De pomp begon het minder goed te doen voor de haspel. Kwam niet vrij makkelijk aan de 10 bar en maakte een beetje cavitatie geluiden. De boel maar eens losgemaakt. Deze foto is van de stator en ziet e

Machines Beregening

radium45
De pomp begon het minder goed te doen voor de haspel. Kwam niet vrij makkelijk aan de 10 bar en maakte een beetje cavitatie geluiden. De boel maar eens losgemaakt. Deze foto is van de stator en ziet er niet echt fris uit. Heb foto doorgemaild naar irridelta en wacht af wat hun zeggen.

Reacties

+1
hobbyboer
Gokje? Ze gaan zeggen dat je die moet vervangen.
Slijtageonderdeel, te veel zand gepompt?

Maar vragen kan altijd natuurlijk.

Ik heb ook een keer een nieuwe opraapwagenband gekregen omdat er na een jaartje scheuren in de wang zaten.
De band was zachter dan de andere toen ik de scheur(tjes) zag, maar of de band nu iets leeggelopen was door een fabrikagefout of andersom, dat de scheuren door een te lage spanning zijn gekomen weet ik niet en kon ik ook niet bewijzen.
Blijkbaar hebben ze toch iets gevonden dat niet goed was en had ik het geluk dat de eerlijke bandenboer mij een nieuwe band gaf.
radium45
@hobbyboer Inderdaad, ik zou dat eerst maar eens vervangen. Koste maar €500 dat stukje gietijzer. Meer ga ik er ook niet aan vervangen. Ik heb een compleet nieuwe pomp voor €2700,00
radium45
Pomp zit weer in elkaar en de conclusie is dat ik dit onderdeel al eerder had moeten vervangen. Volledig geruisloos weer en meteen de 10 bar op de meters.
newholland6640
@radium45 is dit ook een landinipomp?
radium45
@newholland6640 ja. Een cms65
newholland6640
10 bar met hoeveel touren? en welk setje erachter met welke nozzle?

Ik twijfel ook een beetje aan onze pomp.maar is wat lastig beoordelen omdat ik geen vergelijk heb.
radium45
@newholland6640 10 bar bij ongeveer 450 pto toeren. Nu heb ik wel een snellere kast voor die landini zitten. Meen iets van ratio 1:6.5
Haspel 110 met 30 mm gat.
newholland6640
@radium45 hmm dat haalden wij niet. Zit er bij jou ook een type plaatje op? Kon hem zelf niet vinden.
radium45
@newholland6640 Ja zit een plaatje midden boven op de pomp
newholland6640
@radium45 zal nog eens kijken. Bedankt.
radium45
@newholland6640 Ik kwam er achter dat mijn pomp slechter werd toen er even een leenpomp van een ander aan mijn haspel kwam te staan...
newholland6640
@radium45 ja altijd lastig te meten zoiets, maar onze pomp doet het best aardig tot een bar of zes, daarna valt het tegen hoeveel druk je nog kunt winnen. Dan moet ik voor die laatste bar extra behoorlijk wat toeren bijgeven vind ik.
radium45
@newholland6640 heb je geen buren die een goede pomp hebben en die je even kunt proberen aan jullie haspel? Dan heb je een vergelijk. Kan ook aan de bron liggen he.
newholland6640
@radium45 nee bron is nieuw door een goed bedrijf, dus 99 procent uitgesloten. Maar ook uit oppervlakte water schoot het niet erg op.

Ja maar niet dezelfde pomp, is dan nog geen vergelijk toch?
radium45
@newholland6640 Is ook al zowat dat je mijn pomp op moet halen, alhoewel, ik rij ook met de trekker naar Roda Containers.
newholland6640
@radium45

Haha zo, wat moet je daar helemaal doen? Ik ga eerst even kijken of ik het type kan achterhalen.
radium45
@newholland6640 Containers kopen en die haal ik dan zelf op met de haakarm. Dan lassen ze meteen de slotplaat op de goed plek eronder.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Machines Beregening ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!