Foto van een Beco onderloswagens ex RIJP.  Bijna dezelfde combinatie als waar mijn vader ruim 30 jaar geleden mee rond reed. Alleen reed hij op een John-Deere 4040 2wd. Jeugd sentiment!

Beco Onbekend

Foto van een Beco onderloswagens ex RIJP. Bijna dezelfde combinatie als waar mijn vader ruim 30 jaar geleden mee rond reed. Alleen reed hij op een John-Deere 4040 2wd. Jeugd sentiment!

Reacties

+1
steyrn82
Prachtig
+1
MaxxuM4ever
Mooie foto, leuk dat er dan nu ook nog een jd sg2 voor staat.
WaterDeutzer
Ik wist niet dat Beco deze wagens ook maakte. Bij mijn weten waren dat vroeger allemaal Spijkstaal wagens. Werden in jaren '80 ook gebruikt voor pakken wagens bij de Vicon HP1600. Als 't ff meezat (en 't weer tegen) ging daar 15Ton gras op. Lomp sterke karren.
Fast Eddy
@WaterDeutzer

Spijkstaal heeft ze ook gemaakt. Die zijn te herkennen aan de buis tussen de as en de draaikrans. Die oude Beco`s zijn bijna allemaal al pakken kar verbouwt. Op een paar na.
+2
fendt fix fan
Deze foto is gemaakt in omgeving Drieborg, ik ken de eigenaar
Fast Eddy
@fendt fix fan

Ik ga morgen naar Hesseling zo`n wagen bekijken.
Weet je ook wie die wagens nieuw heeft gebouwd?
+1
casejxu
@Fast Eddy Miedema En dacht samen met spijkstaal?
+1
Fast Eddy
@casejxu

Ja dat weet ik. Maar rijden ook een paar nieuw gebouwde wagens rond daar. En ik meende dat iemand in het Oldambt ze maakt. Mulder wagenbouw heeft er ook een paar gemaakt. Maar die heeft er verder geen tekeningen en informatie over.
+1
casejxu
@Fast Eddy aha dat wist ik dan weer niet.
Henk 1120
@Fast Eddy Gaan jullie die misschien gebruiken voor het aanvullen van de drainage geulen?
Fast Eddy
@Henk 1120

Die wagens? Nee hoor ik heb al bijna een jaar een andere werkgever. Het systeem wat ze gebruiken om zand op de drain te doen zou ik niet veranderen.
fendt fix fan
@Fast Eddy Een handelsonderneming uit Finsterwolde genaamd " Mellema Machines"
werktuigen.nl/ads/land-en-tuinbouwmachines/…

werktuigen.nl/verkoop/company/…
Fast Eddy
@fendt fix fan

Daar heb ik vanmorgen contact mee gehad. Maar de wagen stond helemaal achter in de schuur en hij was er niet. Als het goed is stuurt hij foto`s op.
radium45
Ik kan mij herinneren dat ik een keer door Lelystad reed in de buurt van die koepel waar kwajongens kamperen, dat daar vlakbij een lmb zat waar een hele opper van die ex rijp wagens stonden. Waren dat geen Miedema karren?
+1
Fast Eddy
@radium45

De eersten waren van Spijkstaal. Later hebben Beco en Miedema ze gebouwd.
+2
radium45
@Fast Eddy Ik reej altijd de toeristische route naar de kop van noord holland, via lelystad, enkhuizen. via amsterdam was sneller maar dat is niks aan.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Beco ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!