Foto van afgelopen voorjaar. Gauw uit de trekker rennen voordat me collega weg is 😂. Foto is geplaatst door fendt308-driver op 08-08-2020 om 19:16:47, met 27 reacties.

Fendt Meerdere

fendt308-driver
Foto van afgelopen voorjaar. Gauw uit de trekker rennen voordat me collega weg is 😂

Reacties

mdoornekamp
2 exact dezelfde wagens?
fendt308-driver
@mdoornekamp ja klopt tegelijk gekocht. Reed nog weinig rood rond dus ze wouden ze graag verkopen
mdoornekamp
@fendt308-driver ok. boeren gebruik of loonwerk.
+1
fendt308-driver
@mdoornekamp allebij hebben zelf ook vee maar doen ook loonwerk
wim-same
@Fendt308driver Mag dat wel, een rode Lely achter een Fendt. ha ha Volgens mij verplicht een groene Lely ( fendt ) opraapwagen.
+1
SJB533
@wim-same
Rood met blauw frame met gegalvaniseerde bak 😎
+1
wim-same
@SJB533 dat zijn dan nog de Mengele kleuren ?
SJB533
@wim-same
De oude kleuren, ja
+1
wim-same
@SJB533 volgens mij moeten Fendt dealers nu verplicht Fendt opraapwagens verkopen, Dus Pottinger die zij altijd verkochten mag nu niet meer.
+1
fendt308-driver
@wim-same deze karren zijn nog van voor dat de duitsers het in hun bol kregen😜 maar er staat al een groene lely in montfoort, dus ben bang dat pottinger het veld gaat ruimen ja
wim-same
@fendt308-driver Ja, dat den ik ook. Volgens mij man Holland-Utrecht geen nieuwe Pottinger meer verkopen, maar alleen maar Fendt.
fendt308-driver
@wim-same nieuwe fendt kar vloekt ook achter dit spul want deze zijn niet nature green maar de ouwe groen😜

@mdoornekamp
Ja zonde is dat
mdoornekamp
@fendt308-driver de dealer hier moest afscheid nemen van Krone. Omdat ze ook Fendt dealer zijn.
wim-same
@mdoornekamp dan heeft de dealer afscheid moeten nemen van een topmerk.
+1
mdoornekamp
@wim-same ja. ze verkochten flink van Krone. Schudders, harken en maaiers. En ook wel het grotere spul
caseboy
@mdoornekamp apart. Hier is abemec de fendt dealer en die heeft ook krone maar die hebben daar voor zover ik weet nog geen afscheid van genomen. Alleen ze hebben wel de verkopers moeten verdelen, een Fendt verkoper mag nu alleen nog maar fendt verkopen en niks anders.
mdoornekamp
@caseboy ok. Ik denk dat Abemec wel een heel sterk/groot bedrijf is. Met veel vestigingen. Volgens mij zijn die trouwens ook zelf Fendt importeur
+1
J asper
@mdoornekamp krone is al een apart bedrijf bij abemec. Vast niet voor niks....
+1
GoVario
@J asper

Volgens mij moeten ze in de Fendt import gebieden, van Abemec, Fendt verkopen vanuit de Agromec, wat nieuw is. En blijven de andere machines onder Abemec. Dus in bepaalde gebieden zullen vertegenwoordigers van in principe hetzelfde bedrijf met elkaar concurreren.
wim-same
@GoVario Ha ha, Dat vind ik dan wel een hele goed constructie. Je laat een topmerk als Krone toch zomaar niet weg lopen.
930triplemaaier
@mdoornekamp Klopt abemec is een gedeelte van het vroegere cebeco mechanisatie en abemec importeerd zelfstanding hun fendt trekkers
+2
wim-same
@930triplemaaier Abemec was vroegen een afdeling van Cehave, maar niet van Cebeco. Cebeco was van boven de rivieren en Cehave van zuid Nederland. Cebeco en Cehave zijn inmiddels wel gefuseerd, maar Cebeco had de mechanisatie tak al afgestoten en geprivatiseerd. Abemec was in het begin van de fusie nog wel verbonden aan het gefuseerde Cebeco. Zo weet ik ook niet of Abemec ook de verplichting heeft om Fendt opraapwagens te verkopen in plaats van Krone, want Krone is bij Abemec altijd een topmerk geweest.
930triplemaaier
@wim-same oke weer wat geleerd
zo zie ik meinderts uit wergea ook nog niet over stappen op fendt ladewagens. Dealer Meinderts staat binnen schuitemaker wel bekend als 1 van de specialisten op gebied van de rapides en hun verkopen ook ladewagens door heel noord nederland met behulp van een aantal subdealers
930triplemaaier
@mdoornekamp als jij een kleine fendt dealer bent kan het een strategische keuze zijn om dan voor het hele gamma van fendt te gaan omdat je dan op het eind van de rit meer quantum korting kunt krijgen over het hele gamma en zo dus weer aantrekkelijker bent
CaseCS130
@930triplemaaier Helaas werkt het niet altijd zo vrijblijvend. Van een aantal merken weet ik dat het simpelweg een verplichting is om uitsluitend hun producten te verkopen mits ze in het gamma zitten. Enige manier om daar onderuit te komen is een aparte bv op te zetten voor een ander merk zoals Abemec heeft en Broekens ook bijvoorbeeld.
+1
SJB533
@wim-same
Jammer is dat...

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Fendt ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!