!