Gisteren gespot ergens onderweg, tegenwoordig is dit een alledaagse combinatie, wat is er toch verandert sinds dat ik 20 jaar geleden ben gaan werken.

Fendt 933

stijn-de-bock
Gisteren gespot ergens onderweg, tegenwoordig is dit een alledaagse combinatie, wat is er toch verandert sinds dat ik 20 jaar geleden ben gaan werken.

Reacties

+1
valmet6400power
Ontwikkelingen gaan (gelukkig) gewoon door! Vroeger konden de mensen die nog met paarden gewerkt hadden waarschijnlijk ook niet voorstellen dat men in 2020 gps zou gebruiken om recht te rijden op het land. En gps gebruiken voor nog veel meer landbouw toepassingen. Net zoals dat wij (of ik in ieder geval) niet kunnen voorstellen dat er autonome trekkers komen binnen 50 jaar 😄
caseboy
@valmet6400power 50, 10 zul je bedoelen
valmet6400power
@caseboy
Geen trekkers van 150 pk die het ploegen of het kopeg-zaaien over gaan nemen hoor. Daar zitten zoveel mechanische dingen aan die allemaal kapot zouden kunnen gaan dat je overal sensoren op zou moeten doen.
J asper
@valmet6400power idd duurt zeker nog wel 50 jaar, kijk maar hoelang ze al bezig zijn met zelfrijdende auto’s zo snel gaat dat ook niet.
valmet6400power
@J asper
Nee en die hoeft “alleen” maar rekening te houden met dingen die op de weg gebeuren en dat aanpassen met snelheid. En zelfs dat is inderdaad een hele tour omdat ook juridisch goed te krijgen. Want ja, wat als er een ongeluk gebeurd straks met zelfrijzende auto’s. Wie is dan de Sjaak?
J asper
@valmet6400power idd, volledig gelijk in. En wat denk je van het budget van die autofabrikanten. Grote trekker fabrikanten hebben ook we budget maar niet te vergelijken met dat van een grote autofabrikant.
@J asper zelfrijdende auto's dienen natuurlijk ook wettelijk in orde te zijn.
Op het land speelt dit geen rol. En van en naar het erf rijd nog altijd de chauffeur.
+1
trean
Quote Reactie van @Fendt 106 S Christoph:
Op het land speelt dit geen rol. En van en naar het erf rijd

Op het land hoor je ook te stoppen voor overstekend wil of ongewenste bezoekers die je oogst komen stelen, en stoppen voor onbekende obstakels,
oanejorrit12
@trean ik zie er nog niet zo veel in. Zelf stop je even als je jonge haasjes of een weidevogel ofzo ziet, z'n zelf rijdende rijd wel door..
trean
@oanejorrit12 ik zie het eerder in de akkerbouw wat schoffelen, ploegen en kopeggen gebeuren, veehouderij zal wel lang duren, zeker op veen/slap land en met inkuilen is altijd capaciteit vereist, misschien dat het drijfmest uitrijden en onkruid bestrijden door robots gebeurt over 10-20 jaar, maar meer ook niet
oanejorrit12
@trean Klopt dan "simpel" akkerbouw werk verder niet veel..
caseboy
@valmet6400power volgens mij hebben ze bij CNH al autonome trekkers diebde 300pk+ grens overschrijden.
+1
valmet6400power
@caseboy
Ja en wat voor werk hebben ze er al mee gedaan?
caseboy
@valmet6400power vooral werk in Amerika volgens mij op grote opengestrekte akkers. Maar de technologie gaat op dit moment extreem hard dus ik denk dat het over 10 jaar zo maar zou kunnen dat hier ook autonome trekkers rijden en dan vooral op plaatsen zoals de polders
+2
Ritchie
@valmet6400power

De tijd van groter groter groter is wel voorbij qua trekkers denk ik, sowieso in West Europa. Ik denk persoonlijk dat we naar allemaal kleine gerobotiseerde trekkertjes gaan, niet 1 van 300 maar 6 van 50 bijvoorbeeld.
+2
valmet6400power
@Ritchie
Klopt, denk ik ook. Die robots kunnen mits het weer het toelaat 24/7 schoffelen in plaats van een bestuurder die het na 15 uur zitten per dag wel mooi genoeg vindt op een gegeven moment.
fresheliciouss
@Ritchie die theorie volg ik helemaal 👍
Freggel
Dikke combinatie. Ik kom er hier in de buurt wel vaker eentje tegen met zo'n Quintyn kentekenhouder, geen idee of het dezelfde is.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 933 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!