Foto van een Tobroco Bemester. Koeien naar n andere weiland gestuurd en het oude percel ff bemesten. Foto is geplaatst door MRVNDT op 24-08-2020 om 16:29:26, met 46 reacties.

Tobroco Bemester

MRVNDT
Foto van een Tobroco Bemester. Koeien naar n andere weiland gestuurd en het oude percel ff bemesten

Reacties

Baltus_steyr
Hoeveel kuub ligt er hier ongeveer op??
MRVNDT
Piet1960
Tobroco's doen 't hartstikke netjes, maar volgens mij mag 't niet meer.
+1
MRVNDT
@Piet1960 in Duitsland mag het wel. Ook ketsplaat
Piet1960
@MRVNDT Ja, ik zie dat u in Duitsland zit. Wees er nog maar blij mee, ik las dat 't bij jullie ook strenger gaat worden met de wetgeving betreft mest.
MRVNDT
@Piet1960 klopt. Ketsen is tot 2025 en dan strijpvormig of cultivator
+3
langeslagdiesel
@Piet1960 wij rijden ook nog met een aangepaste Tobroco. Ik wil geen verdeelmolen meer. Het bevalt prima maar je begin zo langzamerhand een eenzame strijder te woorden. En de werkbreedte is wat smal tegenwoordig. Daarentegen hoef je heel veel kilootjes minder mee te slepen door het land. Investeren in mesttechniek is tegenwoordig Russische roulette. Op maandag een idee, op woendag is het wet en op vrijdag word het weer afgeschoten. Dus ben nog erg blij met de eenvoudige afgeschreven Tobroco bemester.
Piet1960
@langeslagdiesel Wat is er dan aangepast als u er nog mee rijdt?
langeslagdiesel
@Piet1960 Max veren pakket er onder nieuw model mes er onder gelast. Verdelers gemodificeerd naar VEEL minder verstopping gevoelig. Optisch dicht gemaakt volgens de wet. ( discutabel, maar niet afgekeurd) mestbak links en rechts aangepast zodat de verdeling optimaal is te krijgen en houden. Lucht ondersteuning aangepast.
Piet1960
@langeslagdiesel Duidelijk.
mf 6150
@Piet1960
Verdeling is waardeloos hoor, en de mest ligt op het gras ipv ertussen
Piet1960
@mf 6150 Niet iedereen wil snijden in de grond hè.
Pieter Buren
@Piet1960 wij hebbben ook nog een 3m tobroco in de schuur staan. Vorig jaar toch maar een schijvenbemester gekocht. Die hangt nu aan een ketting zodat die misschien 2cm de grond in gaat met volle tank (en als het nat genoeg is). Verdeling is inderdaad wel beter met de schijvenbemester, maar had qua simpelheid toch liever de tobroco.
mf 6150
@Piet1960
Dat je schijven hebt betekend nog niet dat 't in de grond gaat, maar in ieder geval tussen het gras en niet erop
Piet1960
@mf 6150 Altijd gedacht dat schijven waren om een klein sneetje te maken, toch. Tussen 't gras doe je met een sleepvoet. Voor beweid land vind ik 't acceptabel.
fendt308-driver
@mf 6150 tobroco kan heel mooi werk leveren. Maar dan moet je mooie mest hebben en max een week na het maaien. Thuis gieren we vaak met de baggerpomp er achter aan dan is het helemaal voor elkaar en zie je geen strepen meer
mf 6150
@fendt308-driver
Klopt en dunne mest.... Van't jaar hebben we hier de haspel erover getrokken of veel water erbij gemengd
fendt308-driver
@mf 6150 dat werkt ook mooi ja. Hoorde hier ook voorbij komen 3/4 water en 1/4 mest mee met sleepslangen. Dan is de tank met baggerspuit ook niks duurder meer
Fendt926Driver
Is dit nu met de 3m de 6m of al met de 9m tobroco gedaan
MRVNDT
@Fendt926Driver als het 9m klaar is zijn jullie het erste adres vor foto’s. Maar dat is wel n Winter Projekt als ik n nieuwe tank krijg.
dx11
@MRVNDT wat voor tank komt er?
MRVNDT
@dx11 16 tot 18 kuub tandem simpele tank zonder peuspas maar goede banden en 8 duim aansluit zijn plicht.
dx11
@MRVNDT mij lijkt een doubletwinn geweldig. Maarja, erg duur
CaseCS130
@dx11 Weet niet of die in Duitsland over de weg mogen vanwege aslast?
+1
Ruben-Wind
