Foto van een Same Onbekend. Strand Egmond aan Zee zuid.. Geplaatst door Lucas Ensing op 07-08-2020 om 20:44:17, met 10 reacties.

Same Onbekend

Foto van een Same Onbekend. Strand Egmond aan Zee zuid.

Reacties

MF 2725
Radiaal ploegbanden
+1
wim-same
@MF 2725 Ha ha, die kunnen lekker ingraven in het zand.
+1
MF 2725
@wim-same Jij snapt em! 😂
+1
wim-same
@MF 2725 Op zand kan je beter een versleten brede band hebben. Maarrrrrr. Diagonaal ploegbanden zijn nog veeeeel gekker op het zand.
MF 2725
@wim-same Diagonaal ploegbanden ken ik niet. Nooit gezien. Wij ploegden vroeger op de zware klei ook met zulke radiaal ploegbanden. Vaak Pirelli's.
+1
wim-same
@MF 2725 Volgens mij waren Hofka's vroeger diagonaal banden. Toen waren er helemaal nog geen radiaal banden.
roscho
@wim-same Ik had vroeger Hofka's op mijn Leone. Onvoorstelbaar waar dat ding allemaal door baggerde. Volle 8-tons maiswagen sleepte met stilstaande wielen op de buik door de modder en de trekker kreeg geen voorwiel meer aan de grond, maar hij liet hem niet staan.
wim-same
@roscho Ja, op klei geen sterkere trekbanden, maar wel enorme structuur verpesters. en met de trekker op de weg was het geen rijden.
+1
roscho
@wim-same Dat was nog in de jaren '70, de tijd dat het weleens regende... Boeren hadden toen de keuze tussen structuurbederf of geen voer. Een enkeling durfde het aan om te wachten tot de grond hard bevroren was. Tegenwoordig kun je mais oogsten op slicks en bevroren grond in de winter hebben we het laatste decennium ook niet meer gehad.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Same ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!