@CaseCS130 mag niet en moet je op de meeste wegen hier ook niet willen.
+1
rubencasecs
@Ruben-Wind een dubbel twin heeft toch 2 assen eigenlijk, dus dan heb je niet meer aslast als bij een tandem
930triplemaaier
@rubencasecs dan mag je max 16 ton op 1 aslijn hebben. Dat is bij de diepladers met pendel x systeem dus ga er van uit dat dat hier ook geld. Maar dan houdt het met een 10m3 ook wel op
rubencasecs
@930triplemaaier dus eigenlijk alle dubbel twins mogen niet vol over de weg?
930triplemaaier
@rubencasecs daar komt het wel op neer maar al zou het 20 ton zijn dan red je het met de grotere (14m3+) tanken nog niet
Probleem is dat de banden te dicht bij elkaar staan en dan ga je ook in maximale tonnage naar beneden.
Dat is ook bij trailers achter vrachtwagens.
Als de assen meer als 180cm hart op hart uit elkaar staan mag je 10 ton per as laden als de aslast dat toelaat. Doen ze dat niet dan is de max 9 ton
+1
MRVNDT
@Ruben-Wind klopt dar kom je al achter met een oprapper met banden in het midden. Nee ik wil n simple Tandem zonder alles. 750/60r30.5 en dan maar rijden. Kijk in het winter bitje meer en dan een uitzoeken.
mf 6150
@MRVNDT
Dat is een super maat! Weet niet of je veel op de weg zit, maar dan zou ik er wel drukwissel op doen
+1
MRVNDT
@mf 6150 ne niet vele percelen ver weg. Maar ik heb geen tijd over en als ik dan 3-4 uur heb voor mesten dann moet het gaan.
MRVNDT
@dx11 jap. maximum 16.000€ is mijn idee
casejxu
@MRVNDT ik wou dat ik dat budget had voor n mesttank😄
CaseCS130
@casejxu Prioriteiten is wat anders als budget, als je een complete stal renoveert met compleet nieuwe bovenbouw heb je ook al heel wat gedaan toch dit jaar?
casejxu
@CaseCS130 klopt. Kort gezegd. Melken 50 koeien en hebben na deze verbouwing in 3,5 jaar tijd eigenlijk het complete bedrijf gerenoveerd. 2017/2018 de jongvee stal en machine berging. 2019 2e muur op kuilplaat 2020 de loopstal. En aankomend voorjaar gaan we de 2e kuilplaat opnieuw storten incl muren. Ja machine park mogen we zeker niet klagen. Wel zijn we bezig met andere dubbele hark. Want onze word echt oud.
Fendt612e
@casejxu en niet gedacht aan uitbreiding, nu je toch al heel de bovenbouw eraf hebt?
+1
casejxu
@Fendt612e kunnen er straks 78 vreten en 69 liggen. Dus er is nog ruimte straks!
sjonnies
@casejxu genoeg vreet plekken hoef je niet perse een mengwagen lijkt mij jullie voeren toch geen maïs en gras en bij product?
casejxu
@sjonnies vanaf dag 1 een wereld van verschil. Voeren gras en bierborstel of mais. Soms wat meel of andere droge bijproduct. Geen ruzie meer aan het voerhek en vooral verse koeien en vaarzen die het beter doen. Vooral omdat elke koe het zelfde krijgt nu. Anders hadden de grote sterkere beesten altijd de mais of bierborstel. Enigste meer kosten is paar liter brandstof. Maar dat verdient zich terug. Gaan niet meer terug naar doseerwagen als het aan ons ligt
+1
CaseCS130
@casejxu Hartstikke mooi toch, komt er op termijn vanzelf weer budgetruimte voor een andere mest tank 👌
casejxu
@CaseCS130 stapje voor stapje hea. Al is het wel zo dat we bijna niet goedkoper kunnen rijden als we nu doen. Dan kan je wel weer bar investeren in wat groters of zoiets maar dat verdient zich niet zelf terug
CaseCS130
@casejxu Nee maar dat is eigenlijk altijd zo. Een nieuw dak over de stal is ook niet recht te rekenen maar als je het nooit doet kom je toch een keer met een probleem te zitten.
+1
casejxu
@CaseCS130 klopt. Maar dit moest. Als iets versleten of op is heeft het vaak zijn geld wel opgebracht en mag er wat anders komen.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Tobroco Bemester ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!